Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wam się udało po długim czasie zajść w ciążę?

Polecane posty

Gość gość

Ile czasu się staraliście? Co w końcu podzialalo? Czy mieliście jakieś problemy zdrowotne?

Gość gość
rok staralismy sie, juz wariowalam ze cos jest nie tak ze mna albo mezem, za bardzo sie nastawialam ze chce juz byc w ciazy, rzucilam palenie, nie mielismy zadnych problemow zdrowotnych

Gość gość
Nam się udało jakoś w 13 czy 14 cyklu starań. Jak minął rok to miałam się zapisać do lekarza bo wcześniej nie miałam robionych żadnych badań hormonalnych itd dlatego uznałam, ze czas już zobaczyć co się dzieje i co może być przyczyną tego, że przez rok się nie udało. Umówiłam się do lekarza, jakoś w międzyczasie zrobiłam test chociaż okres spóźniał mi się dopiero 3 dni i zobaczyłam dwie kreski a do lekarza poszłam ale żeby potwierdzić ciąże :) Teraz jestem w 21 tyg i właściwie nie wiem co się stało że do roku czasu nie mogłam zajść w ciąże a potem nagle sięudało/

Gość gość
Mi tez już właśnie minal rok w ciągu tego roku zaszłam w ciążę biochemiczna. Mąż ok ja zrobiłam pare podstawowych badań i niby tez ok.Gratuluje :)

Gość gość
ja się starałam początkowo 4 miesiące, potem robiłam badania hormonalne i wyszła niedoczynnosc tarczycy. Po wyleczeniu tarczycy praktycznie w 2 cyklu się udało. Przez cały okres starań nie podchodziłam ze spiną do tematu dziecka. A w tym cyklu w którym sie udało nie miałam żadnych objawów i to było dla mnie zaskoczenie. Test zrobiłam bo chciałam wrócić do sportu biegania i fitnessu i własnie ubierałam się na jogging i podkusiło mnie żeby zrobić ten test... zobaczyłam i były II kreski... :D szok..:D ze sportu nie zrezygnowałam ale wybrałam lżejsze ćwiczenia ;-)

Gość gość
Ja się staralam prawie 1,5 roku. Miałam wysoka prolaktyne bralam bromergon.odstawilam ponad miesiąc temu i wczoraj niespodzianka pozytywna beta :-)

Gość gość
Super, że wam się udało. Ja też już trochę odpuscilam, tylko przeraza mnie myśl ,że może się nigdy nie udać

Gość gość
po 4 latach bezowocnych starań, badań, ton leków najzwyczajniej w świecie wpadliśmy

Gość gość
, 4 lata staran - wzielam na luz - nysle,ze to byla blokada psychiczna( gin tez tak uwazal)

Gość gość
A dziewczyny cykle mialyscie regularne?

Gość gość
nie można się za bardzo starć , stres dział destrukcyjnie, ja starałam się 1,5 roku i nic zaszłam w ciąże po 2 laatch, 2 dziecko wpadka mimo stosowani antykoncepcji hormonalnejk

Gość gość
W 9 cyklu udało się. Tez juz zaczynalam się martwić ze coś jest z nami nie tak. Robiłam testu owulacyjne, mierzylam temperaturę i inne cuda wianki. W miesiącu w którym zaszłam zupełnie odpuscilam. Pamiętam ta noc bez spinania ze mam dni płodne. Potem było zdziwienie jak zobaczyłam dwie kreski. Rada pt ze trzeba wyluzować sprawdza się.