Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta zdesperowana

chcę wyjechac sama do angli ,mam kilka pytań,z góry dziękuje

Polecane posty

znam jezyk komunikatywnie,nie mam zadnego certyfikatu,ot dogadam sie. Mam 35 lat. Mam 700 funtów oszczędnosci do zabrania+700 zł na przelot/przejazd Chcę jechac zupełnie w ciemno ,moje pytania to: 1) jak i gdzie szukać pracy na miejscu? 2) jak ,gdzie i za ile wynajać mieszkanie/pokój 3) ile czasu trwa znalezienie pracy,na poczatek byle jakiej,ale nie przez żadną agencję. 4) czy moge chodzic po zakładach i pytac o pracę ,czy raczej wysyła sie cv na @? Wszelkie sugestie i porady mile widziane.

Cześć, a kiedy wyruszasz? Ja niestety też prawdopodobnie będę w tym roku musiał sam jechać na wyspy. W tamtym roku byłem w Manchesterze. Roznoszenie i wysyłanie CV jest ok jeżeli szukasz już konkretnej pracy. Jeżeli chcesz na przysłowiowy zmywak to idziesz do takiego "pośredniaka". Mi znaleźli pracę tego samego dnia i zazwyczaj nie ma z tym żadnego problemu. Kup fajki tutaj ile tylko możesz i sprzedaj je na miejscu, są ludzie którzy kupują hurtowo, zwróci Ci się bilet. Opłaty za mieszkanie zależą od miejsca w które jedziesz, najdroższy Londyn.

chcę wyjechać jak najszybciej,ile tych fajek mogę zabrać ? chce do londynu na poczatek,co to jest ten "posredniak" ? jak sie zabrac za wynajem mieszkania/pokoju? Czy wystarczy mi pieniedzy na poczatek? Gdy juz wyladuje w londynie gdzie sie najpierw udac ? chyba hotel?

Nie wiem czy Ci starczy kasy na Londyn... To jest naprawdę najdroższe miejsce w Anglii. Ja bym zaczął od jakiegoś mniejszego miasta, taki Manchester jest bardzo w porządku a potem bym myślał o przeprowadzce. Pośredniaki to takie biura pracy, rejestrujesz się a oni znajdują Ci robotę.

musze sobie wyrobic jakies dokumenty tam na miejscu? Myslałam o londynie bo wg polskiej logiki -duze miasto łatwo o pracę ,ale pewno sie mylę ,nigdy nie wyjezdzałam za pracą zagranice,teraz niestety musze. Mam dziecko które sciagnę gdy sie odkuje ,myslę że pół roku góra 8 mc mi wystarczy .

No to Manchester polecam, Londyn odradzam chyba że załatwisz sobie już teraz pracę z zakwaterowaniem tam. Tak musisz wyrobić sobie taki numer żeby legalnie pracować. Wystarczy że będziesz oczekiwała na niego i już możesz pracować. Koniecznie konto w banku, są darmowe, ale tam wypłaty nikt nie daje do ręki.

cholera konto.... ja wyjezdzam z polski między innymi dlatego że mam komornika,pewno od razu mi chapnie całą angielska wypłate,nie no załamka

A skąd będzie wiedział? Jak masz duży dług to pomieszkaj w UK 5lat i ogłoś bankructwo swojej osoby.

nie wiem ,ale boję sie że sie dowie, w polsce nie mogę miec konta bankowego bo kazdy wpływ od razu przechwytuje,stad ten lęk odnośnie konta bankowego.

Gość gość
prace w burdelu znajdziesz w londynie odrazu

Gość gość
Skoro znasz angielski nie będziesz miała żadnych problemów ze znalezieniem pracy a tym bardziej zakwaterowania. Pracy w UK jest od groma, liczą sie chęci i samozaparcie. Polska to skansen dla staruchów a nie młodych i energicznych.

ja potrzebuje by ktoś mi poradził od czego zacząć ,poza spakowaniem walizek i dojazdem do angli bo tyle potrafię sama. Jak w praktyce powinnam postąpić zaraz po przyjezdzie

Gość gość
a co ty netu nie masz? wwjdz na forum polakow w anglii i tam dopytaj,znasz jezyk i nie mozesz wejsc na jakies biuro nieruchomosci? lub portal z mieszkaniami?

Norwegia i Japonia sa obecnie najlepsze i najciekawsze do zycia a na trzecim miejscu USA

Gość gość
I jak tam? Wyjechała autorka? Udało jej się? Ją też chce wyjechać bo też dług na długu a roboty nie widać!!!