Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zanet69ka

czy to alergia na jajka u niemowlaka?

Polecane posty

Gość zanet69ka

Mój 7 tygodniowy synek dostał wysypki na twarzy. Tydzień temu w piątek byłam u pediatry jednak mojej pani doktor nie było, była jakaś młoda po studiach. Nic się praktycznie nie dowiedziałam, napomkneła coś o atopowym zapaleniu skóry. Jutro idę już do swojej pai doktor ale może któraś z mam mi podpowie. Praktycznie od wyjścia ze szpitala jadłam jajka na śniadanie, co dwa dni generalnie. Synka karmię piersią, unikałam pomidorów, ogórków, cytrusów, truskawek, produktów wzdymiających. Czy to możliwe że synek w końcu zareagował uczuleniem na jajka? Mleko czy biały ser jadłam jak już go wysypało ponieważ położna podpowiedziała mi, że to potówki (ech...). obecnie wysypka prawie zeszła po podaniu kropelek odczulających, dodatkowo smaruje synka kremem specjalnym z emolium. No i oczywiście odstawiłam przetwory mleczne i jajka. jednak nie zostało mi juuż nic praktycznie do jedzenia;/ bo ani cytrusów ani produktów wzdymających, bez s mażonego. Masakra. Dodaję foto wysypki http://zapodaj.net/7f59b016d7142.jpg.html Aha! dodtkowo synek robi rzadkie kupy ze śluzem.

Gość gość
Moja koleżanka miała u synka podobna wysypkę . Niestety po wielu próbach i eliminacjach ze swojej diety przestala karmić piersią po 3 msc i zaczela szukać mm . Dopiero nutramigen pomogl. Poprostu jek maly jest bardzo uczulony na wiele produktów plus skaza bialkowa. U ciebie podobnie to wygląda. Koleżanka jadla juz tylko chleb kurczaka pila wode. Nawet po marchewce miał plamy swedzace. Maslo mleko i caly nabial odstawila. Teraz maly ma 19 miesięcy i jest mniej wrażliwy na wszystko . Je niemal normalnie i tak go nie obsypuje. Ja sama karmilam kilka miesięcy i moja córka nigdy nie miała czego takiego a potowki miala-u ciebie nie są to raczej potówki. Baba ewidentnie sie nie zna.