Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LadyInPink

Miłośnicy teekanne sweet cherry poszukiwani!

Polecane posty

Gość LadyInPink

Jakiś czas temu natknęłam się na herbatę teekanne sweet cherry, bardzo mi zasmakowała i generalnie teraz to ją ciągle, ale to ciągle pije. Tak się zastanawiam czy ktoś z was też pił herbatę teekanne sweet cheery i ma jakieś ciekawe przepisy na jej przygotowanie? A może ktoś z was zwyczajnie również lubi teekanne sweet cherry?

Gość Rad0sNa
Eeeee nic nie slyszalam na temat tej herbaty to jest owocowka czy jak?

Gość helenkaOwca
zgaduj, zgadula :D

Gość daniturix
na dobrą sprawę możesz sobie wziąść nazwę na logikę, ale dla ułatwienia podpowiem, że teekanne sweet cherry to herbata owocowa, po polskiemu herbata o smaku wiśni.

Gość soniaVV
chyba sie nabijasz z kogosc w tym towarzystwie hehehehe

Gość melishska
Przy tej herbatce to zbytnio kulinarnie nie eksperymentowalam, zmrozilam ja, dodalam lodu i plasterki pomaranczy. Jakos nie mam ani czasu ani koncepcji, badz zwyczajnie mam brak ambicji kulinarnych hehehe

Gość natalia00
kiedys slyszalam, ze na bazie herbaty mozna zrobic ciasto. jeszcze tego nie testowalam na teekanne sweet cherry, ale kto wie co przyniesie jutro.

Gość digertQa
Mniemam, ze chodzi ci o tą herbatkę www.teekanne.pl/herbata-owocowa-strawberrysunrise.phptak?

Gość sylvibka
mi koleżanka mówiła, że do herbaty teekanne sweet cherry warto dodać bazylię, którą lepiej wcześniej zaparzyć, kilka liści mięty i jeszcze do tego zblenderowane truskawki i zrobić sobie taki herbaciano-truskawkowy koktajl.

Gość tysiuuunia
bazylie to ja tylko dodaje to sosu na spaghetti. jakos w herbacie te polaczenie smakow mi sie nie widzi.

Gość gość
fajnie sie bawicie

Gość kratoska
to dobrze, że tak się kulinarnie potrafisz rozwinąć.

Gość trud67y
się czepiacie, jest wiele ciekawych przepisów w których wykorzystuje się herbatkę taką jak teekanne sweet cherry i nie tylko. może i mistrzem kuchni czy cóś nie jest, ale także lubię sobie od czasu do czasu w kuchni poeksperymentować, połączyć nietuzinkowe smaki.

Gość przybyla
Ktos tu chyba, za duzo sie master chefa na ogladal bo pisze niczym magda gesler.

Gość lolla_p
kiedys koleżanka robiła ciasto na bazie teekanne sweet cherry na urodziny i przyniosła je do pracy. do ciasta dodała wisnie jeszcze, jak dla mnie bardzo smaczny deser.

Gość andurianna
co kto lubi, wole jednak napic sie herbatki z kubeczka niz dodawac ja do ciasta. ewentualnie moge sobie ciasto w herbatce zamoczyc.

Gość malgoocha
ciekawy pomysł na wykorzystanie owocowej herbaty, czy jakiejkolwiek herbaty do deseru. sama bym na to nie wpadła, ale chyba będzie trzeba takie połączenie przetestować. macie albo znacie jakiś przepis?

Gość agrestova
malagocho Herbatę możesz dodać do ciasta zamiast np. mleka lub wody, albo moczyć w herbacie bakalie. Chociaż ja herbatę wolę po prostu w kubku niż w ciastach ;) Albo najlepiej kubek herbaty i do tego kawałek ciasta, o!

Gość janica
ostatnio próbowałam galaretki zrobionej z kawy, bardzo fajny pomysł, podać taką galaretkę ze śmietaną zamiast kawy w filiżance. myślę że spoko by było zrobić coś podobnego z herbatą, no nie? np. w podanej teekanne sweet cherry zatopić świeże wiśnie, albo inne owoce. dla tych, co nie lubią gorącej herbaty :D

Gość gość
ja na sylwestra mam już przygotowany przepis n a drinki - będę robić owocowe kostki lodu ze sweet cherry i pokrojonymi wiśniami i miętą, a takie kostki dodam do sprita z wiśniówką. to będzie dobry rok :D

A gdzie kupujecie te herbaty? W moich osiedlowych sklepach nie widziałam, większe markety też świeca pustkami. Ciągle słyszę o tych herbatkach a nie mam jak spróbować :/ może da się jakoś przez internet? Są jakies sprawdzone sklepy?

Gość julyjia
@Agness_81 - możesz poszukac w rosmanie albo jakimś kauflandzie, akurat tą herbatę widziałam juz w kilku wiekszych marketach :) gorzej z tymi białymi i ziołowymi

Gość wiklinowykoszyk
ja herbate teekanne sweet cherry kupuje zazwyczaj w kauflandzie, bo tam robie zakupy. Nie ma problemu, zeby ja gdzies dostac

Gość beatka70
idzie jesień wiec znowu bede kupowac te herbate. Ale mysle nad jakims rozgrzewajacymi. Sweet cheery kupuje moim dzieciaka

Gość parowijka
Rozgrzewające z tej samej firym są irish cream

Gość kaśka5656
ja tam wole z cynamonkiem i przyprawami wszystkie

Gość trelkamorelka
a wiecie co ta sweet cherry ma w składzie?

Gość gryazka
wiśnie, hibiskus, dzika róża i jeżyna. No takie słodziutkie i ładnie pachnie

Gość filipiniarka
Agnes_81 ja kupję czasem w netto, bo są i te zestawy i pojedyncze i duze opakowania