Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JaLesbijka

Jestem lesbijką, jakieś pytania?

Polecane posty

Gość JaLesbijka
gość dziś Czy jesteś feministką? x Nie jestem feministką, przynajmniej nie w "naszym" znaczeniu tego słowa. Oczywiście jestem za równouprawnieniem, równymi płacami dla kobiet i mężczyzn, równym udziale w polityce. Ale jeśli pytasz, czy nienawidzę mężczyzn, to nie. Bardzo lubię mężczyzn, mam wielu przyjaciół.

Gość gość
Jestem facetem tak w ogole:p ogolnie jestem zdania ze i owszem samo in vitro jest sprzeczne z natura. Ale o ile juz to prawo do korzystania z niego powinny miec jedynie pary mieszane tzn hetero. Ale i tez na okrojonych warunkach. In vitro nie powinno byc refundowane i ogolnodostepne wrecz dzieki temu. Nie jestem bron boze zadnym zagorzalym pisowcem ale nie bede z mojej ciezkiej harowki odprowadzal podatkow na czyjes widzimisie. Chce miec dziecko a nie potrafi to niech za to placi ale nie z mojej twojej kieszeni

Gość gość
a to prawda, że w związku lesbijek zawsze jedna jest dominująca, przyjmuje taką typową "męską" rolę, a druga jest uległa? (nie mówię tu o sferze łóżkowej) bo coś wydaje mi się, że to stereotyp. przecież skoro nawet wśród hetero są związki czysto partnerskie, to chyba i wśród homo są?

Gość JaLesbijka
gość dziś Jestem facetem tak w ogolejezyk.gif ogolnie jestem zdania ze i owszem samo in vitro jest sprzeczne z natura. Ale o ile juz to prawo do korzystania z niego powinny miec jedynie pary mieszane tzn hetero. Ale i tez na okrojonych warunkach. In vitro nie powinno byc refundowane i ogolnodostepne wrecz dzieki temu. Nie jestem bron boze zadnym zagorzalym pisowcem ale nie bede z mojej ciezkiej harowki odprowadzal podatkow na czyjes widzimisie. Chce miec dziecko a nie potrafi to niech za to placi ale nie z mojej twojej kieszeni x Jestem tego samego zdania, nie wiem dlaczego in vitro miałoby być refundowane przez państwo. Najpierw należałoby się zająć ludźmi, którzy są już na świecie a cierpią, a później tworzeniem nowych ludzi.

Gość gość
Lesbijko, co jest podniecającego w publikowaniu nagich fotek?

Gość JaLesbijka
gość dziś a to prawda, że w związku lesbijek zawsze jedna jest dominująca, przyjmuje taką typową "męską" rolę, a druga jest uległa? (nie mówię tu o sferze łóżkowej) bo coś wydaje mi się, że to stereotyp. przecież skoro nawet wśród hetero są związki czysto partnerskie, to chyba i wśród homo są? x Jest różnie, tak samo jak w związkach hetero, nie ma żadnej reguły. Wszystko zależy od charakteru. Jedni wiążą się ze sobą na zasadzie przeciwieństw, jedni podobieństw. Więc to jest stereotyp.

Gość JaLesbijka
gość dziś Lesbijko, co jest podniecającego w publikowaniu nagich fotek? x Nie wiem, nie publikowałam. Ale może ktoś to lubi.

Gość gość
Ludzie po Tobie pojechali i teraz wycofujesz się, że to niby nie jest Twoje zdjęcie/?

Gość JaLesbijka
gość dziś Ludzie po Tobie pojechali i teraz wycofujesz się, że to niby nie jest Twoje zdjęcie/? x Skończ już, znajdź sobie inny temat, gdzie ktoś się Tobą zainteresuje. Tu pelikanów nie ma.

Gość gość
Co sądzisz o publikowaniu w internecie swoich prywatnych fotek, tego typu, jak te z linku???

Gość JaLesbijka
gość dziś Co sądzisz o publikowaniu w internecie swoich prywatnych fotek, tego typu, jak te z linku??? x Trudno mi to ocenić, ja nigdy nie publikowałabym swoich prywatnych zdjęć, nie wiem czemu ma to służyć. Pozdrawiam, hm, Panie ze zdjęcia ;)

Gość gość
a czy jesteście podobne do tych pań ze zdjęcia?

