Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Razem czy osobno?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 30 tygodniu ciąży. Od kilku tygodni biorę różne składniki mineralne i co chwila mam dokładane kolejne. Zaczynam się już gubić. Może ktoś wie, jak zażywać dane składniki - rano, wieczorem, przed czy po posiłku, czy może wszystkie razem? Konkretnie chodzi o żelazo, magnez, jod i wapń. Dodam jeszcze, że rano na czczo biorę euthyrox. Próbowałam się dopytać endokrynologa na ostatniej wizycie, ale to dość gburowaty gość i w sumie nic się nie dowiedziałam.

Gość gość
A ulotki masz? Powinno być napisane jak łykać, żeby się maksymalnie wchłonęło.

Gość gość
czytałam ulotki, ale nie jest na nich napisane czy mogę te leki połączyć, bo wiem, że np. euthyrox należy wziąć na czczo i żeby móc wziąć np. jod muszę odczekać min. 3 godziny, bo jedno osłabia działanie drugiego. Nie wiem tylko jak jest z pozostałymi lekami. Czy np. wapń nie osłabi jodu lub magnezu i na odwrót. I o to mi głównie chodzi.

Gość gość
euthyroxu też nie można z żelazem, trzeba odczekać co najmniej 3 godziny. Ja tak miałam w obu ciążach . Żelazo brałam razem z femibionem (witaminy dla kobiet w ciąży ) wieczorom. Mam dwoje zdrowych dzieciaków.