Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Synowa nie chce chrzcić wnuka

Polecane posty

Gość gość
a dobrze :)

Gość gość
Bardzo dobrze. Po co im szopka hipokryzjii, wystarczy że pewnie muszą się na taką zgodzić na B.N.

Gość gość
W takim razie rodzice tego dziecka powinni pójść do parafii twojej autorko i wypisać cię z kościoła. Wyjdzie na to samo. Ty wbrew ich woli chcesz ochrzcić wnuka, mimo że oni w Boga nie wierzą. To oni wypiszą ciebie, chociaż wierzysz. Wyjdzie na to samo. I co wtedy zrobisz, kiedy ksiądz nie wyspowiada cię, bo powie, ze już nie należysz do grupy wiernych? I nic go nie obchodzi, że nie ty osobiście podanie o wypisie z kościoła zaniosłaś, tylko ktoś zrobił to wbrew twojej woli?

Gość gość
gośćdawdada dziś jestes p***********m i chamskim typkiem,żyjesz jak poganin

Gość gość
Mam 3dzieci ktore chcialam i ochrzcilam,ale jakby mi tesciowa sprobowala sie w to wtracac to to w zyciu by dzieci nie widziala a sad nie nakaze widzen z osobami dzialajacymi naszkode dziecka a takababcie tez do sadu mozna podac o nekanie

Gość gość
Mam 3dzieci ktore chcialam i ochrzcilam,ale jakby mi tesciowa sprobowala sie w to wtracac to to w zyciu by dzieci nie widziala a sad nie nakaze widzen z osobami dzialajacymi naszkode dziecka a takababcie tez do sadu mozna podac o nekanie

Gość gość
Świat nie znosi próżni. Nie chrzczą ich sprawa, tylko może być tak, że dziecko będzie chciało być w jakimś zgromadzeniu religijnym i to to może być islam. Co wtedy?

Gość gość
Prawda jest taka że 90% katolików,niby bardzo wierzących,nie wierzy a chodzi do kościoła bo to taki obyczaj, nawyk, nakaz rodziców. Idziemy bo tak wypada, bo co sąsiedzi powiedzą ,bo ksiądz nie pochowa w poświęconej ziemi,bo trzeba pokazać nowy ciuch. Twój syn autorko,może i pochodzi w religijnej rodziny,ale widać wiary w nim nigdy nie było tego ci nie okazywał żeby ciebie nie ranić. Teraz gdy się usamodzielnił,nie chce być obłudny i robić czegoś w brew sobie, czegoś w co nie wierzy. Synowa choćby była nie wierząca, a widziała silną wiarę u twojego syna,pozwoliłaby na chrzest Wiem że to cię boli,że chcesz mieć nadal wpływ na swojego syna,ale on już dorósł i sam podejmuje decyzje nie walcz,uszanuj bo sobie zrobisz wrogów i odseparują cię od wnuka

Gość gość
A moze jak dorosnie zostanie ksiedzem ale babce nic do tego czy to ona opiekujesie i utrzymuje to dziecko czy ona biega do lekarza czy tylko wcina sie i ustawia mlodym zycie niech spyta ksiedza czy ona dobrze robi jesli rodzice sa nie wierzacy

Gość gość
ja nie ochrzciłam dziecka, nie wzięłam ślubu kościelnego, nie przykmuję księdza po kolędzie. Mam już swoje doświadczenie i po pierwsze nie ma ślubu kościelnego nie ma chrztu i żaden ksiądz tego nie zrobi bo aż tak im nie zależy:_) poza tym mam znajomych którzy mają wszystkie sakramenty ale uciekają z domu jak chodzi po kolędzie lub udają ze ich nie ma, nie chodzą do kościoła a ich dzieci w liceum nie chodzą na religię . Taka postawa jest żałosna i na pewno nie wynika z wiary . Szanuj ich decyzję , ciesz się ze są zgodnym małżeństwem i opiekuńczymi rodzicami. Sprawa sumienia i religii jest tak samo osobista jak życie intymne więc po prostu zmień hierarchię ważności bo doprowadzisz do tego, że odwrócą się od ciebie te osoby na których Tobie zależy. Sama chodzisz do kościoła i pewnie nikt Tobie tego nie zabrania więć dlaczego uważasz , że Ty możesz komuś coś nakazać?Nie masz mądrości życiowej wieć przyjcie Ci za to zapłacić gorzką cenę

Gość gość
To jej sprawa. Czego się wp*****lasz stara k****o księdza.

