Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Lepiej byc lekarzem czy informatykiem?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie wcale nie jest blahe, obecnie informatyk zarabia 2-3 razy wiecej. Lekarz ma wieksze powazanie, wiec co lepsze?

Gość gość
Jak lekarz coś schrzani, to ktoś może umrzeć. Jak informatyk coś schrzani, to najwyżej błąd w programie będzie. Ja tam lubię mój zawód i zarabiam dobrze - jestem frontend developerem. Mało stresu, tylko trzeba się dużo uczyć, ciągle.

Gość gość
ja jestem lekarzem, a wolałabym być informatykiem :-) Jeszcze jak mówisz, że ma takie duże zarobki. Siedzisz sobie przed komputerem i coś sobie programujesz - moje marzenie. Poza tym najgorsza w byciu lekarzem jest odpowiedzialność. Trzeba uważać, żeby komuś nie zaszkodzić, żeby szybko zdiagnozować i pomóc, bo w przeciwnym razie skutki mogą być opłakane. Stresujący i frustrujący zawód, własnie ze względu na odpowiedzialność. Wybieraj co chcesz, ale ja bym celowała w informatykę, szczególnie jesli cię to interesuje :-) Zależy jakie masz zdolności, bardziej biologia czy matematyka?? Poza tym studia medyczne sa koszmarne, nie ma się życia przez 6 lat, a na takiej informatyce chyba jest dużo czasu? Ale tego akurat nie wiem :-) . Już i tak się przyzwyczaiłam. Pozdrawiam