Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agus1001

Podwyzszone Tsh 23 tc

Polecane posty

Gość agus1001

Witam obecnie jestem w 23 tygodniu ciazy i mam problem moja lekarka prowadzaca nie widzi nic niepokojacego w wyniku TSH 2,71 natomiast drugi ginekolog nastraszyl mnie ze poziom jest podwyzszony i ze mam zglosic sie do endokrynologa. Ktorego lekarza posluchac mialyscie podobne problemy z TSH

Gość gość
zmien lekarza bo wynik jest dobry a on cie straszy

Gość gość
Tak, miałam problemy z tsh od samego początku. Przy pierwszym badaniu 5,120 teraz wyniki idealne poniżej 1. Ja bym się przeszła do endokrynologa z wynikami tsh, ft3 i ft4.

Gość gość
Skonsultuj się z endokrynologiem. Poziom jest trochę za wysoki jak na ciążę.

Gość gość
W ciazy TSH powinno byc max 2-2,5. Przy wyniku 2.29 juz bralam tyroksyne do k9nca ciazy,wiec masz ciut podwyzszony. Czy dopiero teraz to wyszlo? To pierwsze tygodnie sa najwazniejsze,bo dziecko ciagnie hormony od Ciebie. Jesli sama masz ich za malo to i jemu brakuje. Choc jesli nie poronilas to pewnie jest ok. Skonsultuj sie z endokeynokogiem.

Gość Agus1001
We wczesnej ciazy okolo 10tygodnia mialam Tsh 2,8 robilam badania niecały miesiąc temu i poziom wynosił 2,71 teraz jest 23 tc i znowu mam powtórzyć badania i iść z wynikami do endokrynologa. Martwię się że jest za pozno i moglam zaszczkodzic dziecku :(

Podobno w 2 i 3 trymestrze normą jest wynik TSH do 3. Też jestem w ciąży i mam teraz 3,4 w 21 tc czyli niedoczynność lekka jak to nazwał lekarz i kazał mi zażywać witaminy z jodem. Jakoś nie panikował pod tym względem a przed ciążą nie miałam problemów z tarczycą bo robiłam badania około rok przed zajściem i wynik był ok. Więc nie wiem czy mam się martwić czy nie bo jestem w gorszej sytuacji od Ciebie...

Gość gość
W pierwszej ciazy miałam 0.8 w 6. Tyg i 2.8 w 23. Tyg. Nawet nie wiedziałam, ze powinnam sie martwić, lekarz nic nie mówił. Dzieciak zdrowy, żywe srebro (ma 4 lata). Teraz jestem w ciazy i tsh równe 0.0, biorę leki (thyrosan, thyrozol) juz 3 miesiące i nadal 0! Przed ciąża miałam wszystko w normie... Dlatego myśle, ze bie masz sie co martwić, bedzie dobrze, ja tez staram sie w tej ciazy myślec pozytywnie