Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile kosztuje cesarskie cięcie? Szpital w Lublińcu dr Wilkowski

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestem w 33 tc i wielkimi krokami zbliża mi się termin porodu:) jednak mam pewien problem. Ogólnie mam chory kręgosłup i prawdopodobnie ujawniła mi się przepuklina na kręgosłupie, jednak nikt nie jest teraz w stanie tego stwierdzić, ponieważ nie mogą mnie prześwietlić. Dostałam zaświadczenie od neurologa o chorobie kręgosłupa, lekarz twierdzi, że powinnam mieć cesarskie cięcie, jednak sam nie może mi takiego zaświadczenia wypisać, ponieważ nie ma prześwietlenia... Chcę rodzić w szpitalu w Lublińcu u doktora Macieja Wilkowskiego i tutaj moje pytanie:P orientujecie się może czy szpital albo sam Pan doktor przyjmuje "opłatę" za cesarskie cięcie?? Jestem z Częstochowy i u nas jest to normalne, jednak nie wiem jak to wygląda w innym mieście.. Bardzo boję się normalnego porodu ze względu na kręgosłup i chciałabym sama załatwić sobie tą sprawę. Chyba, że któraś z Was wie czy dr Wilkowski jest przychylny i mimo braku zaświadczenia pokieruje mnie na cesarskie cięcie? Z góry dzięki za odpowiedzi:):)

Dużo kobiet ma chory kręgosłup i nawet o tym nie wie lub po prostu bagatelizuje problem. Mimo to rodzą naturalnie i wszystko ok. Nie wiem ile kosztuje, bo mieszkam setki km od Ciebie. Wiem, że jednak rzadko gdzie decydują się na cesarkę za opłatą. Gdyby to było tak istotne lekarz na pewno zrobiłby prześwietlenie lub po prostu cc, żeby nie było problemu. Ale jak widać nie jest to istotne więc polecam rodzić naturalnie. Ja rodziłam nie całe 4 tyg temu. Miałam skurcze co 2 min. Chwila i dostałabym partych, ale wzięli mnie na cięcie. Bolało jak cholera, bo bóle były z krzyża. Szczerze mówiąc myślałam, że umrę, ale teraz po czasie wiem, że lepiej pocierpieć kilka godzin niż później 2 miesiące. Sama rana po cięciu nie boli, ale pozszywane mięśnie w środku. Wstawanie po cięciu było okropne. Mogę śmiało porównać to z bólami porodowymi. Każde kaszlnięcie czy kichnięcie boli jak sam sku*wysyn. Kobieta, która leżała ze mną na sali rodziła 2 razy naturalnie i teraz miała cięcie. Stwierdziła, że wolałaby 5 razy rodzić naturalnie niż raz być cięta.

Sam lekarz nastraszył mnie tym kręgosłupem.. podobno jak jest przepuklina nie można rodzić naturalnie, a on ją u mnie podejrzewa, jednak nie wypisze mi zaświadczenia nie mając dokumentacji medycznej tj. prześwietlenia :I troszkę dziwna sytuacja i niepotrzebne straszenie skoro nic nie może zrobić.. mimo wszystko czekam jeszcze na dalsze komentarze:) słyszałam już podzielone opinie na temat cesarki jedne kobiety sobie chwalą inne nie to tak samo jak z porodem naturalnym, wszystko zależy od przebiegu porodu i połogu. Dzięki za odpowiedz

Gość klaudia7250
Na porodówce powiedz o tym lekarzowi. On na pewno podejmie decyzje co z tym zrobić. Ogólnie odradzam, połóg okropny, ale życzę powodzenia :)