idzpreczdomamusidotatusia 0 Napisano Czerwiec 19, 2015 Witam :) Chciałabym się poradzić w sprawie trądziku. Nie jest on duży, lecz sam w sobie jest. Na buzi nie mam go dużo, radzę sobie, nie jest uciążliwy, ale nad biustem i plecy. Tam również jest.. nad biustem miałam również w podstawówce, ale przeszedł (była to 4/5 klasa podstawówki) teraz mam 15 lat, będę szła do 3 gimnazjum. I znów się pojawił. Lecz zaczęłam używać soku z żyworódki, opinie były bardzo dobre i rzeczywiście pomaga, to widać! i mydełko siarkowe, wysusza, też skuteczne. Niedawno gdy się myłam i spojrzalam na moje plecy to naprawdę się załamałam. Są gorsze tragedie, ale przez to, że na te plecy są w tych pryszczach (tak gdzieś w pobliżu ramion z tyłu, łopatkach no i na dole) nie są całe, ale i tak są. Wpadam w sumie przez to w kompleksy, bo w 2013 były "czyściutkie" to nad biustem też mi przeszkadza, kurczę, z przykrością przyznam, ale wpadam przez to w kompleksy, a pytam się- po co mi to? Nie wiem czy to hormony tak działają i czy to zniknie. Stosuję różne kosmetyki itd. Zastanawiam się też nad tym żeby rzucić słodycze, bo jestem ich fanką, ale to też w pewnym sensie jest zabójstwo. Poradzi mi ktoś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach