Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chyba mam uczulenie na gluten??

Polecane posty

Gość gość

Sluchajcie,przytylam w ciazy prawie 30 kg.Wiem,masakra.Od porodu (4m) cos tam probowalam sie odchudzac,ale mi konpletnie nie wychodzilo.mam 3 dzieci i jakos nie moglam i nie chcialo mi sie znajdowac jesCE czasu na specjalne diety.W koncu,3 dni temu wstalam z nastawieniem,ze biore sie za siebie.Postanowilam,ze nie jem chleba(od ktorego jestem chyba uzalezniona) makaronu,ryzu,ziemniakow,slodyczy i pije duzo wody.Jadlam przez te dwa dni owsianke na sniadanir,potem jakas zua i salatka z feta i pomidorem,troche kurczaka.Dzisiaj wchodze na wage i 3,5kg mniej!!!!po dwoch dniach.. Nie mowiac o totalnie lepszym samopoczuciu i humorze.Do tej pory chodzilam ociezala i taka zamulona.Nie wierzylam za bardzo w te gadki o glutenie,ale chyba cos w tym jest.Oczywiscie mowie o moim przypadku.

Ja mam potwierdzona nietolerancje glutenu. Owsianka tez ma gluten, mie bolal Cie po niej brzuch? Po czym wnosisz ze masz uczulenie?

Gość gość
No tak sobie tlumacze ten spadek wagi i totalna poprawe samopoczucia.

Gość gość
albo jest celiakia albo sobie wkręcasz. dokształć się a zobaczysz, ze ta wielka alergia na gluten itd to mit.potwierdzono naukowo, że odstawienie glutenu daje efekt a)placebo b) po prostu patrzysz co jesz Ty odstawiłaś węglowodany, a nie gluten geniuszko

Gość gość
autorko skompromitowałaś się po 1 żeby stweirdzić nietolerancję na gluten robi się testy z krwi po 2 owsianka zawiera gluten lepiej się czujesz bo przeszłaś na zdrową dietę a nie z powodu uczulenia na gluten :/

Gość gość
Ale bzdury tu wklejasz.

Gość gość
Ty lepiej zmień nawyki żywieniowe niż przechodź na dietę. Wyobrażasz sobie do końca życia nie jeść ziemniaków, ryżu, chleba? Nie...? To jojo zawita prędzej niż myślisz.

Takie badania można zrobić pobierając wymaz z policzka. Tutaj macie dokładniejszy opis: http://sklep.rex.pl/celiakia/64-celiakia.html Ja bym nie lekceważyła celiakii, bo to genetyczna choroba, która wpływa na nasze życie i nasze przyzwyczajenia żywieniowe. Warto wiedzieć, czy ma się nietolerancję glutenu czy jest to spowodowane innymi dolegliwościami. Pozdrawiam :)

Gość gość
Ja nie robiłam badan na gluten ale wiem , ze mi szkodzi. Od paru miesięcy nie jem glutenu i laktozy i czuje się o niebo lepiej. Schudlam 5kg a obżeram się :O , zawsze koszmarnie swedziala mnie glowa, miałam lupiez, boala mnie brzuch , po zjedzeniu np. pizzy przez 2 dni czułam ja w brzuchu :P

Gość Shamy
@martama Oszustwo i reklama! Zajmijcie się lepiej poprawą jakości badań i tym jak traktujecie swoich pracowników, chwila w googlu i wszystko wiem! Tylko kryptoreklama na kafeterii wam została!