Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ambitnaalestrachliwa

Mam już tego dość :( Chcę umrzeć...

Polecane posty

Moje życie jest do bani. Mam 19 lat, skonczylam liceum, najlepsze w moim miescie. Teraz czekam na wyniki matur, nie wiem jakie studia wybrac, ale na dzienne powinnam sie dostac. Ale nie o tym mialam pisac... Chodzi tu o moja matke. Nigdy mnie nie wspierala, nie wierzy we mnie. Jak jej powiedzialam, ze mam isc na studia, a nie mam nawet komputera ( pisze z telefonu), to stwierdzila, ze i tak na studia sie nie dostane, a ona pieniedzy mi nie bedzie dawac i mam od razu isc do pracy. Chce pojsc do pracy, ale po wynikach matur. Jesli chodzi o pieniadze to faktycznie nie mamy ich za wiele, matka kompletnie nie radzi sobie z planowaniem wydatkow. O kazdy grosz musze prosic. Matka bardzo czesto, prawie ciagle od kogos pozycza, potem musi oddawac i z wyplaty prawie nic nie zostaje. Ale nie o kase tu chodzi. Moja matka nazywacmnie szmata, gnojem,k***a itd. To bardzo mnie boli, nie ma nawet spocjalnego powodu do tego typu wyzwisk, pomagam w domu. Czasem ktos mowi mi, ze zazdrosci mi matki, bo dla obcych jest wspaniala! Ale w domu jest straszna :(Moj ojciec kompletnie nie interesuje sie mna, ani tym czy mamy co jesc, od niego tez slysze :k***o itd. Nigdy we mnie nie wierzyli, jak odnioslam jakis sukces w szkole to przytulaly mnie nauczycielki, rodzice - nigdy :( Takze w domu mam ciagle klotnie, wyzwiska, biede i. brak jakiegokolwiek wsparcia :( Mam juz dosc i nie radze sobie z tym, bardzo czesto prosze Boga, zebym po prostu umarla...

Gość gość
nie umieraj, poszukaj pracy, jak juz bedziesz mogla i studiuj wynajmujac z kims pokoj, wiele osob studiuje i pracuje. Zobaczysz jak odzyjesz jak sie wyprowadzisz i moze si enawet zakochasz. Teraz sie tak czujesz, przez srodowisko w jakim mieszkasz. Daj sobie szanse!

Gość gość
Oj nie mysl o tym i nie modl sie o takie rzeczy,mloda jestes wsdzystko przez Tobą w domu noś mp3 na uszach i sluchaj sobie jakiejs muzyki żeby nie slyszec tych wyzwisk.

Gość gość
Idz do pracy i wyprowadz si ena pokoj gdzies i zyj sobie . Jestes dorosla matka juz ci nic nie zrobi

Gość gość
Nieumieraj kociaku. Zlap jakas robote . Czytam tu czasem ze studentki sie ucza pracuja i jakos sie kreci do przodu. Szkoda dawac pupy robakom w tym wieku:-)

Gość gość
jak sie modlisz do Boga to módl sie o coś pozytywnego,bo Bóg chce żebyś żyła a nie umierała. Módl sie o wsparcie i o miłość jak sie dobrze uczyłaś zapewne dobrze zdałaś mature i dostaniesz sie na dobre studia. Najlepiej,zebys sie wyprowadzila na ten czas z domu,odpoczniesz od rodziców. Jak sie bedziesz dobrze uczyć dostaniesz stypendium :) całe życie przed Tobą,nie poddawaj się

Czytam Wasze odpowiedzi... i placze. Obcy ludzie potrafia powiedziec mi dobre slowa, a rodzice nie. Dziekuje, podniesliscie mnie na duchu :)

Gość gość
Umrzeć jest bardzo łatwo.Lepiej zawalczyć o siebie.Ja gdybym miała taka sytuację to odeszłabym.Wyjedz do któregoś z krajów UE do pracy.Możesz popracować przez rok by odłożyć pieniądze na studia albo studiować w UE.Córka moich sąsiadów tak zrobiła.Nie nikt jej nie wyzywał ale zyli zawsze bardzo biednie.I dziewczyna wzięła swoje życie w swoje ręce.A teraz inni rodzice stawiaj ją swoim dzieciom za wzór ze można.

