Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

opryszczka wargowa w ciązy!!

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny prosze o pomoc, wyskoczyła mi na ustach opryszczka, a jestem w 14 tc. Dodam że to nie pierwszy raz jak dostaje opryszczki, ale pierwszy raz w ciązy i juz naczytałam się o tym na necie i jestem przerazona, macie jakies sposoby? zastanawiam sie czy zadzwonić do gina

Gość gość
Ja mialam w ciazy tylko pozniej. Gin powiedzial mi, ze najgorzej miec w pierwszym trymestrze. Ty tez juz w drugim. Jak masz sie denerwowac to zadzwon. Dodam, ze urodzilam zdrowe dziecko i synek przez trzy lata nie mial zadnych opryszczek.

Gość gość
Idz do gina szybko! Moja znajoma miala opryszczke i urodzila bardzo chore dziecko...

Gość gość
dzwoniłam do pani doktor, mowiła ze mam brac zovirax

Gość gość
Kontroluj przebieg ciazy jak najczesciej, rob usg. Wirus opryszczki jest okropny. Ta moja znajoma rzeczywiscie miala opryszczke w I trym. moze nic nie bedzie dzidzi.

Gość gość
Tez mialam w 2 trymestrze i dziecko jest calkiem zdrowe, Glowa do góry

Gość Attt
Wezcie przestancie pieprzyc! to ze twoja kolezanka miala opryszczke nie oznacza ze to przez nia dziecko urodzilo sie chore! To mogl byc****ewnie byl zwyczajny PRZYPADEK. Teraz autorka bedzie sie bac! Autorko. Opryszczka jest grozna tylko wtedy, gdy pojawia sie po raz pierwszy w zyciu akurat w ciazy. Ty juz jak pisalas ja mialas wiec spij spokojnie. Masz juz od dawna antyciala i nic nie grozi dzidziusiowi. Nie czytaj w ciazy zadnych forum itd dobrze ci radze.

Gość gość
Ja nam termin na dziś i w ciąży miałam chyba z 7 razy to paskudztwo, raz nawet 4 w miesiącu . Ale leczyłam to różnymi maściami, czosnkiem snarowałam. Trzeba bardzo zwracać uwagę na higienę. Myć ręce po każdym jej dotknieciu, smaruj maścią tak często aby opryszczka była ciągle mokra. Są też plasterki koszt około 25 zl. Używałam pomoglo. Najgorzej jest kiedy nigdy nie miałaś "tego "a dostałaś w ciazy. Jeżeli miałaś to jest mniejsze zagrozenie.

Gość gość
Ja miałam kilka razy w ciazy. Dziecko zdrowe. Po prostu musisz uważać i bardzo teraz dbać o higiene. Kup sobie plastry na opryszczke zeby jej nie dotykac. Tak jak napisał gość wyżej groźna jest jeśli wystepuje po raz pierwszy. Jak ja wyleczysz to zrób usg dla swojego spokoju. Ale nie denerwuj się, bo nie jest to groźne. Grozniejsza jest opryszczka genitalna.

Gość atttt
To jest cos jak na zasadzie toksoplasmozy. Najlepiej jak kobieta w ciazy to przechodzila bo nie ma juz ryzyka w razie zetkniecia sie z tym w czasie ciazy. Po prostu organizm to juz "zna", wie jak z tym walczyc.

Gość gość
jezeli miałas wczesniej to jest niegrozna- grozna jest ejdynie wtedy gdy pojawi sie pierwszy raz w ciazy

Gość gość
Ty sie puknij w glowe kobieto! Mogl byc czysty przypadek ale moglo byc tez od opryszczki! To jest wirus! Jakby byl nie grozny to nie byloby tyle badan w tym kierunku! Trzeba kontrolowac zeby w razie co pomoc dziecku jeszcze na etapie ciazy. Jestes nie odpowiedzialna, ze to bagatelizujesz. A moja kolezanka mowila, ze jedyne co moglo zaszkodzic to ta opryszczka bo cala ciaze uwazala na siebie, a w rodzinie brak jakichkolwiek wad genetycznych, a dziecko ma porazenie mozgowe! Nie pisze aby straszyc, tylko wyczulic ze trzeba taka ciaze bardziej kontrolowac zeby pozniej placzu nie bylo...

Gość gość
Ja miałam, w dodatku... pierwszy raz w ciąży. Później jeszcze... 3 razy do rozwiązania. Dziecko na szczęście zdrowe :)

Gość gość
Sama sie puknij agresorko... Co ma panikowac, jak sami lekarze mowia, ze kolejny rzut opryszczki w ciazy nie jest grozny, jedynie, gdyby bylo to pierwsze zachorowanie. Juz pomijam logiczne myslenie co to znaczy bardziej kontrolowac? Nikt jej nie bd robil usg co tydzien bo to nic nie da, nawet prywatnie. Raz na mc sie idzie i lekarz bada.

Gość gość
Kobieto od porażenia mózgowego - ono wystąpępuje na wskutek powikłan okołoporodowych czyli niedotlenienie a nie orpyszczka jest temu winna

Gość gość
Sama sie puknij agresorko... Co ma panikowac, jak sami lekarze mowia, ze kolejny rzut opryszczki w ciazy nie jest grozny, jedynie, gdyby bylo to pierwsze zachorowanie. Juz pomijam logiczne myslenie co to znaczy bardziej kontrolowac? Nikt jej nie bd robil usg co tydzien bo to nic nie da, nawet prywatnie. Raz na mc sie idzie i lekarz bada.

Gość gość
Hehe tylko, ze moja kolezanka miala cc w 35 tyd ciazy se wzgledu na zatrzymanie rozwoju dziecka :-) takze...

Gość gość
Ja mysle ze powinna sie polozyc z ta opryszczka do szpitala :D

Gość gość
P.S uwielbiam te teksty "kolezanka mowila, ze...." nie wazne co mowia lekarze, kolezanka to jedyna sluszna skarbnica wiedzy hahaha