Gość gość
Moja ciotka ochrzcila swoją wnuczke w tajemnicy przed jej rodzicami i do tej pory się nie dowiedzieli fakt dziewczynka ma 14 lat teraz .u komuni nie była ale ochrzczona jest. Dla mnie to nie do pomyślenia

Gość gość
no tak, ksiądz zrobi wszystko. I nieważne prawo, ważne ile za to dadzą w kopercie

Gość gość
Za kilka tysięcy to ksiądz zrobi wszystko, ochrzci porwane dziecko, czy da bierzmowanie w ciągu kilku minut czy nawet ożeni cię z własnym psem. Swoją droga to jakaś marna katoliczka z tej pani skoro tak wychowała swojego syna, że odszedł od wiary w jaką wierzyła jego matka chyba, że ta mu ciągle ją wciskała na silę, że miał dość i wiary i jej.

Gość gość
tylko modlitwa za rodzine najlepiej noweennna pompejanska w intencji nawrucenia

Gość gość
mam ślub kościelny, 3 ochrzczonych dzieci, chrzciłam bo ja chcialam tego a nie bo tak mi kazala synowa, babciu nic nie masz do gadania , ktos ci napisal juz , uważasz sie za taka katoliczkę a wnuka chcesz chrzcic bo cie wstyd przed ludzmi, czyli wychodzi twoja wiara, to nie wina twojej synowej, ale tez syn napewno nie chce też chrzcic, czyli on pewnie widzi jaką jesteś KATOLICZKĄ ŚWIETOSZKA ,

Gość gość
Sam się "nawruc" na słownik idioto. Jak bog ma głównie takich wyznawców to ja się nie dziwię, że w to wszystko wierzą

Gość gość
Czary mary, weź pałeczkę do ręki.

Gość gość
Babcia z dziadkiem powinni ochrzcic dziecko a wariatce synowej nic nie powiedziec.Zalatwia to z ksiedzem

Gość gość
10:04 :d :d :d żałosna jesteś, skąd się takie czuby biorą bez mózgu

Gość gość
Nie wiem skąd wzięła się taka glupia synowa ? Może to wyznawczyni palikota ?

Gość gość
A ja uważam że dziecko należy ochrzczony i dopuścić do komuni św. Potem dziecko zdecyduje czy chce nadal przynalezec do kościoła czy nie. Ja osobiście nie chodzę do kościoła co nie oznacza że nie wierzę w Boga. W Boga wierzę ale w księży nie! Jak tyle lat żyje to jeszcze nie widziałam sytuacji aby dziecko nie było u komunii św. Zdarzały się tylko przypadki że dzień przed komunia chrzczono dziecko bo walnieta matka miała to gdzieś.

Gość gość
Nie wierzę w księży ? :-) A gdzie religia chrześcijanska mówi o "wierze "w księży ?

Gość gość
Dlatego nie chodzę do kościoła bo księdzu nie wierzę i jego gderaniu. Bóg jest wszędzie więc pomodlić się można wszędzie. Źle zrozumialas przesłanie. Ludzie bronią księdza jakby był Bogiem a to zwykły facet w sukience który manipuluje ludźmi. Ludzie myślą że jak księdzu zapłacą to będą żyć wiecznie heh. Nie tedy droga.

Gość gość
nawiedzone babsko wcina się w nie swoje sprawy ;/ ich dziecko to ICH SPRAWA

Gość gość
Mnie najbardziej razi argument o tym, ze beda sie z Niego smialy innw dzieci... Przeciez gowniarze nawet nie wiedxa, ze sa ichrzczonw! To nie sredniowiecze ze na stos go posla a XXI wiek! Z calym szacunkiem ale jakby syn przeszdl na buddyzm to co? Znuenawidzi go Pani? To sie nazywa ksenofobia!!!

Gość gość
12:22 ty niedouczona kretynko, ksenofobia oznacza strach i nienawisc do osob obcego pochodzenia, a nie wyznajacych religie inna niz wiekszosc, co za tepaki na tym kafe masakra :o 🖐️

Gość gość
i juz sie pojawila peezda :o