Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sisskaa

wózek jedo fyn

Polecane posty

Gość Sisskaa

Witam wszystkich :) Przymierzam się do zakupu używanego wózka jedo fyn, jednak chciałabym zakupić cały komplet (gondola + spacerówka). W mojej okolicy jest kilka ofert, ale boję się trochę, że jakiejś części będzie brakować. Stąd moje pytanie: czy w tych wózkach są osobne budki i osłonki na nóżki do gondoli i spacerówki? Czy po prostu przepina się te części na spacerówkę? Na stronie internetowej producenta jest informacja o 2 budkach i 2 osłonkach, jednak chyba wcześniejsze wersje miały tylko po 1 szt. Czytałam też o jakimś dodatkowym materiale, który dopina się do budki... Bardzo proszę użytkowników tego wózka o informację, co powinno być w kupionym przeze mnie zestawie.

Gość gość
Zapytaj sprzedającego a nie na forum.Czy to takie trudne?

Gość gość
w moim modelu - kupionym 2 lata temu budka była jedna i się przepinało, osłonka na nóżki do gondoli była, ale czy była też do spacerówki to nie pamiętam - ale chyba wcale nie było.

Gość gość
W nowszej wersji sa po dwie budki i oslony na nogi. Dawniej byla jedna budka. Nowsza wersja jest duzo wygodniejsza. Wieksza budka w spacerowce robi roznice. Ja mam starszy model i tam byla jedna budka i aby uzywac jej do spacerowki dopinalo sie taki pasek materialu. Ja uzywalam tylko gondoli ale wozek polecam. Solidny. Kupilam uzywany po nie wiem ilu dzieciach i teraz jezdzi nim moje drugie i wszystko jest sprawne

Gość gość
Ja kupowałam nowy w 2013r i miałam dwie budki i dwie osłony na nogi.

Gość Sisskaa
Bardzo dziękuję za odpowiedzi. A czym się właściwie różni stara wersja od nowej? Jak to rozpoznać? Zauważyłam tylko, że niektóre wózki mają całą rączkę obitą materiałem, a niektóre mają na środku taką przerwę. Czy to zależy właśnie od tej wersji?

Gość gość
Stelaz stary mial gume na raczce i ta przerwe a nowy cala w skorze. Stary czerwone sprezyny przy tylnych kolach a nowy czarne. Troche inny ksztalt rurek Nowe maja gondole memo czy jakos tak sie nazywa. Ma plastik przy dnie i jest ono pplpkragle patrzac z boku. Raczka do przenoszenia gondoli w daszku a w starej byly takie szelki chowane po bokach. Nowa ma przedluzony daszek. Wg mnie wszystkie roznice jakie zauwazylam-a uzywam obu wersji na co dzien-sa na korzysc nowszej wersji I jeszcze nowa.gonda ma plynna regulacje kata pochylenia dna pod pleckami dziecka - dostepne z zewnatrz i mozna z dzieckiem w wozku zmienic. W starej trzeba wyciagnac dziecko i podniesc materac i regulacja jest stopniowa. Na plasko mojemu dziecku sie ulewa a na najmniejszym stopniu noworodek zjezdza bo juz za wysoko. To ja pisalam tez wczesniej o tym ze sa dwa daszki i oslony na nogi Gdybym miala wybierac to tylko nowa wersja ale jak kupowalam to jeszcze nie bylo;-)

Gość gość
Dziecko wsadzisz do uzywanego wozka? Masakra... :( ubranka pewnie tez z lumpa :( biedne dziecko juz na start dostanie zaszczany wozek...

Gość Sisskaa
Serdecznie dziękuję za odpowiedź. Będę zatem zwracała uwagę tylko na nową wersję! A co do używanego wózka, to ja nie mam z tym problemu. Przecież materacyk i tak trzeba wymienić na nowy, a tapicerkę porządnie wyprać. Nie widzę sensu kupowania nowego wózka i wydawania na niego mnóstwa pieniędzy. Jest masa ofert, gdzie rodzice używali tylko gondoli przez kilka miesięcy, a wózek wygląda jak nowy.

Gość gość
nie tłumacz sie, nie ma sensu. jak ktos chce szczekać, to zawsze znajdzie powód i przyczepi sie do wszystkiego

Gość gość
bez przesady gondole użytkuje się jakieś 6 mcy około. Ja z córkją używałam krócej bo jak miała 6 mcy to już stała w łóżeczku i musiałam przenieść ją do spacerówki gdzie leżała ale miała pasy.

Gość gość
Niestety z używanymi wózkami różnie bywa, nam ostatnio zepsuła się taka sprężynka, na szczęście udało nam się znaleźć firmę która produkuje metalowe części do wózków www.metalbernat.com.pl kupiliśmy, założyliśmy i po problemie. Wózek dalej może służyć naszemu synkowi.