Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JaLesbijka

Jestem lesbijką, jakieś pytania?

Polecane posty

Gość JaLesbijka

Śmiało, jednak uzurpuję sobie prawo do nieodpowiadania na niektóre pytania :) I bez żadnych obraz proszę. Jak ktoś jest czegoś szczerze ciekawy, a nie ma znajomych lesbijek, to odpowiem.

Gość gość
Kiedy miałaś swój pierwszy raz z dziewczyną :)

Gość JaLesbijka
W wieku 16 lat.

Gość gość
Czy masz obydwoje rodziców a jak tak to czy ojciec był dla ciebie dobry i dobrze ciebie traktował?

Gość gość
Co powiesz na seks z facetem? Jest kategorycznie wykluczony (jeśli tak to dlaczego) czy dopuszczasz taką ewentualność?

Gość gość
gość dziś Czy masz obydwoje rodziców a jak tak to czy ojciec był dla ciebie dobry i dobrze ciebie traktował? x Tak, mam obydwojga rodziców. Rodzice opiekowali się mną po równo, dobrze. Kocham ich tak samo. Mój ojciec jest wspaniałym człowiekiem.

Gość gość
gość dziś Co powiesz na seks z facetem? Jest kategorycznie wykluczony (jeśli tak to dlaczego) czy dopuszczasz taką ewentualność? x Jest wykluczony. Ze względu na to, że nie uprawiam seksu bez miłości. Nie brzydzę się penisem, jednak nie pociąga mnie seksualnie, więc nawet bez miłości seks nie byłby za dobry.

Gość gość
Jesteś aktualnie w związku i ile miałaś kobiet

Gość JaLesbijka
gość dziś Jesteś aktualnie w związku i ile miałaś kobiet x Aktualnie jestem w związku od 4 lat. Wcześniej miałam jedną kobietę - związek 3-letni.

Gość gość
a czy spałaś kiedyś z facetem? masz porównanie czy jednak od zawsze byłaś pewna że jesteś les :)

Gość gość
Zawsze uważałam że homoseksualizm rodzi się w dzieciństwie gdy ojciec w przypadku lesbijek i matka gejów nieprawidłowo sprawuje opiekę w twoim przypadku ta teoria się nie sprawdza. Mam jeszcze jedno pytanie czy masz kłopoty z rozpoznianiem czy ta dziewczyna jest również lesbijką czy odrazu potrafisz odróżnić lesbijkę.

Gość JaLesbijka
gość dziś a czy spałaś kiedyś z facetem? masz porównanie czy jednak od zawsze byłaś pewna że jesteś les usmiech.gif x Nie spałam z facetem, ale gdy byłam nastolatką, wiązałam się z chłopakami. Wycofywałam się kiedy miało dojść do czegoś fizycznego, jeszcze wtedy nie wiedziałam dlaczego. Fizyczna bliskość mężczyzny napawała mnie niechęcią, mimo że wydawało mi się, że jestem zakochana.

Gość gość
Czy planujesz w przyszłości dziecko przez zapłodnienie in vitro?

Gość JaLesbijka
gość dziś Zawsze uważałam że homoseksualizm rodzi się w dzieciństwie gdy ojciec w przypadku lesbijek i matka gejów nieprawidłowo sprawuje opiekę w twoim przypadku ta teoria się nie sprawdza. Mam jeszcze jedno pytanie czy masz kłopoty z rozpoznianiem czy ta dziewczyna jest również lesbijką czy odrazu potrafisz odróżnić lesbijkę. x Tak, w moim przypadku stanowczo się nie sprawdza. Uważam, że ludzie próbują na siłę tłumaczyć homoseksualizm - albo brakiem opieki lub nadopiekuńczością matki, albo brakiem opieki lub nadopiekuńczością ojca. Opiekuńcza matka = szukam w kobiecie drugiej takiej matki. Brak opieki matki = szukam w kobiecie matki. Równolegle z ojcem. To tak nie działa, jestem tego przykładem. Często mam przeczucie co do tego, czy kobieta jest lesbijką, ale czasem ono zupełnie zawodzi lub odwrotnie, nie powiedziałabym o kobiecie, że jest lesbijką, a jest. Więc nie ma reguły. Ale tak, często to wyczuwam.

Gość gość
wyglądasz jak większość kobiet hetero? ( tzn. że jak bym cię spotkała na ulicy nie domyśliłabym się ,że jesteś lesbijką?) czy masz ten tzw. lesbijski styl, czyli krótkie włosy, albo irokez? mnóstwo kolczyków itp.?

Gość JaLesbijka
gość dziś Czy planujesz w przyszłości dziecko przez zapłodnienie in vitro? x Obecnie nie mam planów na dziecko (jestem z "tych strasznych" karierowiczek), ale nie wykluczam.

Gość JaLesbijka
gość dziś wyglądasz jak większość kobiet hetero? ( tzn. że jak bym cię spotkała na ulicy nie domyśliłabym się ,że jesteś lesbijką?) czy masz ten tzw. lesbijski styl, czyli krótkie włosy, albo irokez? mnóstwo kolczyków itp.? x Nigdy nie domyśliłabyś się, że jestem lesbijką. Mam długie, kręcone włosy, żadnych kolczyków, pełny makijaż, chodzę elegancko ubrana, w obcasach. Chociaż bardzo lubię założyć do szpilek damski krawat lub muchę. Lubię taki styl u innych kobiet.

