Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość z mocnym zapachem

Mocny zapach cipki. Pomocy

Polecane posty

Od mięsiaca moja cipka ma mocny zapach, wcześniej nigdy tak nie było, gdy rano się umylam to dopiero pod koniec dnia było czuć lekko zapaszek, a teraz już po 1/2 h jest mocny zapach, myślałam na początku ze to może przez to ze niedługo będę miała okres, bo wtedy mocniej pachnie, ale nawet 2 tyg po okresie jest mocny zapach, poszłam z tym do dwóch ginekologów (jeden prywatny) i powiedzieli, że wszystko jest w porządku, a ja nie wiem co z tym robić, źle się z tym czuje :( mojemu mężczyźnie akurat to się podoba, wręcz go podnieca mój zapach (który ja uważam za brzydki i aseksualny) Czemu tak nagle mam taki silny zapach? Co mogło na to wpłynąć? Jak mogę się pozbyć tego zapachu? :(

Gość gość
Upały, pot, brak higieny?

Kupie się 2x dziennie a w gorące dni biorę w środku dnia prysznic, używam płynów do higieny intymnej, a teraz gdy mam ten mocny zapach dodatkowo się podmywam kilka razy dziennie, rzadko się poce bo przebywam w chłodnych miejscach, wiec tylko gdy wracam z pracy pole się, ale to tylko 20 min drogi, a zakupy robie rano i wieczorem gdy jest chłodniej

Gość gość
A jak mocny to zapach? Czym zajezdza? Rybsko?

Gole się zawsze od 6/7 lat

Gość gość
Moze przestan uzywac plynow do higieny intymnej - znaczy sie tylek myj plynem ale pipe sama woda. Sprobuj tez wiecej wody pic na codzien i ponoc gdy sie spozywa wiecej warzyw i owocow a mniej smazonych, miesa i cukrow rafinowanych to dziala lepiej..

A czy jak będę mylą sama woda to nie bd bardziej smierdziala? Bo jak do tej pory to po tym płynie właśnie miała taki miły delikatny zapach, jem dość sporo owoców i warzyw ale w ostatnim czasie zaczęłam jeść dużo słodkich rzeczy, czy to może przez to?

Gość gość
a jak się sama wąchasz? czy wystarczy że się nachylisz i czujesz przykry zapach?

Gość gość
dla eksperymentu ogranicz slodycze i obserwuj przez kilka tygodni. Mi ginekolog zalecila mycie pipki woda - plynem tylko raz na kiedys. Nie bedzie bardziej smierdziec, zapewniam.

Gość gość
Może być od dużej ilości słodyczy ,spróbuj odstawić . Pij dużo wody z cytryną , owoce , warzywa . Jak będzie poprawa to znaczy że od słodyczy

Gość gość
Może jakaś alergia na jeden z tych płynów intymnych?

To nie jest zapach ryby. Ten zapach robi się mocny bardzo szybko i wystarczy ze się nachyle to go już czuję, a czasem jak nie myje jej 8h (nie ma jak bo praca) to czuje gdy siedzę prosto, no i mój facet sam mi powiedział ze zapach jest o wiele bardziej intensywny i jak jej dotyka to dopiero jak umyje ręce z 10 razy dokładnie mydłem to dopiero wtedy zapach z jego rąk znika :( a czasem jest tak mocny ze nawet jak umyje i 100 razy to i tak na drugi dzień czuć lekko na jego dłoniach :( Jestem już tym załamana :(

Zawsze używam tych samych z firmy ziaja, ale je odstawie na jakiś czas wraz ze słodyczami i zobaczymy jak to będzie, wody bardzo mało pije wiec zacznę, a czy mam pić zwykła wodę mineralną czy mogę smakowe? Np truskawkowa, cytrynowa itp?

Gość gość
Najlepiej pij wodę mineralną niegazowaną i nie smakową , odstaw ostre przyprawy , czosnek , cebulę i te słodycze . Jedz też dużo ananasa .

Gość gość
Ten zapach jest charakterystyczny dla pewnych problemów intymnych , nie pamiętam jakich ale poszukaj pewno sporo o tym jest. Czy powiedziałaś ginekologowi o tym zapachu?

Tak zrobię, żeby tylko to pomoglo,bo teraz nie ma szans żebym założyła sukienkę czy nawet krótkich spodenek :(

Tak powiedziałam (nawet chyba nie musiałam bo było go czuć choć się mylam przed wizytą), ginekolog powiedział mi tylko ze wszystko jest w porządku, a wierze mu bo ten sam ginekolog wykrył u mnie kilka miesięcy temu zmiany z których może wytworzyć się komórki rakowe, komórki te zostały wycięte a ja dostałam zastrzyki, ginekolog dobry bo szybko zareagował, wiec i w tej sprawie mu wierze

Gość gość
Jeżeli to nie pomoże i nie jest to infekcja to możesz jeszcze spróbować nie depilować się na zero tylko zostawić pasek włosków bo one też zatrzymują intymny zapach . Jest dużo artykułów w necie , przeważnie jest to infekcja lub właśnie zła dieta i myślę że wcześniej nie miałaś takich problemów to stawiała bym własnie na złą dietę .

Zmiany te pojawiły się w ciągu roku (raz na rok chodzę na cytologie) gdy lekarz miał lekkie podejrzenia, że mogę mieć takie komórki które mogą się przekształcić w komórki rakowe już następnego dnia zapisał mnie do szpitala i pobrał wycinki, uważam wiec ze jest to b. dobry lekarz

Może faktycznie to przez te słodycze bo wcześniej owszem jadłam je ale raz na 2/3 dni może i rzadziej jadłam batonik czy czekolade, a teraz jem codziennie lody a nawet 2, rogaliki z czekolada, czekolada czy też babeczki lub kisiel :/

Gość gość
Też stawiała bym na słodycze bo jesz ich zbyt dużo . Odstaw całkiem niech organizm się oczyści i powinno być ok . Co za dużo to niezdrowo .

No odstawie i zobaczymy czy minie :)