Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze ciala wrocily do stanu z przed ciazy?

Polecane posty

Gość gość

i w jakim czasie?

Gość MG245
Moje ciało 3 miesiące po ciazy było szczuplejsze niż przed ciąża (przytyłam 23 kg) i wyglądało lepiej, bo ćwiczyłam dużo, ale został mi flak z brzucha i nic nie pomogło. Żadne ćwiczenia, diety, masaże. Teraz jestem w drugiej ciazy i boje sie co będzie z brzuchem po porodzie. Pewnie czeka mnie plastyka. Czyli reasumując nie wszystko wróciło do normy.

Gość gość
Tak. Po ok 6 mcach było lepiej niż przed ciążą. W ciąży przytyłam prawie 20 kg, po straciłam to ok 24 Nie mam rozstępów, wiszące skóry itp

Gość gość
w ciagu 2 tygodni, przytylam 7 kg, wiec nie mialam problemow z zbednymi kilogramami.To chyba zalezne jest od kobiety samej, jaka tkanka tluszczowa, jakie geny, odzywianie itd.

Gość gość
tak. po ok 8 miesiącach. przytyłam w ciąży 16 kg. brzuch był trochę sflaczały, ale ćwiczenia pomogły.

Gość gość
nie, przytyłam dużo, ćwiczenia i dieta nie pomagają ale dzięki nim mam świetną kondycję pomimo nadwagi dlatego są na stałe. mam też znacznie większy biust i zaburzenia hormonalne. nie mam rozstępów po ciąży.

Gość gość
A więc tak: na boczkach i udach mam kilka rozstępów. Waże 5 kg mniej niż przed ciążą. Brzuch bez zmian. Piersi bez zmian - karmiłam mm. Pochwa poza cieniutką jak nitka blizną bez zmian. Więcej dzieci nie planuję

Gość gość
Po 7tygpdniach zgubilam wszystkie 15kg. Twraz po 3 miesiacach waze 2,5kg mniej niz przed ciaza. Brzuch nie jest flakiem,ale zostaly rozstepy po bokach. Najbardziej popsuly sie piersi. Tak urosly,ze opadly juz w ciazy. Kp tego nie zmienilo

Gość gość
25kg w 3 msc. Zero boczkow,rozstepow,skora napieta. Gdyby nie dziecko nikt nie pomyslalby,ze bylam w ciazy

Gość gość
Ja po pół roku wyglądałam szczuplej niż przed ciążą, choć przytyłam niedużo, bo 8 kg, ale mięśnie brzucha dość znacznie mi się rozciągnęły czy nawet rozeszły i do 6 mies. widać było pociążowy brzuszek (wcześniej byłam płaska jak deseczka). Ale po 6 mies. wszystko wróciło do normy, nawet schudłam, bez diety i ćwiczeń, po prostu maluch był bardzo absorbujący, no i miałam też sporo stresów (wspólne mieszkanie z teściową). Po 3 latach znów przytyłam parę kg, ale głównie boczki i tyłek, brzuch jest w miarę ok - w życiu mi się wszystko uspokoiło i stąd ta nadwyżka, zawsze tak mam że jak stres to chudnę a jak spokój to wracam do wagi ok.60-65 kg

Gość gość
Po synie wróciłam szybko do formy, po ponad roku znowu miałam umięśniony brzuch Po córce było gorzej z brzuchem ale waga szybko zeszła :-) dzisiaj prawie 15mcy po mam płaski brzuch Geny :-) mama też ma formę po 3

Gość gość
Do tych co ponad 20 schudly fajnie musisz wyglądać po szybkim zrzucaniu wagi, ciekawe o czym zapomniałaś napisać ,chyba o braku elastyczności i obcisłe skórze :-)

Gość gość
Przeciez ciazowe "kilogramy" to w wiekszosci woda i brzuch z zawartoscia. Nie musi byc obwislej skory.

Gość gość
brzuch tak, biust niestety nie (kk). Waga jak przed ciążą.

Gość gość
Kp oczywiście :))))

Gość gość
nie. Bardzo szybko wazylam mniej niz przed ciaza i do tej pory przytyc nie umiem, a chcialabym. Mam rozstepy na piersiach, minimalne. Piersi mam mniej jedrne, mniejsze, choc karmilam krotko, ale nigdy nie mialam duzych. Mam blizne po cieciu krocza, jestem tez szersza-wiadra nie mam, jak to by niektorzy ujeli :P ale czuje ze nie jest tak jak przed ciaza, choc o dziwo- latwiej mi o orgazm. Ogolnie zmiany nie sa drastyczne, jakby to z opisu moglo wynikac, bo duzo opisalam, ale zmiany sa.

Gość gość
Tak, mimo iz przytylam o zgrozo 30kg i mialam cesarke. Zero rozstepow, nie karmilam piersia. Brzuch jak przed ciaza. Waga ta sama, wygladam tak samo, ale cos sie chyba zmienilo bo ciuchy nosze mniejsze (rozmiar spodni). Zajelo mi to jednak kolo roku, ale nie spinalam sie za bardzo, moze dlatego. Jak teraz patrze na swoje fotki po porodzie to nie moge uwierzyc jaka bylam "duza" ;)

Gość gość
W pierwszej ciazy przytylam 20kg potem wrocilam do normy.W drugiej ciazy 13kg i tez wrocilam do normy.Mam lepsze cialo niz wtedy gdy bylam nastolatka.Teraz cwicze i mam pieknie zbudowany idealny plaski brzuch ,brak zbednych kilogramow i boczkow .Mam elastczna i zdrowa skore i jestem happy z tego powodu.Waze 54kg ,gdybym nie cwiczyla to pewnie wazyla bym i 50 :P .Mam 30 lat.

