Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze ciala wrocily do stanu z przed ciazy?

Polecane posty

Gość gość
U mnie : - z rozmiaru 34/36 wskoczyłam na 36/38, - piersi o wiele większe - tak ogólnie ok 4-5 kg na plusie - brzuch z wklęsłego zrobił się płaski - minimalnie szersze wejście do pochwy - zero rozstępów Jestem 4 miesiące po porodzie. Nie odchudzam się. Chodzimy tylko na spacery :-)

Gość gość
ja pzred ciaza mialam nadwage, po urodzeniu taka sama, wlasciwie mi to specjalnie nie przeszkadzalo, ale po 3 latach postanowilam zadbac o linie i zrobilam sie laska, jak nigdy przedtem :)

Gość gość
4 lata po porodzie, nie wróciłam do dawnej formy - jestem bardzo gruba, ale walczę

Gość gość
niewierzaca Pania zapraszam na kawke. Znam duzo dziewczyn co wygladaja swietnie po porodzie,a o zgroz przytyly pnad 20kg. Znam rowniez kobiety,ktore przybraly 10kg,a cialo maja tragiczne.

Gość gość
No coz moje cialo? Hm mam wypadanie pochwy sciany przedniej i tylnej, macica troche opadla, wiazadla pidtrzymujace sie rozerwaly podczas porodu... Nie mam kasy na plastyke... Piersi po karmieniu obwisly... Reszta jakos doszla do siebie... Coz musze tylko nosic caly czas podpaski bo czasami leci mi mocz... Super sa te sn prawda?... Robi z kobiety kaleke...

Gość gość
Ja po dwóch ciążach mam lekkie zwisy, brzuch z tłuszczykiem(ale wczesniej też miałam) i trochę rozstepów przy pępku i w dole brzucha (obecnie białe, więc skóra wygląda jak pomarszczona). Ogólnie nie polecam bycia w ciązy, niszczy ciało kobiety. Pochwa naturalnie jest lużniejsza. W przedszkolu na zebraniach (a jest to duże miasto) 90% ma lekka lub dużą nadwagę, 10 % jest szczupłych i tylko może ze 2 z nich nie wygladaja jakby rodziły. Życie :(

Gość gość
Przed ciaza rozmiar 34 teraz nadal 34 "na gorze" ale na dole coraz czesciej 34/36 :) w sumie nie narzekam bo mam fajna pupe, 0 rozstepow ale musze troszke pocwiczyc bo przed ciaza mialam wyraznie zarysowany brzuch a teraz jest po prostu zwykly brzuch.

Gość gość
Rozstępów brak, 4 kg na plusie, obwisłe piersi i wystający brzuch.

Ja w ciąży przytyłam 23 kg , jestem 9 mies po porodzie i mam bardzo dużo cienkich rozstępów od pępka w dół i całe nogi uda i trochę łydki . Rozeszła mi się rana po cięciu i cipka dobrze sie nie zrosła taki dzyndzelek zostal . Jak miałam strasznie ciasną to teraz mam akurat aczkolwiek nie za bardzo mi się to podoba . Figura dochodzi do siebie dopiero kiedy skończyłam karmic piersią . Teraz ćwicze i diete trzymam coraz to lepiej jest . A na rozstępy to kupie kolagen a jak nie pomoże to laser albo kwas . Najgorsze jest to , że odkąd chudne to coraz więcej czerwonych rozstępów , ach te geny ...:(

Gość gość
Tu na Kafe to każda jest ciaśniejsza, szczuplejsza, ma lepsze cycki i brak rozstępów. Chodzę na place zabaw to widuje matki/bardzo mało jest kobiet ktore sa super zgrabne ale nie mowię ze takich nie ma tyle ze mniejszy odsetek i nie w tak krótkim czasie po porodzie czyli 2-3mc. Ja miałam cc wiec dłużej nie mogłam ćwiczyć, przytulam w ciazy 24kg po porodzie spadło 10kg wiec 14kg zostało i długooo to miałam. Corka miała 1,5roku i dopiero wtedy zaczęłam chudnąc. Teraz wazę tyle ile przed ciąża ale ciało nie jest takie samo-luźniejsze, rozstępy Na udach i bokach i piersiach ktore sa takie jakby mniej jędrne. Ogolnie ciąża zostawiła ślad na moim ciele i nie zamierzam znowu tego powtarzać chyba ze idę na laser i jakas plastykę brzucha i poprawę piersi.

