Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneta27Lb

Mamy jedynaków, które żałują...

Polecane posty

Gość Aneta27Lb

Czy są wśród Was mamy, które żałują, że mają tylko jedno dziecko?

Gość Aneta27Lb
Mogę spytać, dlaczego? Ty nie do końca czujesz się spełniona, czy raczej widzisz, że Twojemu dziecku brakuje rodzeństwa?

Gość Aneta27Lb
Up.

Gość gość
Ja załuje. Bardzo. Sama jestem jedyaczka, wiem co to za miód. Mam 2 dzieci, ale z taka róznica wieku, ze sa jak jedynacy.. Gdy urodziło sie drugie, pierwsze wszyło z domu do szkoly.. Maja ze soba kontakt, lubia ze soba rozmawiac czy przebywac, ale.. wystepuje to jedynie tedy gdy sie widza.. Jak nie nie mysla o sobie. Widze , ze czuja sie samotne, młodsze nawet mi to powiedziało, ze chcialoby miec brata czy siostre w jego wieku , to byłoby " fajniej ". Cokolwiek to znaczy. Nie planowalam tego jedynactwa moich dzieci. Tak wyszoło. Chcialam zawsze miec 3 , a musiałam powalczyc o pierwsze, a drugie to była niespodzianka po paru probach i znów nic sie nie udawało.. Moje dzieci zaluja, ze nie maja rodzenstwa.

Gość gość
ja mam różnice niecale 2 lata i pamiętam jak chodizłam w ciaży z takim małym dzieckiem to wszyscy sie na mnie gapili jak na patologię :o a mam np dom 200 m2 ;) nie chce się chwalic tylko obrazuje jak ludzie na to patrzą ;) wszyscy - rodzina, znajomi - gdy mówiłam że jestem w ciaży łapali się za głowe i pytali czy wpadka i czemu sie nie zabezpieczalismy :o :o :o masakra, non stop musielismy się tłumaczyć. Dzis mam dzieciaki 4,5 i 6,5 non stop się bawią razem i tak z mężem chcielismy ale początki były MEGA TRUDNE, szczególnie w ciąży z takim maluchem biegającym i mało rozumnym i te docinki ludzi :o

Gość gość
jestem mama jedynaczki i nie żałuje wreszcie czuje ze żyje :) a moje dziecko czy żałuje? musi się przyzwyczaić, narazie nie wypytuje czy będzie mieć rodzeństwo ma 3 lata :) zabezpieczamy sie obydwoje żeby nie było niespodzianki....

Gość gość
"moje dzieci żałują że nie mają rodzeństwa rówieśnika :-) tak tak na pewno to bardzo przeżywają :-)

Gość gość
czujesz że żyjesz wreszcie bo nie masz drugiego? coś nie ma tu logicznego następstwa czasów

Gość gość
Ludzie w Polsce sa dziwni jednym sie dziwia ze maja dzieci a innym dlaczego nie maja jesli nawet nie moga czy ich nie stac

Gość gość
tak docinki ludzi ale kto tworzy docinki ?no chyba wy same,raz tu raz tam,ta ma ta nie ma ,to wasz światek

Gość gość
część druga kato-hipsterskiej kampanii: Zdążyłam zrobić specjalizację i karierę, zdążyłam kupić mieszkanie i wyremontować dom, zdążyłam być w Tokio i w Paryżu, zdążyłam urodzić dziecko ale nie zdążyłam urodzić drugiego, a w tle upiorny dziecięcy szczebiot "la laaa la la la" :D :D :D

Gość gość
byłam mamą jedynaczki 8 lat, teraz jestem w ciąży z kolejną córką - wszyscy się cieszymy, żałowałabym gdybym się nie zdecydowała

Gość gość
gosc 19 22 tak czuje ze żyje to takie dziwne? w końcu skończyły się zupki, kolki,pieluchy,ząbkowanie, wstawanie w nocy, wybaczcie ale nie każda kobieta jest szczęśliwa, uśmiechnięta jak pada na pysk przy niemowlaku, tak moje dziecko chodzi do przedszkola ja do pracy, mam czas dla siebie, koleżanki, wyjście nie chce powtórki z rozrywki odnośnie noworodka....