Gość gość
U mnie cialo takie jak przed ciaza okolo 3 miesiące po porodzie, teraz jestem 6 miesięcy po i waze trkche mniej niż przed ciążą, a chciałbym przytyć, mysle ze to przez kp. Ale nie mam rozstępów, obwislej skory itd, piersi poki co tez bez zmian. Może jak skończę karmic to przytyje

Gość gość
Waga podobna, budowa tez... ale piersi i brzuch... nie za dobrze w porownaniu do tego jak wygladaly przed ciaza... szczegolnie piersi, ktore z natury mam spore

Gość gość
Sratatata. Widziałam foty po ciążach, widuję kobiety z wózkami na ulicy - 90% traci figurę, flak na brzuchu to norma. Znajoma szczupła, brzuch, waga ok - a z cycków dwa flaczki. I to nic złego! To naturalne i normalne, jakieś lansowanie jak to 2-3mce po porodzie jest się chudszym niż było, brzuch bardziej wklęsły, a pochwa ciaśniejsza niż dziewicza - tylko sprawia, że mnóstwo kobiet wpada w kompleksy. I ludziom obsesja wyglądu zaczyna przesłaniać wszystko :O

Gość gość
Ja wróciłam, ale dopiero po 15 miesiącach. Mimo iż dużo nie przytyłam, ale brzuch masakra... Piersi normalne, karmiłam tylko 3 miesiące. Ale ja mam mały biust nie miało mi co obwisnąć

Gość gość
Moje ciało nie wróciło - z czego bardzo się cieszę. Przed ciążą byłam chudym patykiem, zero biustu, pupy, niczego... Przytyłam 8 kg i wyglądałam w dalszym ciągu jak patyk...z doczepioną piłeczką :D Po ciąży zostały mi jakieś 3 kg i wyglądam o wiele lepiej! Nawet jakiś zarys biustu jest (nie karmiłam piersią praktycznie wcale)! Chciałabym przytyć jeszcze z 3 kg.

Gość gość
Nie bardzo rozumiem poco wrzucac zdjecia takich kobiet.Nie kazda kobieta ma zniszczone cialo po porodzie(baaa zadko ,ktora ma zniszczone,jesli dba o siebie).Mam mase znajomych ,ktore po porodzie wygladaja jak przed.Sa tez takie ,ktore byly juz grube przed porodem,wiec po porodzie tez byly grube albo nawet grubsze.Roznie to bywa i kazda z nas jest inna.To ,ze ktos ma lepsze cialo po porodzie ma wpedzac kogos w kompleksy? W takim razie wszystko moze draznic,to ze ktos jest bogatszy,ladniejszy,madrzejszy itd itp

Gość gość
" RZADKO ktora ma zniszczone,jesli dba o siebie" Własnie po to można takie foty wrzucać. Bo piszesz bzdury, to czy miseczka skoczy Ci szybko o 3-4 rozmiary to jaki masz wpływ? Na plastry będziesz skórę trzymać? Bo żadne olejki nie dadzą rady. Ja tylko żałuję, że nie spotykam kafeterianek, w życiu prywatnym jak i zawodowym - bo tutaj każda po porodzie jeszcze lepsza, wraz ze starzeniem się młodnieją (zero zmarszczek i wyglądają lepiej niż mając 25lat), każda ma same takie znajome, każda super zadbana itd. A życie codzienne weryfikuje wszystko

Gość gość
Aha, nie mam dzieci, żeby nie było. Po prostu lubię obserwować.

Gość gość
Aha lubisz obserwowac a dzieci nie masz .Genialne !!!! I wiesz lepiej jak cialo potrafi wygladac po porodzie a jak nie!!! :D A jak obserwujesz te kobiety ,to moze jeszcze wiesz jak sie odzywiaja czy uprawiaja sport ile maja lat albo dzieci ?

Gość gość
Wyobraź sobie, że są ludzie którzy nie siedzą wyłącznie w domu, albo w wąskim gronie psiapsiółek. Ba, pracują nawet w zawodach, gdzie poznaje się mnóstwo ludzi i rozmawia się z nimi także o takich kwestiach, o jakich wspominasz. A jak wg Ciebie ludzie powinni ograniczać się wyłącznie do tego co sami posiadają/co ich stricte dotyczy to współczuję. PS. Skoro jesteś taka wspaniałą po tym porodzie to nie reaguj tak emocjonalnie ;)

Gość gość
ja wróciłam do formy, ale dużo pracy mnie to kosztowało, bo skóra juz była gorsza, mniej elastyczna, musiałam dużo ćwiczyć, odpowiednia dieta itp. ale się udało, teraz jestem w drugiej ciązy i już nie moge się doczekac aż się zabiore za siebie po ;) Gdyby jednak zostało mi wiszące tu i ówdzie to na pewno poszukam specjalistycznej pomocy jeżeli dieta + ćwiczenia nic nie dadzą.