Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa755

Wyjazd córki na wakacje

Polecane posty

Moja córka w tym roku po raz pierwszy wyjeżdża na wakacje ze znajomymi. Mają w planach jechać w dwa samochody do Chorwacji. Nie powiem trochę mnie ten wyjazd stresuje, wierzę, że Maja jest odpowiedzialna, jednak mam wątpliwości, co do jej znajomych. Wiem, że od alkoholu nie stronią. Z racji tego myślałam, czy może dobrym pomysłem nie jest kupienie im alkomatu na wyjazd. Zawsze, by wiedzieli kto może prowadzić, a kto powinien sobie odpuścić. Myślicie, że to dobry pomysł, czy może lekka przesada ?

Gość gość
Pomyśl jakimi ludźmi są ci znajomi, i czy są warci zaufania. sama pamiętam podobny wyjazd to cud że nie zginelismy w wypadku, koledzy jechali nie mniej niż 100km/h muzyka na full wyprzedzanie z samochodem kolegów, durne szturchania kierowców etc. A nie jechałam z ulomami teoretycznie a koleżankami z roku, oraz kumplami z mrchatroniki. Swojego dziecka bym na taki wyjazd nie wypuściła.

Gość gość
Moim zdaniem to wcale nie jest przesada. To normalne, że się martwisz i nie ma w tym nic złego, jednak na pewno nie możesz jej niczego zakazać, bo się obrazi do końca życia. Co do alkomatu, to wiele modeli jest robionych specjalnie pod młode osoby. Myślę, że jak taki kupisz córce, to nie powinna się czuć urażona, ani nic takiego.

Gość gość
mysle ze wtej syt jest to najlepsze co mozesz zrobic- na morały i kazania jest juz za pózno, zakazac tez nie zakazesz-jedynie co to mozesz starac sie uchronic przed niebezpieczeństwem w ten sposób alkomat to dobry pomysł

Gość gość
Jaki alkomat ? Co ty bredzisz. Przecież ci ludzie mają być odpowiedzialni za twoje dziecko, twój największy skarb . Jeżeli im nie ufasz, masz jakiekolwiek wątpliwości to nie powierzaj im dziecka . Proste.

Gość gość
Cd . chyba nie chcesz by były to ostatnie wakacje Maji ?

Gość Kinga34
Moim zdaniem nie ma co córce zakazywać wyjazdu, to tylko może doprowadzić do buntu i większych problemów. Możesz kupić ten alkomat, jest to odpowiedni alkomat na wyjazd dla młodych osób. Dokonuje szybkich pomiarów, które tak jak napisałaś, są dokładne, bo mierzy co do 0,01 promila. Również widzę, że ma od razu zrobioną kalibrację, to ci oszczędzi problemów z załatwianiem tego.

Gość Marrzenkka
Dla mnie pomysł z alkomatem nie jest zły. Córka ma własny rozum i myślę, że jak jest odpowiedzialna to nie wsiądzie do samochodu, gdzie prowadzi pijany kierowca. I przy okazji, co do alkomatu, to najlepiej sprawdź czy dostajesz na niego jakąś gwarancję. Ja swój zamówiłam jakiś chiński na allegro bez gwarancji. Na początku wszystko było ok, ale po 3 miesiącach zaczął dokonywać jakiś pomiarów z kosmosu, a na koniec ekran się zalał.

Gość Ewa755
Z tego co widzę, w tym spyshopie gwarancja na sensor jest przyznana na rok, a na pozostałą elektronikę na dwa lata. To chyba powinno wystarczyć ?

Gość gość
Ila lat ma Maja?

Gość gość
Hahahaha, jaka zaawansowana reklama :D

Gość gość
TO JEST REKLAMA ALKOMATU!