Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie rozumiem tego krytykowania imion

Polecane posty

Gość gość

Krytykujecie imiona typu Jessica, Nicole. Wrzucacie do jednego worka z innymi imionami zagranicznymi, ale takimi które nie są nawet popularne u nas jak w/w imiona. Dla mnie np brzydkie jest Zosia, Franek - na które przyszła moda i każdy ma parcie na zagraniczne imiona. Mniej skrzywdzone będą moje dzieci z rzadkim imieniem, niż te których imienników w piaskownicy będzie mnóstwo. Każdego sprawa jak nazywa dziecko więc komentarze są zbędne.

Gość gość
ja tez nieznosze imion typu zosia, kacper, hania srania, amelia nazwa choroby, oliwka k***a tragedia

Gość gość
A inninie znoszą nikolek, dzesik itp. Krytykujecie zoski i franków, ale nie rozumiecie jak można krytykować dzesike. Jaka to logika?

Gość gość
Taka moda na wszystko, co zachodnie, to była w latach 70tych, 80tych... Byle jaki krem, czy ciuch, aby zagraniczny:) Mody na zagraniczne imiona nie rozumiem, spolszczone brzmią czasem śmiesznie i dziwacznie. A polskich imion jest mnóstwo do wyboru. Moze to kwestia podswiadomego patriotyzmu, by nazywać dziecko polskim imieniem, a nie obcym. Co innego w małzenstwach mieszanych, z obcokrajowcem, wtedy dzieci nazywane są imieniem z kraju partnera/ki.

Gość gość
Ja nie lubię imion owocowo warzywnych dlatego nie dałabym takiego imienia swojemu dziecku ale nic mi do tego jak ktoś da.

Gość gość
Polskie imię to kwestia patriotyzmu buhjaahahahahahah

Gość gość
taaaaa a wiecie że 3/4 waszych ,, polskich ,, imion są zapożyczone z innych języków ?? !! Idioci.

Gość gość
10:17, 100% racji.