Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poronienie samoistne

Polecane posty

Gość gość

Jakie mieliscie pierwsze objawy poronienia jesli wiedzieliscie ze tylko na to musiscie czekac?

Gość gość
Wspolczuje.... Mocny bol miesiaczkowy i skurcze ktore wydala malenstwo...

Gość gość
na chwile obecna to sluz ktory jest nie brunatny, tylko konkretnie czerwony - 'zywa' krew, nie jest to krwawienie jeszcze ale moze oznaczac poczatek?

Gość mama 2aniolkow
Niestety...to poczatek okresu ...i poronienia...

Gość gość
ale taki śluz utrzymuje sie trzeci dzień praktycznie, długo może potrwać zanim się to 'rozkręci'?

Gość gość
to poczatek poronienia, czekaj az zacznie leciec normalnie

Gość gość
Ja nie miałam żadnego sluzu, po prostu pewnego rana zalalo mnie żywą krwią po 10 min skurcze i chwilę po tym można powiedzieć urodziłam pęcherzyk widziałam w nim maleństwo, po tym jeszcze reszta organizm oczyścił się sam że wszystkiego krwawilam tydzień, do wszystkiego doszło w domu w szpitalu na drugi dzień miałam USG i pozwolenie na kolejne starania zaraz po pierwszej miesiaczce, byłam w 13 tygodniu

Gość gość
ja jestem w 8 tygodniu

Gość gość
ja poroniłam na początku 9 tc - najpierw 2 dni brązowe plamienie, potem 1 lekkie plamienie krwią, a potem się zaczęło jak normalny okres - trwało to może z tydzień i się wszystko wyczyściło samo

Gość gość
Czesto dochodzi do poronien po badaniu ginekologicznym.U nas przy kazdej wizycie ginekolog pchal palce do pochwy i nastapilo poronienie.Zawsze mam meza przy kazdym badaniu palpacyjnym i wziernikiem.Przy drugiej ciazy zmienilismy ginekologa i on stwierdzil trzeci miesiac potwierdzil ja nam i to bylo jedyne badanie pochwy dopiero przy porodzie sprawdzano rozwarcie wtedy poraz drugi zagladano do pochwy.Maz uczestniczyl rowniez przy porodach.Przy poronieniu samoistnym podczas czszczenie macicy wspieral mnie maz caly czas dlatego nie doszlo do depresji u mnie.Mamy Prawo do obecnosci osoby bliskiej nawet w szpitalu podczas i zabiegow decyduje Pacjent nie niedouczony lub zboczony ginekolog!Ust 2008r art 21 Prawo Pacjenta.W niemczech znajomi gdy poronila to maz byl tez caly pobyt w szpitalu wrecz zachecano meza do obecnosci przy zabiegu by pacjentka miala wsparcie,z reszta chcial maz byc i byl przy zonie caly czas.Wiem ze w polsce to w wiekszosci dewoty zony nie chca meza potem maja depresje wariatki.Czesto tez personel naruszajac prawo popelniejac przestepstwo ubezwlasnowolnienie wypradsza osobe bliska jest to skandaliczne i naganne postepowanie ginekologa narusza Kodeks Etyki Lekarskiej art 12 i narusza Prawo czlowieka i pacjenta.

Gość gość
siedze jak na szpilkach, kolejny dzien plamien i nic wiecej

Gość gość
Ale ja czegoś nie rozumiem...podejrzewasz poronienie i tak jak gdyby nigdy nic siedzisz w domu i piszesz na kafe? Normalna jesteś?!

Gość gość
nie każe plamienie czy krwawinie oznacza poronienie, może to być poronienie zagrażające jeśli jest bez skurczy U mnie w 6 tyg było krwawnie, i to po usg dopochwowym, po którym wszystko miało być ok, dopiero potem jak dopiero poczytałam o usg na tak wczesnym etapie stwierdziłam że niepotrzebnie je robiłam, byłam też wcześnie badana ginekologicznie i to tęz błąd może pwodować poronienie, na szczęście ciąza się utrzymała i dziś jestem mam 4 miesięcznego synka, Kobiety nie podawajcie się badaniu ginekologicznemu czy usg zbyt wcześnie, wystarczy test ciążowy i test z krwi,