Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćjj

jak rozerwać umowe na zlecenie

Polecane posty

Gość gośćjj

pracuje w sklepie jakiś czas i już trochę z obserwacji wnioskuje że ten sklep w którym pracuje jest dziwny , nie będę ujawniać szczegółów bo nie warto ,ale chciałabym się dowiedzieć mając umowę zlecenie ,czy mogę złożyć wypowiedzenie czy lepiej wytrwać do końca umowy ,jak to prawnie wygląda.?

Gość gość
1. Jak rozerwać - bierzesz umowę i rozrywasz na dwie lub więcej częsci, zależy od upodobania :) 2. Nie czytałaś umowy przed podpisaniem skoro nie wiesz jaki masz termin wypowiedzenia? Wszystkie warunki zatrudnienia są zawsze w umowie. Serio byłaś na tyle głupia, żeby nie przeczytać czegoś, co podpisałaś? :O

Gość gość
Zasadniczo mozna umowe zerwac w dowolnym momencie. Skladasz wypowiedzenie pisemne do podpisu i tyle.

Gość gość
tak ,chętnie bym ją rozerwała na strzępy ;-) , miało być o rozwiązaniu umowy z zleceniodawcą ale to dokument ,wiadomo . czytałam gdzieś na forum ,że jeżeli złoże pisemne wypowiedzenie przed końcem umowy to część wynagrodzenia zajmuje pracodawca za nienależyte wywiązanie się z umowy na określony czas i dlatego bardziej by mi zależało na opinii osób które miały do czynienia z taką umową . Praca mi odpowiadała na początku ,atmosfera tez wydawała się dobra ale z czasem poznałam opinie o tym sklepie i o szefowej o jej stosunku do pracowników i w ogóle ,że stwierdziłam ,że nie warto w to się angażować w takie bagno.