Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawo konsumenta

Nie uznali mi reklamacji obuwia.Pomoze ktos?

Polecane posty

Gość prawo konsumenta

Co moge jeszcze zrobic?Czy opinia musi byc rzeczoznawcy?pytam bo otrzymalam opinie sklepu z ich pieczatka o odrzuceniu reklamacji

Gość prawo konsumenta
?

Gość prawo konsumenta
Po 3 miesiacach pękla podeszwa

Gość gość
co napisali ?

Gość prawo konsumenta
"Wady wskazane przez klienta maja charakter mechaniczny powstały a niez przyczyn tkwiących w rzeczy.Mają charakter trwałych,istotnych zmian strukturalnych powstałych w skutek użytkowania obuwia.Podeszwa została zahaczona.Ze względu na czas użytkowania trudno jest zakwalifikować zgłoszone "niezgodności"jako wadę materiałową.W tym miejscu przypominam,że sprzedawca odpowiada przed kupującym z tytułu niezgodności towaru z umową a nie za naturalne zużywanie sie czy też uszkodzenia towarów będące pochodną czynników i zjawisk zależnych wyłącznie od użytkownika".

Gość prawo konsumenta
?

Gość prawo konsumenta
?

Gość gość
Idź do rzecznika konsumenta (działają przy urzędach miasta/starostwach).

Gość gość
ja bym się kłóciła w sklepie. mi kiedyś podeszwa odpadła na weselu.Buty założyłam pierwszy i ostatni raz a podeszwy nie znalazłam więc nie mogłam zgłosić reklamacji. pewnie myśleli,że ty też zgubisz po drodze podeszwę.

Gość prawo konsumenta
Rzecznik na urlopie.Wysle im pismo,ze nie zgadzam sie z opinia sklepu(w ogole to chyba powinna byc opinia rzeczoznawcy?) I ze oddam sprawe do sady jesli nie dojdziemy do porozumienia Napisze im rowniez ze zadam kosztow dojazdu do sklepu(2 razy po 100km). Buty to obuwie sportowe z okienkiem i wlasnie przy tym okienku peklo pod wplywem nacisku i zeszlo powietrze. Tanie nie były