Gość JaLesbijka
gość dziś a czy jesteście podobne do tych pań ze zdjęcia? x Nie wiem, na pierwszy rzut oka nie zauważyłam żadnych podobieństw, ale boję się tam jeszcze raz zajrzeć.

Gość gość
Śmiejecie się z tych pań na zdjęciach a większość par heteroseksualnych wyglada podobnie

Gość gość
czy jesteś całkowicie wyoutowana? Wśród rodziny, kolegów, w pracy? Jak to zrobiłaś?

Gość gość
czy te męsko ubrane lesbijki, z krótkimi włosami, często męską sylwetką (czasem nie noszące staników) są zawsze typami tych "męskich", niekiedy agresywnych less?

Gość JaLesbijka
gość dziś czy jesteś całkowicie wyoutowana? Wśród rodziny, kolegów, w pracy? Jak to zrobiłaś? x Nie całkowicie. Najbliższa rodzina wie. Rodzicom powiedziałam parę lat temu, mama się domyślała i po prostu zapytała. Siostra wiedziała, nie musiałam jej mówić. Znajomi gdy pytają, odpowiadam. Gdy nie pytają, nie mówię. Nie jestem z osób typu: "Cześć, jestem lesbijką". Moja seksualność nie jest najciekawszą rzeczą we mnie.

Gość JaLesbijka
gość dziś czy te męsko ubrane lesbijki, z krótkimi włosami, często męską sylwetką (czasem nie noszące staników) są zawsze typami tych "męskich", niekiedy agresywnych less? x Według moich obserwacji najczęściej te zewnętrznie "męskie" typy są wewnątrz bardziej delikatne i wrażliwe niż "kobiece". Ubiór nie zawsze definiuje charakter. Męsko ubrana lesbijka nie oznacza, że lesbijka jest "męska". To jest tylko kwestia stylu, nie można tego łączyć. A typy ludzi są różne, bez względu na orientację.

Gość gość
Pisałaś że jesteś w związku z dziewczyną czy mieszkacie razem a jak tak to czymacie wspólne pieniądze i czy chcialibyście by można było zalegalizować was związek

Gość gość
"Według moich obserwacji najczęściej te zewnętrznie "męskie" typy są wewnątrz bardziej delikatne i wrażliwe niż "kobiece". yyy no chyba trochę się zapędziłaś... no cóż, ja się spotykam z czymś zupełnie odwrotnym

Gość JaLesbijka
gość dziś Pisałaś że jesteś w związku z dziewczyną czy mieszkacie razem a jak tak to czymacie wspólne pieniądze i czy chcialibyście by można było zalegalizować was związek x Tak, mieszkamy ze sobą od roku. Wspólnych pieniędzy nie mamy, obydwie jesteśmy niezależne finansowo, oczywiście wszystkie wydatki dzielimy. Tak, chciałybyśmy zalegalizować nasz związek. Dwie białe suknie. Bardzo.

Gość gość
W zadnym wypadku teoria o bledach rodzicow w wychowaniu nie sprawdza sie. Bo homoseksualizm to nie wybor, czy widzimisie z tym sie rodzi. To tak jak ja hetero od razu czulem pociag do lasek tak gej od razu czuje do facetow a lesbijka do kobiet. Tego sie nie oduczysz,nie zmienisz,nie zapomnisz. Wyobraz sobie jeden z drugim i drugą (hetero) ze masz sie calowac z facetem(jako facet) bleeeeee:-D Homo tez tak maja w stosunku do przeciwnej plci

Gość gość
ile saturn ma księżyców?

Gość gość
Fajna jestes powiem Ci :) Caly temat przeczytalam :)

Gość JaLesbijka
gość dziś "Według moich obserwacji najczęściej te zewnętrznie "męskie" typy są wewnątrz bardziej delikatne i wrażliwe niż "kobiece". yyy no chyba trochę się zapędziłaś... no cóż, ja się spotykam z czymś zupełnie odwrotnym x Myślę, że to kwestia spojrzenia. Osobiście nie znam żadnej "agresywnej" lesbijki.

Gość Ewe

Czy wiesz cos o slubach lesbijek ?

Gość Mkl21

Hejka 🙂 Rozpoczęłam badanie magisterskie i będę wdzięczna za każdą pomoc. Jest to badanie całkowicie anonimowe, trwa 15 minut i dotyczy samooceny i osobowości u kobiet homoseksualnych i heteroseksualnych.  Z góry dziękuję za wypełnienie ❤ https://badania.aps.edu.pl/index.php/668876?lang=pl