Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 30 lat i dalej nie wiem co chcę robic w życiu

Polecane posty

Gość gość

Mam juz tego dosyc, lata tak szybko mijają a ja nie potrafię odpowiedziec na proste pytanie co chcę robic w zyciu. Nie wiem jakie kursy zrobić, nie wiem w jakim kierunku iść. Czy pracować dla kogos czy załozyć fimę. Nie wiem zupełnie czego chcę od życia w sferze zawodowej. To strasznie mnie dołuje:-(

Gość gość
Do 40-tki się zdecydujesz :) A potem już blisko do emerytury :)

Gość gość
a gdzie teraz pracujesz?

Gość gość
To nie jest smieszne:-( zazdroszczę ludziom którzy wiedzą w jakim kierunku iść, co ich intresuje . Ja nie mam zielonego pojęcia, nie znoszę mojej rpacy ale tez nie wiem jaka mogłabym wykonywać:-(

Gość gość
mam prace biurową, zero jakiś kwalifikacji, mało obowiązków, nie rozwijam się kompletnie a raczej cofam w rozwoju

Zastanów się co sprawia Ci przyjemność lub w czym jesteś dobra i własnie to staraj się robić

Gość gość
TK23 od jakis dwóch lat codziennie chce odpowiedzieć na te pytania, szukam siebie ale nie potrafię:-( Nie wiem nawet na jaki iść kurs, w jakim kierunku zmienic swoje kwalifikacje zawodowe. Nie wiem i zastanawiam się czy tylko ja tak mam? Czy wy wiecie co chcecie robić w zyciu?

Gość gość
i co z tego bo nie rozumiem w czym problem 333 www.youtube.com/watch?v=X9NY5T6P4A4

weź sobie kartke i długopis i pomyśl co lubisz robić. Napewno coś cie interesuje a coś odpycha. Zapisz kilka rzeczy które chciała byś robić, nie patrz na to że niemasz odpowiednich predyspozycji, to można nabyć. I idź do celu.

może zacznij od ortografii " mam zero jakiś kwalifikacji" :O :O :O dziw, że cię w biurze zatrudnili, może chociaż dobrze ciągniesz

Gość gość
no ja też nie wiem,mam 22 lata studia wybrałam na chybił trafił a ludzie myśleli,że skoro na takie studia poszłam to na pewno z wielką pasją :O :O :O

Gość MaggieMagMag
Jestem po gownianych studiach, które do niczego mi się nie przydadzą. Przez 26 lat nie wiedziałam co chcę robić. Kupiłam motocykl i zostanę instruktorka jazdy na motocyklu. Pomysł niezły, tylko ciężka praca przede mną. Poza tym lubię pracę z facetami. :) życzę znalezienia swojej drogi!

Gość gość
Meggie już to widze jak się z tego utrzymasz:-) pomyślałaś za co będziesz zyc w okresie zimowym? przecież wtedy nikt nie jedzi na motocyklu...poza tym ile procent ludzi chce mieć prawko na motocykl? 15 procent??? No i masz duzą konkurencję ze szkółek prawda jazdy bo kazda właściwie dodatkowo ma instruktowa na motocykl

Gość MaggieMagMag
Z tym, że mieszkam za granicą. Tu jest cieplej i ludzi stać na motocykle. A polski instruktor się raczej przyda bo teraz nasi są wszedzie.

Gość gość
Sprawdz sobie oferte http://www.majka.edu.pl/. Maja bardzo szeroki wybor kierunkow studiow oraz kursow. Trzymam kciuki żebyś znalazla cos dla siebie :)

Gość gość
Wedlug mnie najbardziej przyszłościowe sa obecnie kierunki medyczne. Ja osobiscie studiuje dietetyke na http://www.medyk.edu.pl/ i jestem bardzo zadowolona. Jeśli interesujesz się żywieniem i zdrowym stylem zycia może to jest własnie dobry pomysl :)

Gość gość
Zgadzam się, dietetyka super kierunek! Tez go studiuje tylko na http://www.cm.umk.pl/ Studia sa ciekawe, rozwijające i przede wszystkim maja sens :)