Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie macie okna w domu?

Polecane posty

Gość gość
Ja mam okna www.oknawroclaw.biz , bardzo polecam, dobra cena i świetną jakość. Produkt w sam raz na długie lata użytkowania :)

Gość Motylova
My mamy w domu okna PCV od http://bros.poznan.pl. Są bardzo dobrej jakości i elegancko wyglądają - polecamy z mężem! :)

Gość KlaudekMiczkowski
Najlepiej jednak abyś okna dopasowała pod konkretnie swój dom, możliwości finansowe, wymagania ( na co chcesz zwrócić uwagę ) itd. W okolicach i Warszawie ja osobiście korzystałem z pomocy Anex Okna, ponieważ oprócz szerokiej oferty najlepszych producentów z gwarancjami, aprobatami technicznymi ITB również potrafią doradzić co może być w naszym przypadku odpowiednim rozwiązaniem. Do tego mają swoje grupy monterskie, więc załatwisz wszystko z jednej fachowej ręki :)

Gość ro888
Poszukałbym wśród produktów OknoPlus. Oni stawiają w pierwszej kolejności na dobrą izolację stolarki i to od razu mi się rzuca w oczy po tym jak mi ich okna wstawili. W końcu mam w domu cicho i w końcu jest ciepło. W naszych starych oknach to nieraz całe skrzydła potrafiły sprężynować jak mocniej powiało, a te co teraz mamy to są zupełnie nieczułe na jakikolwiek wiatr.

Gość MagdaLucyna
Ja mam w domu Okna Prolux firmy Oknoplast. Dwa lata temu zamontowane w nowym domu i nie mam żadnych powodów do niezadowolenia. Dobre okna z dużym szkleniem (to widać, jest różnica w porównaniu ze zwykłymi). Ceny typowo oknoplastowe, ale warte tych pieniędzy.

Gość Qusqus
Jak to wygląda z tym światłem - naprawdę jest go więcej? Ja mam okna dwuszybowe, ale mam wrażenie, że te szyby są jakieś... szare. Może kwestia wieku też. Jest szansa, że nowe okna dadzą mi jakąś różnicę w tym względzie?

Gość lazarus1
Też myślałem o oknach oknoplastu ale widzę że ciężko z ich salonami na wschodzie Polski. Chbya że to nie wszyskie bo na tej mapce niewiele ich było.

Gość Cito
Pełna lista adresowa salonów partnerskich jest tutaj: oknoplast.com.pl/znajdz-salon I z tego co widzę na wschodzie jest ich co najmniej tyle co na zachodzie Polski. Najgorzej chyba na północy jeśli chodzi o liczebność.

Gość jannas31
Jeśli budujesz dom to warto przy okazji zainwestować w najlepsze możliwe Okna PCV http://www.okna-pasywne.pl/ Teraz mamy szeroki wybór okien, ale warto postawić na sprawdzonego producenta, który wykona dla ciebie okna z najwyższej jakości. Świetnie wykonane i mają bardzo długą gwarancję. Serio Warto!

Gość gość
Ja skorzystałem z usług www.skladokienpremium.pl - strzał w 10!

Gość lazarus1
Dzięki za pomoc Cito. Znalazłem w sumie całkiem niedaleko salon. Wycena zamówiona, do wtorku ma być gotowa i będę decydował, co dalej.

Gość gość
ja mam aluminiowe. Zależało mi przede wszystkim na tym, zeby dobrze chroniły przed hałasem, bo mieszkam blisko trasy szybkiego ruchu. Kolejna kwestia utrzymywanie ciepła, to jednak w domu mega ważne. Poza tym jednak wygląd ma znaczenie. Znalazłam to wszystko tutaj: http://www.fenti.pl/kategoria-produktu-7-1-in

Gość gość
Akurat pod względem przenikalności cieplnej aluminiowe mają największy problem. Tu bym zdecydowanie został przy PCV, zwłaszcza jak wybierzesz wyższej jakości, np. Oknoplast Pixel, to nie powinieneś mieć powodów do narzekań.

Gość BuryZenon
Jak już Oknoplast, to chyba lepiej doinwestować w Winergetic Premium. Absolutna czołówka w segmencie okien PVC, jedyne co się może mniej podobać to wzornictwo, jest dosyć klasyczne, żeby nie powiedzieć: nudne. Pixel wygląda o wiele lepiej.

Gość Czesnik
Słyszeliście o sterowaniu oknami/drzwiami ze smartfona albo głosem? Ponoć coś takiego za niedługo ma wejść do Polski. Co sądzicie o tym pomyśle?

Gość gość
Ja nietypowo zdecydowałam się na okna z profilami aluminiowymi. Strasznie mi się podobają i jestem z nich zadowolona. Jeżeli poszukujecie sprawdzonego producenta okien to mogę wam polecić www.wesa.pl Robią okna aluminiowe i PCV. Mają świetne produkty w swojej ofercie.

Gość gość
niestety nieszczelne, zawsze w zimę cały parapet mokry, a bywa, że lód na szybie od wewnętrznej strony :(

Gość gość
Ja mam iglo classic Drutexa i zdecydowanie je polecam. Model dobry, trwały, nic się z nimi nie dzieje, po latach uzytkowania nadal wyglądają jak nowe. :)

Gość fanb
Jeśli za nowatorskim rozwiązaniem pójdą kompleksowe zabezpieczenia, to jak najbardziej jestem za sterowaniem głosem. Internet rzeczy robi się coraz bardziej popularny, ale zastanawia mnie jak bardzo to wszystko jest podatne na ataki hakerów.

Gość gość
Spamerom mówimy wypier..lać stąd a okna czy to plastiki alumy czy drewniane najważniejsze aby były 3szybowe o współczynniku 0,5-0,7 ja takie mam i jest ciepło wchuj.

Gość Cykuta9
Myślę, że tu fajne byłoby rozpoznawanie głosu przez urządzenie, ewentualnie ustalenie konkretnego hasła, wypowiadanego oczywiście też do głośnika. Ale nie wiem na jakim etapie jest ta technologia.

Gość gość
Warto trochę więcej poczytać na ten temat na oficjalnej stronie. https://oknoplast.com.pl/smart/ Nie ma sensu gdybać, tylko najlepiej bazować na sprawdzonych informacjach.

Gość gość
a ja nie mam 3 szybowych i tez od samego poczatku w domu było wręcz gorąco

Gość gość
To znaczy, że masz źle ustawione ogrzewanie, a nie że okna są za ciepłe. Trzyszybowe są lepsze z tego względu, że lepiej zatrzymają ciepło w domu i będziesz mógł wyregulować sobie ogrzewanie, by mniej za nie płacić.

Gość Kolins
Drewnianych okien nie polecam, wypaczają się, wymagają bardziej czasochłonnej konserwacji i są droższe. To nie są czasy, kiedy plastikowe okna były synonimem tandety. PCV teraz to najlepsze rozwiązanie. Da się dobre, ciepłe okna kupić jakieś 15% taniej niż drewniane.

Gość gośćc3
Wychodzimy z założenia, że, dobra firma to solidna firma. dlatego kładziemy szczególny nacisk na to, aby byli zadowoleni z naszych okien w Lublinie. http://oknadrzwi-lublin.pl