Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie stać mnie na wakacje nad polskim morzem. Dlatego wybieram Chorwację

Polecane posty

Gość gość

Tam przynajmniej ceny są normalne

Gość gość
i dobrze, bo nad bałtykiem syf i świńskie mordy polaczkow

Gość gość
a niby w chorwacji jest tanio ? PRzeciez tam sie zjezdza duzo tyurystów wiec tak tanio nie jest .. Na pewno bulgaria nizsze ceny

Gość gość
Nad naszym morzem i w Cro ceny są podobne. Tyle, że pogoda i ciepła czysta woda daje przewagę Adriatykowi

Gość gość
Tam ceny podobne, a wypoczynek 100 razy lepszy. Woda ciepła, pogoda niemal gwarantowana, ludzie serdeczni, mili, sympatyczni. Wszędzie dobrze byle polskiej hołoty nie było za dużo :-)

Gość karinkax
Dużo prawdy. Ja też wyjeżdżam w tym roku na zagraniczne wakacje. Wybieram się do Włoch z bookapart.com, bo bardziej mi się opłaca.

Gość gość
Jak wybierasz się na wakacje sama z facetem, bo może i jest taniej. Ale dla rodziny z dwójką dzieci niestety już tak kolorowo i opłacalnie to nie wygląda.

Gość gość
a co ma piernik do wiatraka? co w polsce moje dzieci mniej zjedzą czy wypiją?

Gość gość
a ile trzeba na taki pobyt??

Gość gość
7 dni w PL= nas dwoje +2 nastolatki 5000 zł 10 dni w Cro= ta sama liczba osób 4000 zł

Gość gość
Tylko doliczcie dojazd...paliwo,winiety,opłaty za mosty w austrii.My namy auto na gaz i musimy doliczyc ponad 1000zł

Gość gość
Ja podałam ceny całkowite z dojazdem.

Gość gość
Oj to chyba lekko przesadzilas z tą ceną: (

Gość gość
Nic nie przesadziłam. 2000 km średnio( zależy w jaką część CRO) ON po ok 5 zł( tankowanie w PL) Winiety nie więcej niż 100 zł.

Gość gość
Na jednym baku zatankowanym w Polsce dojedziesz do Chorwacji? Jest strona lovechorwacja czy cos tskiego,tam super można obliczyć koszt dojazdu

Gość gość
My robilismy to w ten sposób. Na granicy polsko-słowackiej tankowanie do pełna Wystarczyło na dojazd do celu, jakieś wycieczki W drodze powrotnej trochę nalaliśmy na Węgrzech Oby wystarczyło do polski Zresztą można tankować wszędzie byle nie w Cro, bo tam jest paliwo drogie. 1000 zł spokojnie na dojazd wystarczy. Zresztą nad nasze morze dojechać, wystać się w korkach wyjdzie niewiele taniej i czasami wcale nie szybciej

Gość gość
Crolove.pl

Gość gość
Z dojazdem wcale taniej nie wychodzi.

Gość gość
niereformowalny typ , nie da się wytłumaczyć

Gość gość
rzeczywiście ja np mieszkam na południu PL do CRO mam 1000 km, a nad nasze morze 800 z tym, że do Cro zajadę 4 godziny wcześniej, po normalnych drogach, bez masy fotoradarów, dziur, korków

Gość gość
żeby tylko nie te kamienie wszędzie i ten straszny upał

Gość gość
Słuchajcie,a jak ja bym chciała jechać z pieskami to jest to jakiś problem? W Polsce jest mało plaż wyznaczonych dla turystów z psami właściwie większość miejscowości nie ma,przy wejściach na plaże są tablice z zakazezem i zastanawia mnie jak do tego podchodzą w cro ?

Gość gość
Tam pod tym względem jest luzik. Chorwaci są w ogóle bardzo gościnni i tolerancyjni. Siedzisz z psem na plaży, możesz pić palić i nikt ci złego słowa nie powie. U nas to by jakaś j*******a zaraz zrobiła awanturę, a tam są ludzie bardziej cywilizowani. Na szczęście Polacy nie czują się tam pewnie i nie urządzają afer. Dla psa jedynym problemem może być długa droga i upał.

Gość gość
Niedawno szukałam dobrego i taniego (choć wiem, że to rzadko idzie w parze  noclegu w miejscowości Międzyzdroje, Znalazłam fajną stronkę http://otonoc.pl/noclegi-Mi%EAdzyzdroje  z zaskakująco dużą ilością noclegów w Polsce i fajną usługą - lokalizacja najbliższego noclegu w miejscowości. Takie coś widziałam tylko na booking ale booking znowu ma dużo mniej hoteli niż ta http://otonoc.pl

polskie wakacje wcale nie są takie tanie ani rewelacyjne. mieszkam w dobrej lokalizacji, mieszkam godzinę/półtorej od morza i jestem stałą bywalczynią np na jeden dzień, bądź weekend także wiem. największy problem, to chyba zmienna pogoda, nigdy nie ma się gwaranta rezerwując na daną datę. zazwyczaj nie ma żadnych innych atrakcji poza morzem. jedzenie jest drogie, noclegi różnie, zależy jak się trafi. ale tanio nie jest. za granicą pogoda to gwarant, ceny są na pewno podobne, do tego można zwiedzić nieco innego kraju, innej kultury.

Gość gość
gość dziś dziękuje za odpowiedź :)

Też jestem zdania że polskie morze jest znacznie droższe od Adriatyku. Zawsze jeździliśmy nad Bałtyk, w tym roku po raz pierwszy do Chorwacji. Ceny noclegów są tańsze nawet o połowę. ja szukałam w serwisie http://www.edom.pl/noclegi/hr/chorwacja/ i udało mi się znaleźć ładny i duży apartament za 40 zł/osoby a nie tak jak w Polsce za 70-80. Szwagier w tamtym roku pojechał w ciemno i też znalazł lokum w dobrej cenie. Już się nie mogę doczekać!!! :)

Gość gość
Witam >Mam Mieszkanie u Croatia,Bibinje kolo Zadra,widok na morze,blizu morza, >jest w pełni wyposażone,mesto Bibinje kolo Zadra Apartament posiada klimatyzację telewizja satelitarna internet ,veci ma pralka,suzarka > > balkony,gril,i wszystkie urządzenia gospodarstwa domowego i private > > parkingiem masz sklep w pobliżu restauracji Marco stał caf bar Plaża > > jest piaszczysta i żwirowa, idealny dla dzieci,150m od apartmany > > Mieliśmy dużo gości z Polski, którzy przyjeżdżają co roku to miejsce jest pełne letnich koncertów promenadzie sdrzaja mają pełne wydarzeń Plaża znajduje się zaledwie dwie minuty spacerem od apartamentu.info na mail;marija.simunic1@zd.t- com.hr pozdravjam