Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko 12 miesiecy czy je za duzo mleka

Polecane posty

Gość gość

Syn ma 12 m-cy i jego jadłospis wygląda tak: 8 kaszka mleczno-ryzowa 150 ml (jedzona łyżeczka) 11 120 ml mm butla 13-14 obiad 16-17 deserek tzn słoiczek lub miksowane owoce 18:30 kaszka 150 ml (łyżeczka) 20 -20:30 pierś lub mm 23:30 120 mm 4:30 120 mm Próbowałam w nocy zamiast mm podać wode, herbatkę to po wypiciu budzi się co 10 min a jednorazowo wiecej mleka nie wypije zeby zjeść np raz 210 a nie dwa razy po 120 :( Do niedawna byl na piersi ale wtedy pobudki w nocy byly co godzinę lub 1,5 a po wprowadzeniu mm są tylko 2... Czasem przed snem podaje pierś zamiast mm bo inaczej nie zaśnie jak przybpiersi lub butelce...

Gość gość
Dodam ze rano zamiast kaszki próbuje podać mu kanapeczkę z wędlina, jajecznice... Niestety często się zdarza ze wypluwa i nie chce jeść takich rzeczy... Po jogurtach w kupie pojawił się śluz wiec na razie odpuściłam... Do picia dostaje albo herbatkę albo wode...

Gość gość
Duzo, ale czy za dużo to już chyba trzeba skonsultować z pediatrą. Moja corka w wieku 13 miesiecy w ogole odrzuciła mleko, kaszę zje ale też jakoś niezbyt chętnie

Gość gość
chlopcy z reguly pija wiecej mleka

Gość gość
to ja może dla porównania podam jadłospis mojego syna (za tydzień kończy 12 miesięcy) ;) 7.00 - 180 ml mm 10.00 - zmiksowane owoce 13.00 - obiadek (warzywa z mięsem lub rybą) 15.00 - deserek (owocowy jogurt lub pudding czekoladowy itp) 17.00/18.00 - kaszka 20.00/21.00 - 210 ml mm w między czasie herbata, soczek, flips ryżowy, czasem kawałek bułki albo ciasteczko