Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje 5m niemowle niecierpi jabuszek i marchwi!co robic?

Polecane posty

Gość gość

Od ponad miesiaca probuje rozszezyc diete dziecka, choc dziecko nie pluje i zjada to nie chce otwierac buzi i strasznie sie krzywi na wszystko co nie jest mlekiem, a do tego koncza sie te proby w koncu placzem....nie wiem co robic...dziecko ma 5m i 3tygodnie...

spróbuj podać maluszkowi najpierw sok przecierowy własnej roboty, właśnie z jabłek i marchwi. Jak będzie pić to spróbuj sama przygotować papkę lub podać ją z słoiczka. Soczek na pierwszy raz rozcieńcz wodą, aby smak bym znikomy, a za każdym razem podaj go trochę mniej rozcieńczony. Dziecko potrzebuje czasu żeby się nauczyć do danego smaku.

Gość gość
Wycofać i dać coś innego a za 2 tyg wrócić lub dać miks owoców lub słoik ma inny smak ale ja dawałam zblenderowane owoce

Gość Jedynaczka4
Miałam podobnie.Dziecko bardzo krzwywiło się gdy dawałam jabłuszko.Zmieniłam na gruszkę i odczekałam miesiąc.Wróciłam do jabłuszka, marchewki i jest OK.

Gość gość
Cierpliwości! Jeszcze wszystko przed tobą a ty juz lamentujesz, że jabłuszka dziecko zjeść nie chce. Kiedyś będzie ci mięsem pluć, jajkiem czy kanapka z dżemem. Dziecko musi nauczyć się jeść staje posiłki i tyle.