Gość gość
w sumie to tak , po ciazy schudlam do 47 kg i troche czasu zajelo zebym przytyla do tych moich 52 kg ale sie udalo , fakt ze przez pol roku chodzilam na silownie i korzystalam z rad trenera co do posilkow i cwiczen ale sie udalo , dzisiaj waze 52 kg z hakiem :) no i jestem bardziej jedrna brzuch jak brzuch idealny nie jest ale tez nie jest tak zle , nie wadzi mi tak bardzo zeby operowac ogolnie czuje sie dobrze i wygladam dobrze

Gość gość
Do gość dziś masz racje wiekszosc pan po ciazy wyglada gorzej, ja mam to szczescie ze po 3m na prawde wygladam super...moze dla tego ze w ciazy przytylam tylko 8kg(w czym dziecko 4kg), nie mam rozstepow ani ptoblemu z piersiami...jedyne co mi zostalo to 1cm w biodrach na +. Moze tu glowie chwala sie te ktore maja wg.nich czym sie pochwalic? tego nie wiem ale pamietam ze tydzien po porodzie nadal mialam troche wystajacy brzuch i balam sie ze tak zostanie....

Gość gość
Ja wyglądam dobrze, nie ma zwisow i rozstępów, niestety piętnaście kilo więcej zostało, byłam bardzo chuda przed ciążą, teraz jestem taka ciut grubsza, cycki są fajniejsze, bardzo dużo ćwiczeń, biegania, pływania, waga czasem schodzi ale potem wraca powyżej 70 kilo, tragedii nie ma bo mam 175 wzrostu, miałam cesarke więc pochwa bez zmian..

Gość gość
do 09:34 kazda???Czytac nie potrafisz?Z tego co widze to roznie tu dziewczyny pisza . Wiesz ladna figura to czesto wyzeczenia i ciezka praca.Niektore kobiety mysla ,ze siedzac na d***e wszystko samo sie zrobi.Ja mam sklonnosci do tycia ,ale juz od 15 roku zycia dbalam o figure.Urodzilam dwojke dzieci mam 30lat a figure mam idealna ,ale to jest zasluga moja ,bo ciezko nad tym pracowalam . Nie raz odmawiam sobie jedzenia,niejadam wieczorami.Jak ide na kolacje to staram sie zjadac mniejsza porcje ,nie przejadam sie i duzo cwicze.Po cwiczeniach moja koszula jest cala mokra ,codziennie poswiecam 20 min na cwiczenia na plaski brzuch.Duzo spaceruje i jestem aktywna robie wszystko by wygladac rewelacyjnie i wlasnie dlatego szybko wrocilam do normy.Aha i cala ciaze bylam aktywna,sprzatalam dzwigalam ,biegalam po schodach ,mylam okna,nawet sciany malowalam walkiem w 8m ciazy,pracowalam do konca ciazy praktycznie .

Gość gość
Niestety nie :( mam straszne rozstępy na udach i pośladkach.

Gość gość
Tak właśnie ze potrafię czytać i takich bredni jak tu na Kafe nie widac w realu. Czy Ty myślisz ze te którym zostało to i owo to one leżały i jadły całe tabliczki czekolady w ciazy? Nie tylko Ty byłaś aktywna, ja pracowałam we własnej firmie do samego rozwiązania-cc miała w poniedziałek o 12 wiec od 6 rano siedziałam na firmie pojechałam na cc leżałam do pt i w sobotę byłam juz w pracy zobaczyc co i jak i ogarnąć to i owo. Jest tylko garstka kobiet wyglądających lepiej po ciazy niz przed albo równie dobrze-widac to na ulicach ale oczywiście wszystkie w kedn czasie siedzą na kafe

mnie to zajeło jakis rok :) W ciąży objadałam się na maxa, więc sporo utyłam. Ale po porodzie wołałam bawić się z synkiem, spotkać się ze znajomymi czy iśc z mezem na kolację- niż spędzać czas na siłowni:) Dopiero jak wróciłam do pracy zaczelam chudnąć. Dzisiaj waże mniej niż przed ciążą:) Jedyne, co mi zostało "na pamiątkę" to juz nie taki jędrny brzuch.

Gość gość
gosciu z 9.47 moge podpytac o te cwiczenia i diete? Tez bym chciala przytyc

Gość gość
ja wpieprzalam ile sie da(ale zdrowo) tylko 2 ostatnie tyg ciazy czekolada na okroglo i co i tylko8kg w ostatnim tyg ciazy na + po porodzie zostalo mi 2kg.0rozstepow rozmiar nosze xs.Ale u nas takie geny mama i siostra szczuple po ciazy ja tak samo...wszystko zalezy od genow.Jak to powiedziala kolezanka do mnie "takie osoby sie nienawidzi :p " jedni maja lepiej inni gorzej takie zycie.Dodam tylko ze cala ciaze mimo iz nie pracuje nie siedzialam na pupie w domu, staralam sie byc aktywna..tylko 3pierwsze miesiace bylam zmeczona i ciagle senna.

Gość gość
od razu po porodzie,wazylam 55 kg a przed ciaza 59