Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JAK ODBIC KOBIETE STARSZEMU GOSCIOWI

Polecane posty

Gość gość

Ja mam 31 lat a ona 25. Ładna zgrabna podoba mi sie extra gotuje nie lata na dyskoteki kończy studia i pracuje. Spokojna. Startowalem do niej a ona mi na to ze ma kogoś i nie będzie sie ze mna spotykać ani nie bedzie mi robic nadziei bo ona kogos ma chce z nim byc. I okazalo sie ze zwiazala sie z gosciem który jest od niej starszy o 15 lat i jest po rozwodzie ale nie ma dzieci. Masakra. Jak jej wybić ten zwiazek z glo wy wytlumaczyc ze tamten jest stary umrze szybko a ze mna moze byc szczesliwa ?

Gość gość
a ktory z was wiecej zarabia?

Gość gość
O gustach sie nie dyskutuje. Ja osobiście nie wiem co fajnego jest w miętoleniu starego flaka

Gość gość
Teraz pełno takich związków,może młode dziewczyny tak mają

Gość gość
Mam 30 lat,mój partner 55.Zaden równieśnik nie dorównuje pod żadnym względem starszemu partnerowi :-P inteligencja,intelekt i seks-zapomnij o odbijaniu :-)

Gość gość
ale gosc ma juz 40 lat. Fakt trzyma sie ok szczupły itd ale jednak wiek jest. mysle ze ja bylbym lepsza partią dla niej. jestem z dobrej rodziny.

Gość gość
Ona myśli inaczej. 15 lat to jeszcze nie tragedia. Jeżeli jest inteligentny, ma kasę i w miarę się trzyma to co się dziwisz?

Gość gość
Faceci w Polsce żyją średnio w okolicach 75 lat, więc z dużym prawdopodobieństwem można stwierdzić że będą razem jakieś 35 lat. Jest większa szansa, że się wcześniej rozwiodą lub będa mieli siebie dość niż że będzie jej go brakowało. Zatem argument o wczesnej śmierci jest raczej słaby. Jeżeli już to bym zasugerował jej że nie będzie mu stawał tak mocno jak Tobie i to powinno ją przekonać.

Autorze nie bądź taki. Daj się zgredzikowi nad grobem troszkę nacieszyć przed śmiercią ;)

Gość gość
Jeśli młoda kobieta wiąże się z dziadziem to widać nie ma potrzeb seksualnych i jest zimną rybą i obejdzie się bez tego. Chcesz taką partnerkę? No i udowodniono że młodsze kobiety które wiążą się ze znacznie starszymi facetami miały problemy w relacjach z ojcem. Chcesz taką problemową laskę?

Gość gość
zachowujesz się jak prawdziwy nieudacznik życiowy, który uczepił się zajętej i nie umie podbić do żadnej wolnej kobiety tragedia z tymi tępakami

Gość gość
Jeśli młoda kobieta wiąże się z dziadziem to widać nie ma potrzeb seksualnych i jest zimną rybą i obejdzie się bez tego. Co ty myślisz, że ludzie w okolicach 40 nie uprawiają seksu? Albo w okolicach 50? Jeżeli Chcesz taką partnerkę? No i udowodniono że młodsze kobiety które wiążą się ze znacznie starszymi facetami miały problemy w relacjach z ojcem. Chcesz taką problemową laskę? Udowodniono? Pokaż mi te badania naukowe

Gość gość
"Jeśli młoda kobieta wiąże się z dziadziem to widać nie ma potrzeb seksualnych i jest zimną rybą i obejdzie się bez tego." Co ty myślisz, że ludzie w okolicach 40 nie uprawiają seksu? "Chcesz taką partnerkę? No i udowodniono że młodsze kobiety które wiążą się ze znacznie starszymi facetami miały problemy w relacjach z ojcem. Chcesz taką problemową laskę?" Udowodniono? Pokaż mi te badania naukowe. Co najwyżej w umysłach niektórych panuje taki stereotyp, podobnie jak stereotyp głupiej blondynki

Gość gość
A ktory z was ma wiekszego kutaska?

Gość gość
Może jesteś mało atrakcyjny, mniej zarabiasz, masz nieciekawą osobowość. Moja rada: daj sobie spokój, ewentualnie licz na to, że coś się między nimi zepsuje co się może zdarzyć. Ale nawet wtedy nie masz gwarancji że zwróci na ciebie uwagę.

Gość gość
Jako jedyny swój atut podałeś, że jesteś z dobrej rodziny. Jedyną jego wadę jaką wskazałeś to wiek. Czy jest coś w czym jesteś od niego bardziej odpowiedni poza wiekiem?

Gość gość
Ooo jak ktoś się oburzyl xD pewnie że starsi ludzie uprawiają seks ale gdy on jest o ok 20 lat starszy to gdy ona będzie sprawną 50tka on będzie już starszym panem. Teraz tej różnicy tak się nie odczuwa ale co potem? I to nie są stereotypy naiwniaku tylko podstawy psychologii społecznej. Laski zabierają się za takich bo mają jakieś wychowawcze braki, one gustuja w takich nieswiadomie oczywiście. No chyba że laska jest z nim dla kasy xD

Gość gość
Podstawy psychologii społecznej? Czytałeś coś o tym czy sobie wymyśliłeś? Mam wrażenie że dorabiasz teorię do swojej wizji świata. Pytam serio - czy ktoś to faktycznie zbadał czy taka teoria wynika tylko z mądrości ludu, która często mądrością nie jest.

