Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kosmetyki

Polecane posty

Gość gość

gdzie kupujecie kosmetyki? zwracacie uwagę na skład przed kupnem czegoś nowego?

Gość gość
Tak sprawdzam składy. Interesuję się kosmetologią. Im krótszy i prostszy skład, tym lepszy kosmetyk. Ziaja ma dobre kosmetyki, choć wiem, że niektóre kobiety uczula. Mi natomiast służą te kosmetyki. Producent nie stawia na opakowania i marketing, lecz na skład i to jest na plus. Wbrew pozorom, cały Loreal i inne takie, mają nieciekawe składy. Dobrze jest też zasięgać po typowe dermokosmetyki z apteki.

E tam, jak w składzie znajdują się takie substancje, których maksymalne stężenie może wynosić tylko 0,1% np. behentrimonium chloride, to po nich chyba cała tablica Mendelejewa może występować. (ale pewien nie jestem)

Gość gość
Ja od dłuższego czasu używałam kosmetyków na bazie kolagenu naturalnego oraz samego kolagenu firmy Colway i nie zawiodłam się jeszcze na tych produktach :) nie są one tanie ale wart swojej ceny (szczególnie że są bardzo wydajne) . Jakby któraś chciała więcej poczytać: https://kolagen-sklep.colwayinternational.com/

lubię kupować głownie w sieciówkach :) przy okazji zakupów spożywczych czy chemicznych najłatwiej mi przy okazji jakies kosmetyki zgarnac. no i jest duzo taniej, a nacielam sie kilka razy na zakupy tylko dla ladngo 'logo' drogiej firmy ;/ kupuje np marki wlasne rossmanna itd albo w biedronce jak jestem to kolorowke Bella :) ostatnio sie obkupilam w ich lakiery do paznokci i mam zapas chyba do zimy, haha :)

Gość iniana
Niestety w dzisiejszych czasach trzeba czytać etykiety. Wyobraźmy sobie dziewczyny, co będzie jak na nasze twarze będziemy nakładać chemię i sztuczne składniki. Wyobraźcie sobie jak nasze buzie będą wyglądały za lat naście... Studiuję kosmetologię, więc jeszcze nie mam super doświadczenia, jednak to parę lat wystarczyło mi, żeby wyrobić sobie opinię o kosmetykach komercyjnych dostępnych na rynku. W skrócie brzmi ona: nie nie nie i dziękuję bardzo haha A tak na poważnie, powolutku kobiety zaczynają wracać do tego co najlepsze, czyli do kosmetyków naturalnych. Popieram w stu procentach - jednak kolejny raz przypominam o czytaniu etykiet, bo taki eko krem może tylko w nazwie mieć eko. Sama od pewnego czasu stosuję kosmetyki naturalne. Jedną z moich ulubionych marek jest Anna Pikura - to polska firma, ma w sprzedaży kremy, kolageny i mgiełki do twarzy. Nie są to najtańsze kosmetyki, jednak i tak bardziej mi się opłaca je kupować niż ściągać z Francji. Możliwości kosmetyków z naturalnym składem są ogromne i co najważniejsze żadna chemia was nie uczuli. Polecam spróbować!!!

Gość gość
glownie w rosmanie, chociaz tam nie znajduje wszystkiego co ptorzebuje- np. lakiery z golden rose kupuje tylko na ich stoisku-wyspie w swoim miescie :D

Gość gość
Pewnie, że kupujemy. I nie słuchamy reklam, ale patrzymy na skład i słuchamy rad innych. Tak właśnie odkryłam Mama Care Efektimy..

Gość gość
Ja lubie polskie kosmetyki: -Ziaję, - Bielendę, - Avę, - Flos-Lek, - Sylveco. Uwielbiam zele pod prysznic Luksja :-) Uważam, ze zagraniczne firmy sa drozsze i przereklamowane, wiec wolę wspierać nasz rynek :-)

Gość gość
Efektima tez jest fajna :-)

Gość Tealc
Ja mam takie wrażenie, że czym bardziej coś się reklamuje, tym mniejszą mam ochotę kupować. Np.: do włosów korzystam z Chantal. Genialne kosmetyki, a reklamy jeszcze nie widziałam.

Gość Torrenna
A ja się całkowicie zgadzam z tą kwestią reklamowania. Kremy za kilkaset złotych nie są wcale lepsze od mojego ukochanego Flosleka, do mojej beznadziejnej alergicznej i suchej skóry.

Gość gość
Moim takim odkryciem są olejki relaksujące od Alqvimia...