Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego jest tyle chemii w jedzeniu

Polecane posty

Gość gość

Wszędzie polepszacze, barwniki, konserwanty. Kto jest odpowiedzialny za wydawanie zgody na takie praktyki, to znaczy jaki urząd zatwierdza i dopuszcza do sprzedaży te produkty i po co?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bo Pokemony nie zezra naturalnego jedzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gdybys sie odrobine znal na chemii to bys wiedzial ze wszystkie te zatwierdzone dodatki to jakies wyizolowane czesci jedzenia albo czastki ktore sie naturalnie znajduja w czlowieku... to nie jest jakas chemia z labolatorium

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Aha, więc ta chemia występuje naturalnie w przyrodzie jak np:aspartam, który został wynaleziony latach 60 dwudziestego wieku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
syf jaki jemy jest przyczyną celulitu i wielu chorób dzieje się tak bo ludzi coraz więcej żeby nakarmić hałastrę należy produkować szybko i dużo dlatego kurczaki są faszerowane antybiotykami świnie innymi góffnami aby szybko rosły zielenina podsypywana jest świństwami dlatego również szybciutko rośnie :) dlatego jak słyszę gdy ktoś mówi , jedz zdrowo to zwyczajnie śmiech mnie ogarnia :D w samych ściekach jest tyle hormonów i cała tablica mendelejewa a potem ładnie podlewają tym roślinki na polach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Podejrzewam że jestem odporny na chemiczne jedzenie bo... jeszcze żyję i organizm przyzwyczaił się do trucizn w żarciu. Nie wiem jak by zareagował na super ekologiczne jedzenie hehe...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
póki organizm młody daje jakoś rade , gorzej z czasem wszystko wyjdzie nam ...bokiem ;) na pewno nie będziemy żyć długo jak wcześniejsze pokolenia a jeszcze Komorowski każe pracowac do 75 lat hahahah kto tego dożyje :D nawet emerytury nie zdążymy zobaczyć !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ale sciekami sie nie podlewa pola, a w antybiotykach nie ma nic zlego... co z tego ze mieso jadlo antybiotyki? nawet jak zostaly mikro ilosci to co zlego? grzyby ktore zyja w naszym ukladzie pokarmowym tez zostawiaja miko ilosci antybiotykow... serio przeczytaj chocby wikipedie w zakresie tych dodatkow, mineralow i diety czlowieka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
proszę cię nie kituj jak to robią wszyscy producenci zapewniając nas że to co jemy jest ok :) OK to jest to co sobie sama wyhoduję lub zasadzę i zbiorę :) i wiesz co , jest cholerna różnica jak i w smaku jakości tak i samopoczuciu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wiadomo, w dzisiejszych czasach, gdy większość produktów jest tworzona masowo, tak właśnie jest... ale na szczeście jest kilka sklepów, gdzie można kupić produkty takie jak np ekologiczna żywność, przysmaki i ciasteczka bez glutenu i inne. Na http://www.altoria.eu/ można sobie sprawdzić gdzie i znaleźć, jakie produkty można dostać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×