Gość gość
@gość dziś Wyborca Kukiza. Zgadza się? :>

Gość gość
Freud. Mówi Ci to cos? Zamiast się oburzać dokształć się trochę. Nic się nie dzieje od tak sobie. każde zachowania człowieka Idzie psychologicznie uzasadnić. Np kobieta, ktora nie ma oporów/ wyrzutów sumienia podrywając zonatego, to znaczy, ze gdy była dzieckiem (do 3 lat) rodzice często ignorowali jej płacz. Ona oczywiście nie zdaje sobie z tego sprawy, ale tak to właśnie działa. Tak samo idzie wyjaśnić wybór starszego mężczyzny przez młodą kobietę- podświadomie szuka tatusia. A teraz odpowiedź na pytanie z tematu. Jak ja odbić? Udowodnić, ze młodszy mężczyzna również się nią "zaopiekuje". Tylko uważaj bo takie kobiety często nie są w stanie zbudować zdrowej relacji partnerskiej bo po prostu zamiast partnera szukają OPIEKUNA, a taka rola nie każdemu facetowi pasuje. Nie twierdzę, ze facet nie powinien się opiekować swoją kobietą, ale zdrowa relacja jest wtedy gdy partnerzy są sobie równi (nie chodzi o ten sam wiek), a nie gdy jedna strona szuka zaspokojenia swoich potrzeb z dzieciństwa.

Gość gość
Rzecz w tym, że Freud nie weryfikował swoich teorii jakimiś solidnymi badaniami naukowymi. Powinieneś to wiedzieć zamiast rzucać ogólnikami. Freud w nowoczesnej psychologii w zasadzie nie istnieje. Owszem, stworzył jej podwaliny ale to tylko tyle. Świat poszedł do przodu, ale jak widać nie wszyscy to zauważyli ;) Chodziło mi o badania, a nie pseudonaukowe brednie w stylu Freuda które zaprezentowałeś powyżej. Mogłeś jeszcze trzasnąć wykład o fazie oralnej, analnej itp. Byśmy się chociaż pośmiali :) Bardziej wiarygodne a jednocześnie proste do przeprowadzenia badanie mogłoby wyglądać na przykład tak: Jest sobie reprezentatywna grupa kobiet, która jest w związku z facetami w różnym wieku. Jest proszona o różne informacje na temat relacji w rodzinie - m.in. relacje z ojcem (np. w skali 1-10). Należałoby sprawdzić czy jest jakakolwiek korelacja między relacjami z ojcem a wiekiem partnera. To byłby dopiero wstęp do dalszych rozważań, bo sama korelacja jeszcze o niczym nie świadczy. Znasz takie badania albo coś podobnego? Podejrzewam, że nie.

Gość gość
Sprawa jest dziecinnie prosta.Bierzesz te kobiete na powazna rozmowę,jeśli oczywiscie będzie chciała rozmawiać i w bardzo pewny sposób wykładasz kawe na kawe czyli ,ze chcesz sie z nią związać,ze myslisz powaznie i mówisz co jej mozesz zaoferować,tylko bez żadnej dziecinady krotko i na temat,takie kobiety lubią konkrety.Ona powie,ze to przemyśli,i dostaniesz odpowiedz.Jeśli powie nie to juz nic nie mozesz zrobić bo widocznie kocha tamtego.Takie życie.

Gość gość
Z choinki się urwałeś ? Myślisz, że jesteś jakiś wyjątkowy dla niej. Ona dawno mogła mieć młodszego, takiego jak ty. Piszesz co by było dla niej lepsze. Nawet z nią nie jesteś, a już chcesz jej coś narzucać. Tym bardziej nic nie możesz bo jesteś za głupi.

Gość gość
Poza tym Twoje twierdzenia, że skoro kobieta lubi starszych to MUSIAŁA mieć złe relacje z ojcem trącą niedojrzałością i miernotą intelektualną. Zwykle jest tak (co zauważysz jeżeli poczytasz coś poważniejszego niż wypociny Freuda), że pewne zjawiska są uwarunkowane czynnikami w pewnym stopniu, a nie są w 100% zdeterminowane. Tzn. gdyby się udało stwierdzić związek między relacjami z ojcem a wiekiem partnerów wyglądałoby to raczej tak, że np. kobiety które mają partnerów w zbliżonym do siebie wieku miały złe relacje z ojcem np. w 20%, te które mają starszych np. w 40%. Na pewno nie byłoby tak, że każda kobieta lubi starszych miała złe relacje z ojcem. Przecież to jest naukowa infantylność :) P.S. Ja ciągle czekam na badania którym wesprzesz swoje tezy:)

Gość gość
00:12 ty musisz mieć zj****e życie i raczej nie masz kobiety nawet haha, a jeśli już to ją tylko miałeś.

Gość gość
przesadzacie ,ja mojego ojca zawsze uwielbiałam matka mi działała na nerwy i po związku ze starszym 2 lata uznałam że to gnoje i już potem tylko duuużo starsi ,nie moja wina że starszy lepszy i w łóżku i w głowie :-)

Gość gość
Twoje bufonstwo jest niewiarygodne. Dlaczego uwazasz, ze mialaby cie zechciec?? Jest szczesliwa, daj jej spokoj. Nie jest tobą zainteresowana, juz bardziej oczywiste to byc nie moze. Ale trudno ci to przyjac do wiadomosci bo kłóci sie to z twoim wysikim mniemaniem o sobie. Dlatego wymyslasz głupie wymowki o starosci w wieku lat 40. Czyli idąc tym tokiem rozumowania nawet gdyby cie zechciala, za 9 lat by ciebie tez wymienila na młodszy model.

Gość gość
do autora......on jest raptem 9 lat od ciebie starszy,masz cos z garem????

Gość gość
@gość dziś Jak widzę bardzo dużo masz do powiedzenia. Brzmisz jak prawdziwy mędrzec :classic_cool: