Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

koniec pracy na zastępstwie a zaawansowana ciąza

Polecane posty

Gość gość

witam! szperając w necie natknęłam sie na to forum, widziałam ze odpowiadacie i to osoby które byly w podobnej sytuacji lub ktore wiedza jak to wyglada z perspektywy zus itd- licze na wasza pomoc podjęłam od lutego prace na umowe o prace na zastępstwo na czas nieobecności, nie wiedziałam do kiedy konkretnie, obijało mi sie o uszy ze do wrzesnia... i w lutym tez zaszła w ciąże. pracuję bodajże 20 tygodni i zaczynam 22 tydz ciązy. pracowałam bez zwolnien itd. po poinformowaniu pracodawcy dowiedziałam sie ze zastepowana wykorzysta tylko urlop macierzynski i wroci w lipcu, a nie we wrzesniu po wykorzystaniu zaległego urlopu. co dla mnie oznacza koniec pracy w lipcu. co w mojej sytuacji najlepiej zrobic? dodam ze z powodu przeziębienia lekarz zaproponowal mi zwolnienie, ktore wzielam bo ostatni czas bylam naprawde zmeczona i dotego te zatoki, tak wiec ostatnie tyg pracy jestem w domu. wiem ze po ustaniu stosunku pracy moge ciągnąc dalej zwolnienie- ale mój gin nie widział nigdy przeciwskazan do pracy, bo ciaza przebiega prawidłowo, a to ze pracodawca nie przestrzegał praw ciezarnej w pracy- brak przerwy na zjedzenie, nadgodziny w tyg i soboty, i cały czas praca przed komputerem i w stresie- to juz mialam z nim ustalic, co nie przyniosło efektów. i takie zwolnienie po ustaniu stosunku pracy wątpie czy mi wystawi, a od rodzinnego to tez nie bo nie bede przeciez ciagle chora- prawda? poszukac zatrudnienia nowego- ale to juz bede w 6 mcu ciąży...? nie wiem co najlepiej zrobic...

Gość gość
zmienic ginekologa na innego,moj wystawia l4 na cala ciaze kazdej pacjentce ktora o to poprosi

Gość gość
a co do podjęcia dalszego innego zatrudnienia, gdybym miała taką możliwosc? czy moge nabyc prawa do macierzynskiego?