Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemjuz

W jakim wieku wasze dzieci zaczeły robić na nocnik?

Polecane posty

Gość niewiemjuz

Wszedzie gdzie nie wejde wynika że moje dziecko jest w tym temacie w tyle. Ma 15 miesięcy i nie woła za potrzebą a na nocniku nie chce siedzieć Dosłownie dwie sekundy i odrazu ucieka. Nigdy go nie zmuszam ani nie przedszymuje, po prostu go chyba nie lubi. Próbowałam go przytrzymac tam oglądając książeczki albo piosenkami na tableci ale odrazu schodzi. Jak u Was to wyglądało. Załamię się:( Chyba już powinno potrafić korzystać z nocniczka, jak myślicie?

Gość Stary Kawaler Wacek
Ja mam 54 lata i jeszcze się załatwiam do nocnika.

Gość gość
mój syn nadal robi w pieluchę a ma już 68 lat nadal nie może wytrzymać ale już z innych przyczyn

Gość gość
Nie wiem po czym wnosisz, że ma15 miesięcy i już powinno umieć. Wszędzie piszą, że naukę najlepiej zacząć w wieku 1,5 roku czyli 18 m - wtedy dziecko kontroluje wypróżnienia. Zależy od dziecka jak szybko i w jakim wieku się nauczy. Norma - od 1,5 roku do 3 lat. Mój syn miał 2,5 w - jak zdjęłam pieluchę i więcej nie założyłam. Nauczył się w 3 dni. Później prawie zero wpadek, od razu też przestał moczyć się w nocy. Wcześniej nie chciał wcale siadać na nocnik.

Gość gość
Moja miała równe. 2,5 roku. Nauka trwała 2 tygodnie, wcześniej nie chciała a ja nie zmuszalam. Od tego czasu też śpi bez niespodzianek i bez pampersa. Za wcześnie zaczynasz.

Gość Stary Kawaler Wacek
Ja mam 54 lata i nie umiem podcierać dobrze tyłka.

Gość gość
2,5 - 3 lata i koniec CHŁOPAK