Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak z posiłkami u waszych 1,5 roczniaków?

Polecane posty

Gość gość

U mojej córki( 19 msc) 8. pierwsze śniadanie 180 - 210 ml mleka 10/10.30 - drugie śniadanie ( dzisiaj pół kromki chleba z masłem i wędliną + ogórek do chrupania+ dodatkowy kawałek wędliny) - wydaję mi się mało, ale nie wciskam więcej, jak nie chce. Ogólnie zjada sporo więcej. 14. Obiad ( tylko jedno danie) albo zupa albo mięsko z warzywami. 16. po drzemce - zawsze coś dostanie, ale raczej w postaci przekąski - owoc - 18. podwieczorek ( jogurt, teraz koktajle, budyń) 20. kolacja (parówka, kanapeczka z pastą jajeczną albo z twarożkiem ewentualnie z wędliną, jak nie jadła na śniadanie albo kaszka). Moja córka je raczej średnio nabiału, nie wypija tych dwóch kubków mleka, nie wiem czy zastąpić coś mlekiem czy dodać gdzieś pomiędzy?

Gość gość
Moj synek ****ardzo podobnie , zamiast zwyklego mleka mozesz zrobic kakao, uwielbia serki waniliowe , winogrona jablka , zielony ogorek i wszelkie inne owoce . Obiad to raz kasza jaglana , mazurska, cous cous , makaron gwiazdki z heiznz do tego jakies miesko czy paluszki rybne . Nie lubi ziemniakow:(

Gość gość
moja je duzo i czesto ale tez znowu zadnych konkretnych rzeczy. Np sniadanie musli truskawkowe z jogurtem,na 2 chleb z wedlina i sok. Obiad przewaznie zupa,,bo na podwieczorek lubi pojesc miesa lub kielbase-do raczki. Kolacja jakas jajecznica,bula maslana. Godzin nie pisze,bo szczerze je roznie. Nieraz ma tak wilczy apetyt,ze to co ma zjesc przez caly dzien,zje w 4h.

Gość gość
dodam,ze najwiecej w ciagu dnia przewaznie je owocow i miesa.

Gość gość
Moja 18 m 5-6 rano mleko z kasza 120-150ml 10 rano kromka chelba z maslem i dwa plastry wedliny i plaster ppmidora ( czasem jaczrnica z jednego jajka z chlebem) (albo serek bialy z pomidorem) 13 jogurt /owoc albo inna przrkaska czaeem paluszki chrupki kukurydzuane 16 obiad z jedbego dania zazwyczaj zupa z warzywami i troche mieska w tym) 19-20 kolacja parowka i chleb albo bulka maslana Mleka nir pije codziennie staram sie jej w nocy badz nad ranem na spiocha wcisnac to 100ml mleka ale w tyg srednio 3-4razy wypije. Je imny nabial widocznie jej wystarcza

Gość gość
Moj 19mcy i dzisiaj zjadl: 8.00-260ml mm ok 10.00-kanapka z serem zoltym i maslem,troche soku w miedzyczasie kilka zwyklych chrupek kukurydxianych 14.00obiad ziemniaki z brokulem(malo) potem bedzie nektarynka i banan,na kolacje 340ml kaszy srednio gestej z butelki(niestety,nie umiem tego wyeliminowac) zazdroszcze ze Wasze dzieci zjadaja na kolacje normalne kanapki,moj zje kilka kesow potem rozrzuca i koniec jedzenia,noi drze sie bo glodny oprocz tego je zupy warzywne,mieso drobiowe,jogurty,nalesniki z dzemem,placki z jablkiem,no tylko tych kanapek nie chce lubi jajecznice

