Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Z większością dziewczyn nie ma o czym gadać

Polecane posty

Gość gość

Typowa rozmowa, co tam robimy, co studiujesz i gdzie, czy pracujesz no i troche o związkach wcześniejszych.... O czym tu jeszcze można gadać z dziewczyną przed 25 rokiem życia, jak ona pojecia o swiecie nie ma....

Gość gość
O kosmetykach, modzie, justinie bieberze..

dosłownie o wszystkim... ja nigdy nie mam z tym problemów... po prostu czasem zaczynam z kims rozmowe o niczym, a ona sama płynie :)

Gość gość
O Justinie Bieberze to można raczej pogadać z niepełnoletnimi a nie z dziewczynami w wieku 18-25 lat :P.

Gość gość
Często 25tki mają iq 16tek.

Gość gość
ja nienawidze rozmow o studiach i pracy :O:O ze mną o tym nie porozmawiasz. O czym tu rozmawiać? no,studiowalam tam i tam i tyle. za to na tematy filozoficzne,albo o kosmitach,o polityce,religii i o wielu innych sprawach tak to są ciekawe tematy

Gość gość
O filozofii, kosmitach i religii.. to chyba był żart?

Gość gość
no właśnie to są najgorsze tematy o studiach o czym tu gadać :D Ja próbowałem gadać trochę o marketingu, socjologii, ekonomii, sporcie, rzeczy na których się znam ale wiekszość dziewcząt ma zerowy poziom i dla mnie te rozmowy są po prostu bardzo męczące, muszę udawać że ona mowi coś mądrego i ciekawego.... o filozofii nigdy nie gadałem bo wydaje mi się że to moze być zanudzanie aczkolwiek ja chętnie bym poruszył takie tematy :P

Gość gość
Ja polecam rozmawiać o sprawach życiowych, dotyczących tego co się dzieje wokół, a o marketingu rozmawia się w pracy albo na studiach, nie z kobietą.

Gość gość
Teraz kazdy bedzie pozowal na znawce filozofii i reliii, a w praktyce jest to rozmowa typu: ja mysle, ze powinni wycofac religie ze szkol. Albo rozmowa o tym ze 2 razy nie wchodzi sie do tego samej rzeki ;p Z facetami tez nie ma o czym gadac. Jamam 30 lat ale coraz bardziej mecza mnie jakies pseudonaukowe wywody jak ktos postanawia mi cos udowodnic czy przekonac. W ogole zauwazylam, ze najciekawsze rozmowy mam z ludzmi 50+. Nawet o ich zyciu kiedys, to jest ciekawe.

Gość gość
no to rozmawialismy o sprawach zyciowych, przed wyborami gadalismy o prezydentach i ja mowie ze prawdopodobnie Duda wygra, bo ma przewage w internecie a koleżanka na to mowi ze przeciez przez internet jeszcze nie mozna głosować...... Ręce mi opadły

Gość gość
Z ludźmi 50+ niekoniecznie fajnie się gada, ale fajnie się słucha ich historii życiowych, oni mieli ciekawe zycie Nasze zycie to tylko praca, komuniakacja technologiczna, przez to tracimy wiele ciekawych chwil...

Gość gość
O filozofii, kosmitach i religii.. to chyba był żart? - a to niby dlaczego?? nie był to żart to są moje ulubione tematy,jak sie zaczyna rozmowa na temat UFO to czuje sie jak w domu :D szkoda tylko,ze to sie rzadko zdarza i w opinii wiekszosci jestem milczkiem bo gdy rozmawiają o byle czym to sie nie odzywam nawet

Gość gość
to zainicjuj coś o UFO może zrobi się ciekawie, bo ja jestem w tym temacie zielony, to już mam coś wspólnego, podobno kosmici to zielone ludki :P

Gość gość
''w praktyce jest to rozmowa typu: ja mysle, ze powinni wycofac religie ze szkol. Albo rozmowa o tym ze 2 razy nie wchodzi sie do tego samej rzeki ;p'' - no u mnie jest inaczej zupełnie. Filozofia to zanudzanie? to wlasnie rozmowa o pracy albo o tym że ktoś na imprezie nawalił sie jak stodoła i spał pod stołem,to dopiero nuda!

Gość gość
można jeszcze rozmawiać o filmach,książkach i serialach :D o relacjach w rodzinie.. ee ale ja lubie normalnie porozmawiać o kosmosie a niekoniecznie mam ochotę tutaj i teraz o tym gadać tu już było sporo takich tematów a i przy okazji o teoriach spiskowych,o reptilianach,iluminatach :D

Gość gość
Rozumiem że ta rozmowa o kosmosie odbywa się na pewnym poziomie abstrakcji i jest prowadzona w formie żartu? Bo chyba nie na poważnie...

