Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Test owulacyjny

Polecane posty

Gość gość

Czy używała któraś z pań testy owulacyjne? Jeśli tak, proszę opisać swoje doświadczenia z nimi, tj. długość cyklu, miarodajność testu itd. Ja robiłam dziś 3 dzień i wydaje mi się, że kreski są coraz bledsze... A to dopiero 14 dzień cyklu. Proszę o odpowiedzi.

Gość gość
Ja rowniez jestem zainteresowana. Dzisiaj robiłam pierwszy test (8dc) i jest blada kreska. Mam wodniste uplawy, nieprzezroczyste wiec chyba owulacja sie zbliża?

Gość Saarrkkasy
Ja mam 9dc używam ich pierwszy cykl. Kreska tak blada ze ledwo widoczna a wydajemy się ze zaczyna mi się śluz plodny. Zobaczymy jak to będzie dalej. W moich kreska ma być tak ciemna jak testowa lub ciemniejsza by wynik był pozytywny.

Gość gość
Nas teście lh prawie zawsze pokazuje się blada kreska. Jak jest blada to tak jakby jej nie było i test jest negatywny. Za pozytywny bierze się test jak kreski są takie same. No i skok lh następuje na 12 do 48 h przed owulacją

Gość gość
To ja, autorka. U mnie wygląda to tak Zdjęcia

Gość gość
Tam są 3 ostatnie dni. 16.06 był 11ym dniem cyklu. Cykle mam 28-33 dni, z przewagą tych powyżej 30stu dni.

Gość gość
Wydaje mi sue ze juz jestes po owulacji lub przed. Jak długie masz cykle? Ja mialam co 28 dni, pozniej cos sie pomieszało i dwa miesiące miałam co 30 a po tych dwóch miesiącach dostałam kolejna miesiączke w 26dc.

Gość gość
Na moich testach jest tabelka ktora pokazuje ze jesli kobieta ma cykle kolejno 30,31,32,33 dniowe to testy powinna zrobic w 14,15,16 i 17 tym dniu cyklu.

Gość gość
U mnie 16.06 był 12dc a nie 11stym jak wcześniej napisałam. Czyli dziś jest 14dc. Został mi jeszcze 2 testy, ale widzę, że kreska jest coraz bledsza.

Gość gość
a jakies inne objawy owulacji? Mi sie zaczal śluz przezroczysty ale baaaardzo rzadki. Szyjka macicy podniosła sie do góry ale nadal zamknięta.

Gość gość
Ciężko stwierdzić. Ostatnio dużo się kochaliśmy z mężem, a po tym zawsze jakoś z tym śluzem inaczej jest. Już sama nie wiem. Martwi mnie tylko, że ta kreska już taka blada wyszła dzisiaj. Najmocniejsza była we wtorek.

Gość gość
Może ktoś się jeszcze wypowie?

Gość gość
W sumie tak wygląda, jakbyś była już po owulacji.

Gość gość
Witam, to ja autorka. Czy jest tu może jeszcze jakaś pani, która ma doświadczenie w stosowaniu testów owulacyjnych? Bardzo zależy mi na wypowiedziach.

Gość gość
Stosowałam zaledwie jeden cykl testy i za wiele wypowiedzieć się nie mogę. Ale! W moim przypadku było tak: robiłam od 12 dc do 19 c i wychodziły zawsze dwie kreski, ale nigdy takiego samego koloru. Przy 14dc ta druga niby troszkę ciemniejsza ale wg instrukcji owulacji nie było w ogóle. Cykle mam regularne 28d i czułam, że właśnie koło tego 14 jest owulacja, była na 100% bo jestem w ciąży. Robiłam je z czystej ciekawości, kupione na allegro. Powodzenia ;)

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź. No ja właśnie nie wiem co mam o tym myśleć, bo tak jak widać na zdjęciu, w 12dc druga kreska wyszła najbardziej wyraźna, a teraz coraz bledsze. Zobaczę dzisiaj.

Gość gość
Mogła być to właśnie owulacja. Radzę się myśleć za dużo o tym (wiem, że to nie takie proste :P) i kochać się dla przyjemności codziennie lub co drugi dzień. U mnie poskutkowało :) gość z 12:13