Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kocyk dla noworodka

Polecane posty

Gość gość

Poradźcie jaki kocyk kupić dla noworodka na te pierwsze chwile. Dostałam już kilka w prezencie, ale żaden nie nadaje się do szpitala bo nie można ich prasować :/

Gość gość
Ja sobie chwaliłam taki bawełniany z jednej strony i welurowy z drugiej. Był cienki, miękki i miły w dotyku.

Gość gość
tzn. to nie zupełnie był welur ale taki miękki i bardziej "włochaty" materiał. Na pewno nie polecam tych całych "pluszowych" kocyków. Przynajmniej jedna bawełniana strona musi być ;)

Gość gość
ale słyszałam, zę teraz furorę robią muśliny

Gość gość
Teraz to całe Minky jest modne, ale ani nie mozna tego prać w wysokiej temperaturze, ani prasować. Tak więc dla świeżego noworodka sie nie nadają, a szoda, bo są bajecznie miękkie.

Gość gość
Matko jakie dylematy... Nie wiedzialam ze musibyc specjalny kocyk! Mojabyla w rozku i mialam mieciutki kocyk z polaru z biedronki i przezyla...

Gość gość
I jeszcze dzkewczyna dostala kilka kocykow.... Naprawde nie macie co z pieniędzmi robic!

Hmmm nie wpadłabym na to, żeby wyprasować jakikolwiek kocyk. Rodziłam w środku lata, w szpitalu dziecko dostało rożek i flanele, w domu i na spacerach przykrywałam maluszka samą tetrą a jak było chłodniej to cienkim kocykiem, którego prałam w 30 stopniach i nie prasowałam...