Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotnamama79

Bezpieczny a niedrogi fotelik od 9 kilo

Polecane posty

Gość samotnamama79

Doradźcie mi proszę. Jestem samotna mamą 2 dzieci. Z pieniędzmi muszę "ostrożnie" żeby starczyło nam na wszystko, stąd "większe" wydatki muszę zawsze przemyśleć 10 razy. No i potrzebuję kupić fotelik dla córeczki , ten w grupie od 9 kilo. Nie stać mnie na jakiś bardzo drogi ale to na czym mi zalezy bardzo to bezpieczeństwo. Mimo że z pieniędzmi słodko nie jest ie kupię jej fotelika za 100zł z marketu. Myslę o uniwersalnym ... zeby ne musieć wymieniać znowu za chwilkę. Dla synka starszego mam porządny drogi fotelik ale używany ( po dziecku siostry więc wiem że niewypadkowy) - niestety nie stać mnie teraz na taki sam, doradźcie co kupię w rozsądnej cenie co będzie też bezpieczne

Gość gość
Może Graco Nautilus? Koszt 500-600zł zalezy w jakim sklepie A jest uniwersalny - od 9 kilo do końca wieć nie bedziesz musiała zmieniać po jakimś czasie na nowy i znowu ponosić koszty Testy zderzeniowe przeszedł pozytywnie, ocena niemała 3 gwiazdki w testach jak na uniwersalny fotelik to całkiem dobra ocena a w kwestii wygody dziecka i używania jak najbardziej moge pochwalić

Gość gość
no faktycznie fotelik za 600 zł to tanizna :D skad sie biora takie kretynki do porad :D

Gość gość
Hamuj z tym obrażaniem bo nie masz widać żadnej wiedzy żeby się wypowiadać Autorka napisała bezpieczny przede wszystkim- bezpieczne foteliki czyli z atestami, które pozytywnie przeszły testy adac to foteliki niestety drogie - 600-1000 zł , tańsze kupisz ale prowizorki które z fotelikiem mają wspólny tylko wygląd. A Nautilusa kupi sie jak się dobrze poszuka za 500zł już , a co do bezpieczeństwa jest pewnosć że je gwarantuje

Gość gość
Caretero sport koszt ok 300zł, od9kg do 25kg pozniej możesz kupić zwykłą podkładkę.

Gość gość
podkładka bezpieczna nie jest . leiej jak najdłuzej w foteliku

Gość gość
Kup używany na olx lub allegro

Gość gość
Baby dream koszt ok.160zł używany 60zł :)

Gość gość
Polecam Ci Chicco Gro-up 123. Wydaje mi się , że jest bezpieczny, bo Chicco to jednak sprawdzona marka. Ma 3 gwiazdki w testach ADAC i kosztuje 350-450 zł. Ma wkładkę dla niemowlaków od 9 kg, potem wypina się wkładkę i pasy i jest fotelik 15-36 kg.

Gość gość
Matko, uzywanego nigdy! niektózy powypadkowe sprzedaja! szukać trzeba leiej okazji, promocji ale kupić NOWY koniecznie np Graco ma tera fajną promocję że do 350 zł za zakup ich produktow mozna odzyskać z powrotem - tu macie np o tym http://czytaj.sklep-tosia.eu/aktualnosci-i-nowosci/cashback-graco-zyskaj-do-350-zl_a539.html Gdziekolwiek trzeba kupić coś z Graco, mozna kila rzeczy chyba nawet (tak zrozumiałam jak czytałam regulamin) i w zalezności od kwoty jaką się wyda to zwracają od 50 - 350 zł - sa "widełki" od do , sprawdźcie sobie bo Graco ma testowane bezpieczne foteliki, cenowo przystępne ( np nautilus) a jeszcze z tą promocją to wyjdzie fajnie cenowo

Gość gość
Mozna kupic używant ale wczesniej trzeba go sprawdzic dokładnie. Wtedy mozna kupic maxi cosi czy cybex za pol ceny. Nie mozna wierzyc na slowo ale takie rzeczy da sie sprawdzic

Gość gość
Espiro delta lub kappa koszt około 400 zł a posiada testy PIMOT więc jest bezpieczny.