Gość Katia626
Moja córka ma 18 msc i od urodzenia jest problem z karmieniem. Ogólnie nie lubi próbować nowych rzeczy,a czasem nakarmienie ją zupą to jedna wielka masakra. Nie zje sama żadnego owocu,każdy musi być w postaci papki. Je mniej więcej tak: 6:00 mleko z kaszką 140-180ml 8:00-9:00 śniadanie( paróweczka i kilka gryzów suchej bułki, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem z 1 jajka,ryż w musie owocowym) 11:00-12:00 zupa z mięsem (różne kombinacje warzyw i kasz)ok 200ml 14:00 mleko 150ml 17:00 deser (jogurt z owocami lub same zmiksowane owoce) 20:00 mleko z kaszką ok 180ml. W ciągu dnia podjada niewielkie ilości np .dzisiaj zjadła z mojego talerza trochę fasolki szparagowej,chrupki kukurydziane i plasterek wędliny i kilka gryzów jabłka

Gość Katia626
I lubi też podjadać makaron (bez sosu) ,najlepiej penne

Gość gość
Moj tez lubi makaron;)robie mu z sosem albo z lososiem,czasem mu podam sloiczek hipp po 15mcu,to jest makaron z brokulami i lososiem,ale rzadko,lubi zupy,kasze,ryz,od malego ucze go jedzenia kasz roznych,za to nie lubi pomidora i ogorka,wyciaga z buzi szybko w tym roku sprobujemy fasolki szparagowej,truskawek dajecie manne na krowim mleku?

Gość gość
16 mcy 6-100-120 ml mleka krowiego- jak wstanie bliżej 8 to pomijam 8- wedlina i cwiartka-pol bułki z masłem, lub pieczywo i 2-3 łyżki jajecznicy ze szczypiorkiem lub pieczywo i pół grani ze szczypiorkiem i rzodkiewka lub pieczywo i jedno-dwa jajka na miękko i pomidor, lub 1-2 kromki smażone w jajku lub dwa trójkąty z sandwicha (ser wedlina cebula ) z keczupem lub pieczywo i parowka z keczupem lub płatki zytnie orkiszowe gotowane na mleku z owocami i zurawina lub kasza manna z sokiem 120 ml około lub garść płatków i trochę mleka 10 idzie spac i przeważnie 120 ml kakao 12-13 obiad i je to co wszyscy- przeważnie robie- pierogi ruskie-2-3 szt, kotlety z ziemniakami i jakas surówka lub łosoś z folii i warzywa na parze i ziemniaki-tego typu na malym talerzyku, gulasz drobiowy lub wieprzowy z warzywami i kasza, jakieś placki naleśniki, makarony, zupy: kluski lane, pomidorowa, klopsikowa, warzywna, kalafiorowa-pol szklanki-szklanka 14-15 owoce lub owoce z jogurtem-np 1 banan i trochę jogurtu naturalnego, inne owoce skrojone w małej miseczce czasem serek waniliowy 17 kolacja- to samo co na śniadania 17-30-18 spanie i 100-150 mleka krowiego lub kakao. Nie podjada między posilkami, czasem coś slodkiego po owocach albo zamiast, pije wode i tymbarki i leony ze słomka Ma 90 cm i waży 9,5 kg 17 kolacja- te same

Gość gość
Raz lepiej raz gorzej. Wszystkiego nie chce jeść, czasem grymasi, ale jak idzimy na spacer przed południem to musi być obowiązkowo kajzerka z piekarni Mega&Dolce, bo tak mu smakuje ;)

Gość gość
Moja corka jest ciut starsza od waszych dzieci ale pamietam jak to było u nas z jedzeniem i w sumie wiele sie nie zmieniło. 7/8 jak wstała mleko 180-210ml 9/10 śniadanie-chleb w jajku, tost z szynka i serem, kanapka z wędlina i ogórkiem zielonym, bułka z konfitura, kiełbasa na ciepło z kromka chleba, owsianka z owocami na mleku roślinnym, płatki ryzowe z jabłkiem i cynamonem (obecnie odrzuciła) 11/12 cos sobie weźmie albo żurawinę suszona albo morele albo owoc 12-14 drzemka 14:30 zupa 16:30 drugie danie (zjadamy wspólnie z mezem) 19/ kolacja podobne cos co na śniadanie albo jakieś racuchy czy naleśniki 21 mleko-nie zawsze