Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jedynaczka 4

NIEMOWLE 9MIESIĘCY NADAL NIE MA ZĘBÓW

Polecane posty

Gość Jedynaczka 4

Moja córeczka niedługo skończy 9 miesięcy i nadal nie ma ząbków.Nie choruje, nie płacze w nocy.Jedynie Ślini się bardzo i wkłada rączki do buzi. Byłam u lekarza i p.doktor mówi że nie ma powodu do niepokoju.W jakim wieku Wasze dzieci wyrżnęły się ząbki?

Gość gość
przestań panikować. moje dziecko miało 1 zęba po 11m.ż

Gość gość
Mojej córce wyrznęły się pierwsze ząbki jak miał 11 miesięcy, nie ma więc powodu do niepokoju. Ja też martwiłam się;)

Gość Jedynaczka4
Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi.Lekarka też mnie uspokajała.Koleżanki dziecko ma 7 miesięcy i ma 4 ząbki, dlatego przejęłam się i prędko poszłam do lekarza. POZDRAWIAM🌻

Gość gość
No mojej wylazl jak miala 13 znam tez takie dziecko u ktorego wyszly jak mialo 16 nie ma reguły ;)

Gość gość
Jezeli będziesz sie niepokoić to warto zbadać u dziecka poziom hormonu tarczycy TSH. Przy niedoczynności może sie sytuacja z brakiem ząbków zdarzyc

Gość gość
Moja tez miala w 11 miesiacu zycia pierwszego zabka.pierwszy staly zab jak miala 9 I pol lat.zdrowiutkie ..zero pr*****cy

Gość gość
mój syn dostał pierwsze 2 ząbki jak miał 11 miesięcy następne po 13 miesiąc wyrzynały mu się bardzo szybko ale odczul to gorzej niż jego starszy brat któremu pierwsze ząbki wyszy po 7 miesiącu.

Gość gość
ja gość dziś wady późnego ząbkowania może być tylko gorsze przechodzenie bo dziąsła są twardsze ale zalety przeważają i nie wiem czy to reguła ale niby czym póżniej tym lepsze ząbki syn ma teraz 5 lat ma ładne przerwy między zębami czego starszy syn nie miał i nowe zęby wyrosły mu brzydko. choc starszy syn też szybko nie ząbkował bo po 7 miesiącu 2 po 11 następne powoli. to miał zdrowe ząbkii nadal ma ma 8 lat i 4 stałe.. ale za ciasno. młodszy syn ma mięknę. choć teraz nie określę jakie będzie miał bo ma jeszcze wszystkie mleczaki

Gość gość
No jak ma 9mcy i nie ma zebow to juz jej pewnie nie wyrosna :( zbieraj lepiej na implanty bo przeciez sztucznej szczeki jej nie wsadzisz?!

Gość gość
Moja córka pierwszy ząbek miała w 12-tym roku życia. Mleczaki miała piękne, wcale się nie psuły.

Gość gość
Błąd! W 12 miesiącu ma być :)

Gość Jedynaczka4
Do gościa 7,04 dowcipniś z ciebie.Nie powinieneś szykować się o tej porze do szkoły?😡

Gość gość
synkowi wyszedl pierwszy ząb jak skonczyl rok, teraz ma 7 lat, wszystkie mleczaki o tego wszystkie zdrowe i biale:) i mpozniej tym lepiej tak mi wszyscy mowili

Gość gość
pierwszy ząbek u corki w 9 miesiącu

Gość gość
moi chłopcy otrzymali w darze 1 ząbek: starszy syn w wieku 9 miesięcy, młodszy w 10 miesiącu zapewniam, ze mają całą gablote teraz i ani jednej dziury poza tym co to za parcie, trend czy jak to nazwać, zamartwianie o 1 ząbek przed 1 urodzinami, ba nawet po 1 urodzinach? kiedyś wyjdzie, ja miałam to gdzieś, a każdy "o nie ma jeszcze zębów" mnie tylko dziwiło ich zdziwienie wyluzujcie trochę