Gość gość
Masz racje autorze, dopiero kobieta w wokolicach trzydziestki jest lepszym kompanem do rozmowy.

ja zawsze mam o czym rozmawiać ale nie z KAŻDĄ i KAŻDYM. Z niektórymi poprostu nie rezonuje na tych samych falach i trzeba to zaakceptować że poprostu te puzzle do siebie nie pasują. Im większa wiedza tym większe pole manewru do rozmów więc edukujcie sie i czytajcie więcej książek i artykułów buraki :)

Gość gość
Brunetos to ty jesteś burak, pewnie najlepiej sie dogadujesz z czereśniakami, ziemniakami to twoje naturalne środowisko i nadajesz z nimi na tych samych falach

Gość gość
O czym tu jeszcze można gadać z dziewczyną przed 25 rokiem życia, jak ona pojecia o swiecie nie ma.... A ile ty masz lat? I co to według ciebie jest "pojęcie o swiecie"? "Ja próbowałem gadać trochę o marketingu, socjologii, ekonomii, sporcie, rzeczy na których się znam ale wiekszość dziewcząt ma zerowy poziom i dla mnie te rozmowy są po prostu bardzo męczące, muszę udawać że ona mowi coś mądrego i ciekawego.... " To są ogólne pojęcia. O czym dokładnie gadałeś? Np. Sport. Czym konkretnie w sporcie sie interesujesz? Wiesz wszystko o wszystkich dziedzinach, znasz rozgrywki, graczy itp itd? Widzisz ty możesz wiedzieć coś o pływaniu, a kto inny może się interesować np biegami. Próbuje tu powiedzieć, żebyś zszedł na ziemie. To że ty się czymś interesujesz, nie znaczy że każdy musi. I nie rób z siebie wszechwiedzącego inteligenta. Myśle, że każdy może powiedzieć coś ciekawego na jakiś temat, ale trzeba trafić na "swojego" rozmówce.

Gość gość
Faceci nie sa zainteresowani tym co kobieta ma do powiedzenia :D tzn. większość. Sa nudni.

Gość gość
ale niby dlaczego miałabym tylko żartować? kosmos wcale śmieszny nie jest,kosmici też raczej nie :P wiadomo,że takie rozmowy to często "gdybologia" ale ja to akurat lubię

Gość gość
z kobietami się nie rozmawia tylko je pieprzy! Jak zaczniesz z nią gadać to zostaniesz kolegą, tamponem emocjonalnym a byle burak mający gdzieś jej uczucia będzie ją ru/chał a ona potem przyleci ci się wyżalić jaki to ona miała seks z nim. Jedyne co będziesz miał z życia to opowieści jak to buraki się zabawiają z kobietami a Ty porządny jesteś całe życie sam.

Gość gość
Jeżeli uważasz że z dziewczynami nie ma o czym gadać, to pewnie TY masz problemy z komunikacją, to wada większości facetów. Komunikacji trzeba się uczyć i słuchać też trzeba się uczyć. Rozmowa dla facetów zwykle sprowadza się do wymiany informacji, a dla kobiety to za mało. Co zrobić aby facet słuchał i usłyszał co mówi kobieta? On nie potrafi usłyszeć choć niby słucha, ale wyłapuje tylko suche informacje , reszty nie słyszy i nie traktuje z należytym zainteresowaniem. Co ma wtedy zrobić dziewczyna? W zasadzie może tylko jedno....ograniczyć się wyłącznie do wymiany suchych informacji, (tylko co to za rozmowa, jak flaki z olejem, można zanudzić się na śmierć a worek z informacjami ma swoje dno przecież, wyczerpią się), wymiana informacji to nie rozmowa , to nie komunikacja, to nie zrozumienie, ale faceci więcej nie przyswajają. Są oczywiście wyjątkowi faceci, z którymi można rozmawiać, to ci których matki nauczyły rozmawiania i dzielenia się sobą poprzez rozmowę. Zresztą dziewczyny czują i wiedzą, że porozmawiać to można tylko z inną kobietą, porozmawiać nie ograniczając się do okrojonych suchych informacji,bogato porozmawiać , wzbogacić rozmowę o barwę i empatię, gdy treść rozmowy jest bogatsza niż wypowiadane słowa, .Mężczyźni tego nie potrafią, no może nieliczni potrafią co nieco.

Gość gość
12:43 ty masz troche racji bo tak czesto jest ale jak to je bedziesz pieprzył bez gadania :D

Gość gość
12:47 Masz jakiś przykład takiej rozmowy??? Napisz 4 zdania

Gość gość
z kobietami się nie rozmawia tylko je pieprzy! - taka która ci "da" bez zandej rozmowy jest przecież "łatwa" bo żeby sie poznać trzeba najpierw porozmawiać,żadna normalna kobieta nie pojdzie z obcym facetem bez gadania

Gość gość
zawsze mozesz jej zaplacic i bez gadania rozlozy nozki :D