Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zbieranie grzybów w lesie czy można zarobić

Polecane posty

Gość gość

Czy można samemu nauczyć się rozróżniać grzyby jadalne?

Gość gość
Można ale na początku radzę dać do sprawdzenia w sanepidzie czy się na tym da zarobić nie wiem pewnie tak ale trzeba wiedzieć gdzie jest ich dużo.

Gość gość
da się ja zbieram i susze poczym sprzedaje swoim stałym kupcą, w całą jesień zarabiam średnio 1200zł

Gość gość
dzieki za odp.

Gość gość
Tylko trzeba umieć suszyć. Na początku suszenia grzyby nie mogą być za gorące, żeby robaki zdążyły wyjść, a nie ugotowały się środku. Ani za zimne żeby w ogóle chciały wyjść. Smacznego :D

Gość gość
dodam jeszcze że jak znasz bardzo dobrze lasy w swojej okolicy to nazbieranie dużej ilości grzybów w krótkim czasie nie będzie problemem, ja znam u siebie takie miejsca że nikt tam nie chodzi i potrafie w 2-3 godzimy nazbieram dwa wiadra 10l

Gość Grzybianek48
Oczywiście że się da, tylko trzeba się znać na grzybach oraz ich suszeniu. Więcej na temat samego zbierania grzybów możesz przeczytać np. tutaj http://senioralia.pl/zbieranie-grzybow/ . A co do samego odróżniania, to tak oczywiście. W internecie znajdziesz takie encyklopedie jadalnych grzybów.

Gość gość
Na każdej pracy można zarobić.

Gość gość
Oczywiście że można zarobić. Ja zebrane grzyby suszę i sprzedaję do www.grzybylesne.eu Jest to firma, która zajmuje się skupowaniem i sprzedawaniem grzybów suszonych. Ich siedziba znajduje się w Krakowie.