Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak kultury klientów, jak mam reagować?

Polecane posty

Gość gość

Od ponad roku jestem adwokatem. Zdobycie tego tytułu kosztowało mnie bardzo wiele pracy, najpierw studia, potem 3,5 roku aplikacji. No i niestety załamuje mnie podejście klientów. Nie dość, że targują się o każdą kwotę, którą zaproponuję, to jeszcze zwracają sie do mnie na Pani, a nie np Pani adwokat. Nie wiem, z czego to wynika. Pewnie z zazdrości, że ja coś osiągnęłam w życiu, a oni są tylko po bylejakich szkołach, ale mimo wszystko boli mnie to. Jak delikatnie zwracać im na to uwagę. Póki co zawód adwokata jest dość elitarny, wiec nie rozumiem ich podejścia.

Gość gość
O chciało by się. Następna księżniczka :D do lekarzy pingwinów adwokatów mowie pani pan ewentualnie do pingwinów bezosobowo. Pozdrawiam

Gość gość
ile miesiecznie zarabiasz?

Gość gość
Ciesz sie, ze nie mowia Pani papugo :D Trzeba byc z nizin spolecznych, zeby wymagac sie tytulowac. A czy nie jest czasem tak, ze zwracajac sie bezposrednio do adwokata mowi sie "pani mecenas"? To Ty sie naucz szacunku do klientow, bo to oni daja ci zrec idiotko.

Gość gość
4-6 tys netto, mam własną działalnosc

Gość gość
Karnistka, cywilistka, czy najgorszy sort?

Gość gość
W związku z działalnością gosp. miałam ostatnio kilka spraw w sądzie z zakresu prawa cywilnego i gospodarczego. Od razu wiedziałam, że adwokatów lepiej sobie odpuścić (nadają się pewnie do bronienia morderców czy gwałcicieli), a lepiej wziąć radcę prawnego, zazwyczaj mniej kasy biorą, a i nie nie są jeszcze tak zmanierowani i roszczeniowi jak adwokaci, a poziom wiedzy i kompetencji podobny.

Gość gość
Cywil i gospodacze

Gość gość
temat kopia. X razy tu był

Gość gość
powielasz wątek ,to już było...