Gość gość
Kochanie, ja mam 32 lata ale z perspektywy czasu, a mialam taka sama sytuacje w domu, wiem, ze to w sumie nie bylo problemem. Bedzie dobrze. Naucz sie samodzielnosci. Pokaz im, ze sobie poradzisz ze wszystkim sama, a zobaczysz jak szczeki beda zbierac z podlogi. Badz silna. Wez sie wyprowadz, wynajmij jakis malutki pokoik gdzies, nawet we dwie osoby, z kolezanka czy cos. Dasz rade! Sciskam mocno i przesylam pozytywne fluidy. Ja tez w Twoim wieku bylam bardzo nieszczesliwa i mialam problemy w domu i podobnie myslalam jak Ty ale sie potem ogarnelam.

Gość gość
Hej moge Ci pomoc z jakiego miasta jestes?

Gość gucio przyjaciel
Przykra sytuacja ale nic nie dzieje się bez powodu, i masz okazje pokazać swoją siłe psychiczną i rozwiązać ten problem pozytywnie dla siebie. Pierwszy krok to zmiana otoczenia, ucieczka z toksycznego otoczenia, może jakaś praca, albo wyjazd za granice np. jako aupair, USA lub Kanada, wszystko opłaca rodzina aupair, nawet lot, i jest okazja iść na swoje, wieczorami kursy języka( opłaca rodzina aupair), potem studia, zmiana pracy i dalej nauka, a może poznasz kogoś kto ci pomoże a ty jemu, i razem start od zera, czemu nie. daj gg to możemy podyskutować

Jestem z Katowic, jak chcesz mi pomoc? Jesli chodzi o gg to nie mam w telefonie, a jak juz pisalam nie posiadam komputera :(

Gość RADEK 31 LAT PRAWIK
WITAJ NATALIA (też piszę z telefonu, literka po literce), zaintrygował mie Twój post. Wyjścia jakie mi przychodzą do głowy w tej sytuacji (patrząc na to z boku "łatwo się doradza") to: zabić ich, uciec od nich, wegetować w tym maraźmie znosząc wszystko jak asceta, zabić siebię, zgłosić ich na policję i oskarżyć o maltretowanie i przemoc psychczną, wyjechać za granice w ciemno i zerwać wszystkie kontakty i tam rozpocząć nowe życie i chyba to ostatnie wyjście bym ci polecił, ale tylko w OSTATECZNOŚCI jak już będziesz na skraju wyczerpania psychicznego i na skraju samobójstwa bo skoro i tak już nie będziesz miała nic do stracenia to będziesz mogła zaryzykować bo jak ci się nie uda i wylądujesz na ulicy to dopiero wtedy "z czystym sumieniem" się zabijesz

Gość RADEK 31 LAT PRAWIK
przepraszam NATALIA to była z mazur, a Ty jak masz na imię dziecko ?

Gość gość
Podaj nr tel pomoge Ci pisalem wczesniej odpisalas ale nie dalem rady odpisac

Gość m ądralIa
moja mi zawsze pokazywała, że jestem nie dość dobra :/ Nie załamuj się, bo to depresji można dostać od takiego traktowania. I jeszcze przyciągniesz jakiegoś *****cza, bo vędziesz tak spragniona akceptacji, uważaj...A na razi się wyśpij i szukaj pracy, najlepiej takiej, w ktorej się cośnauczysz. Nigdy nie wiadomo co jest w życiu lepiej.

Mam na imie Matylda. Podam maila, nr tel to jednak zbyt prywatna informacja. Moj mail to: Matylda_kern@o2.pl

Idź na studia, wynajmij pokój w akademiku, zgłoś się po stypendium socjalne. Pracuj na własną rękę i ucz się. Nie Ty jedna staje przed takim problemem. Dasz sobie radę.