Gość gość
JaLesbijka dziś Uważam, że ludzie próbują na siłę tłumaczyć homoseksualizm - albo brakiem opieki lub nadopiekuńczością matki, albo brakiem opieki lub nadopiekuńczością ojca. Opiekuńcza matka = szukam w kobiecie drugiej takiej matki. Brak opieki matki = szukam w kobiecie matki. Równolegle z ojcem. x A jak ty byś to wytłumaczyła? Czy gdyby ktoś powiedział że spowodowane jest to jakimiś zmianami w mózgu powodującymi upośledzenie postrzegania atrakcyjności w płci przeciwnej to byłoby to dla ciebie obraźliwe czy do przyjęcia?

Gość gość
Czy spotkała ciebie kiedyś jakaś nieprzyjemność związana z twoją orientacją i czy dużo jest dziewczyn które są lesbijkami?

Gość JaLesbijka
A jak ty byś to wytłumaczyła? Czy gdyby ktoś powiedział że spowodowane jest to jakimiś zmianami w mózgu powodującymi upośledzenie postrzegania atrakcyjności w płci przeciwnej to byłoby to dla ciebie obraźliwe czy do przyjęcia? x Wszystko to co nas tworzy jest jakoś biologicznie uwarunkowane. Jeśli moja seksualność wynika z innej budowy jakiejś części mózgu niż u większości osób - dobrze. Nie czuję potrzeby tłumaczenia sobie swojej seksualności. Jedyna sprawa, to że nie czuję się chora ani upośledzona. Jeśli ktoś mi chce wmówić chorobę - jego sprawa. Życzę każdemu, żeby zapadali na choroby, które nie niszczą, a uszczęśliwiają.

Gość JaLesbijka
gość dziś Czy spotkała ciebie kiedyś jakaś nieprzyjemność związana z twoją orientacją i czy dużo jest dziewczyn które są lesbijkami? x Nigdy nie spotkałam się z czymś obraźliwym ad persona. Urażona czuję się jedynie poprzez zachowania anonimowych osób, głównie w internecie. Żaden z moich znajomych nie ma problemu z moją orientacją, wszyscy są przychylni albo po prostu nie zwracają uwagi, bo moja seksualność ich nie interesuje. Oczywiście, jest dużo dziewczyn, które są lesbijkami. W każdej szkolnej klasie miałam lesbijki, później na studiach, w pracy. O tak, jest ich trochę :)

Gość gość
masz jakies ulubione filmy albo seriale o lesbijkach?

Gość gość
JaLesbijka dziś x A jak reagujesz gdy spotykasz się z opiniami że to jest obrzydliwe? Może już czas żebym wyjaśniła dlaczego pytam ;) Jestem skrajnie nietolerancyjny dla pedałów i to do tego stopnia że nie wszedłbym do łóżka w którym byłby jeszcze jakiś jeden facet ale lesbijki mnie ani trochę nie obrzydzają co czyni ze mnie prawdopodobnie standardowego młotka ;)

Gość gość
*powinno być WYJAŚNIŁ a nie wyjaśniła ;) Z tego wszystkiego sam zaraz się za chłopcami zacznę rozglądać i sie dokumentnie znielubię ;)

Gość JaLesbijka
gość dziś masz jakies ulubione filmy albo seriale o lesbijkach? x Moja ulubioną serialową lesbijską parą jest obecnie para dr Delphine Cormier i Cosimy Niehaus z serialu Orphan Black (szczerze polecam obejrzeć, o klonach). Wątek jest delikatny i świetnie ujęty. Dobry i zabawny serial o więzieniu dla kobiet - Orange Is The New Black (również polecam, można się uśmiać). Są w nim lesbijki, chociaż też ujęte w sposób karykaturalny nieco (ma być zabawnie), więc należy mieć dystans. Filmów jest sporo, sporo, chyba nie mam ulubionego.

Gość JaLesbijka
gość dziś A jak reagujesz gdy spotykasz się z opiniami że to jest obrzydliwe? Może już czas żebym wyjaśniła dlaczego pytam oczko.gif Jestem skrajnie nietolerancyjny dla pedałów i to do tego stopnia że nie wszedłbym do łóżka w którym byłby jeszcze jakiś jeden facet ale lesbijki mnie ani trochę nie obrzydzają co czyni ze mnie prawdopodobnie standardowego młotka oczko.gif x No cóż, szanuję zdanie innych, każdy ma prawo do swojego postrzegania pewnych rzeczy. Jeśli coś jest dla mnie obrzydliwe, po prostu odwracam wzrok. Niektórzy lubią pająki, dla mnie są obrzydliwe. Gdy czytam, że homoseksualizm jest obrzydliwy, to patrzę na moją partnerkę i uwierz mi, nie ma w niej i nas niczego obrzydliwego :) Nigdy nie wezmę do siebie takiej opinii, bo wiem, że tak nie jest. Tak, czyni to z Ciebie standardowego młotka ;)

Gość gość
JaLesbijka dziś Tak, czyni to z Ciebie standardowego młotka oczko.gif x Od razu wiedziałem ;) Trzymaj się :)

Gość gość
gość dziś Trzymaj się usmiech.gif x Ty również, pozdrawiam.

Gość gość
jaki styl u innych kobiet lubisz? taki elegancki, czy lesbijski?

Gość JaLesbijka
gość dziś jaki styl u innych kobiet lubisz? taki elegancki, czy lesbijski? x Bardziej pociąga mnie styl kobiecy, elegancki, casualowy, ze smakiem. Chociaż jest typ kobiet, które bardzo dobrze wyglądają w bardziej męskim, agresywnym stylu. Jestem za tym, żeby każdy nosił się jak chce, ale dla mnie atrakcyjniejsze są kobiece lesbijki.