Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś się zna na samochodach?

Polecane posty

Gość gość

Samochód gaśnie podczas jazdy podczas hamowania lub przy naciskaniu sprzęgła i włączaniu na luz. To się dzieje tylko podczas jazdy, nie podczas postoju. Pierwsze co zrobiłam to oddałam samochód do mechanika, panowie podłączyli samochód do komputera, stwierdzili, że nigdzie nie wyskakują żadne błędy więc jest ok. Zainkasowali 100 zł i odesłali mnie z niczym. Może ktoś się zna na autach, co to może być?

Gość gość
a co to za samochód

sprawdź silnik krokowy, ewentualnie sprawdź wspomaganie pompy hamulcowej. silnik Ci gaśnie i musisz sam ręcznie odpalać od nowa na skrzyżowaniu np., czy gaśnie i sam się ponownie załącza?

Gość gość
Nie mam pojęcia co to silnik krokowy ;) Jestem kobietą ;) Sam gaśnie i trzeba od nowa odpalać

Gość gość
Dziwny przypadek..

też jestem kobietą, mój brat kiedyś też miał taką sytuację, że coś mu gasło i pamiętam, że to wymieniał, czy podkręcał. nie masz żadnego faceta w rodzinie? wujka dziadka brata ojca? ewentualnie zmień mechanika, powiedz, że byłaś u poprzedniego, podłączył do komputera i nic nie wykryło, a bezsensu straciłaś pieniądze. opisz mu swoje obserwacje, czy Ci gaśnie na cicho, czy szarpie zanim zgaśnie, czy włączają się wszystkie kontrolki, czy gaśnięcie następuje po gwałtownym hamowaniu, czy gwałtownej zmianie biegów, a może jak dajesz na luz.

Gość gość
Diesel,benzyna,benzyna+gaz?

Gość gość
Kia Sportage 2.0 Benzyna + Gaz

Gość gość
Też tak myślałam ale wyłączyłam gaz i na benzynie to samo się dzieje.

Gość gość
Dzieje się tak tylko na gazie czy jak jedziesz na benzynie to też?

może masz zabrudzone części, które pobierają paliwo? albo coś się zapchało? to już kwestia typowo dla mechanika, nie znam się na częściach i ich nazwach, ale musisz zmienić mechanika, skoro ktoś Ci orżnął na hajs, to żaden z niego mechanik.

Gość gość
Zglos się do sprawdzonego serwisu, fachowcy na pewno udziela ci profesjonalnej porady. Ze swojej strony mogę polecic ci http://www.auto-perfekt.com.pl/, wielokrotnie korzystalam z ich uslug i sa naprawde solidni

Gość gość
Może nie potraktowali Cię poważnie i powinnaś iść do lepszego mechanika? Ja sama jeżdżę do http://fordslawek.pl/ . Pracują tam naprawdę uczciwe osoby, które dobrze traktują klienta, zawsze wszystko wytłumaczą i naprawią jak należy.

Gość gość
Podjedź z tym na inną stację,np. http://www.bosch-diesel-serwis.pl/ pamiętam,że tam dobrze znają się na silnikach diesla,bo kiedyś mi pomogli,jak miałam problem z samochodem.

Gość gość
Najlepiej pojedź z tym do dobrego warsztatu. Na radomskiej stacji www.dekar.radom.pl znają się na mechanice i powinni sobie z tym bez problemu poradzić.

Gość gość
Pojedź z tym do fachowców. W olsztyńskim warsztacie http://motostrefa.olsztyn.pl/ spokojnie powinni sobie z tym poradzić. To moje sprawdzone miejsce,jeżeli chodzi o wszelkiego rodzaju naprawy samochodowe.

Gość gość
Trochę dziwna spawa,więc jakby nagle wyszła ci jakaś awaria na drodze,śmiało możesz dzwonić do pomocy drogowej www.holowanie.mazowsze.pl Sprawnie i bezpiecznie transportują auta do wskazanego warsztatu.

Gość gość
Miałam to samo, okazało się, że o jakiś problem z wtryskiem paliwa. Skąd jesteś?