Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zwolnienie lekarskie w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam obecne ciężarne i te po szczęśliwym rozwiązaniu :) Z jakich przyczyn dostałyście zwolnienie lekarskie i co ile czasu lekarz je wystawiał? Pytam, ponieważ mi lekarz wystawia co 2 tygodnie a koleżankom u innego lekarza co miesiąc a ja mam dość daleko do swojego lekarza. Nie chcę go zmieniać, bo jest bardzo dobry, jedyny minus ta odległość. Czy na moją prośbę może wypisać zwolnienie na miesiąc? Dostałam L4 ponieważ pracowałam fizycznie, nosiłam ciężkie rzeczy i miałam kontakt z chemikaliami. Wytrzymałam w pracy do 2 miesiąca, później dopadło mnie okropne zmęczenie, wymioty codziennie, osłabienie, senność i ciągle kręciło mi się w głowie jak coś posprzątałam w domu, czuję się jak z waty. Czy któraś z wam była aż w takim stanie by nawet przebieranie pościeli powodowało zawroty głowy, a szklanka wody zbierała na wymioty? Boję się, że jak zmienię lekarza, to mi nie da zwolnienia, bo ciąża nie ejst zagrożona, to ja się tylko źle czuję, osłabiona. Czy to wystarczy??? Czy nie będzie mi lekarz kazał szukać pracy siedzącej, biurowej? Bo wiadomo do fizycznej wrócić nie mogę. Ale kto mnie teraz przyjmie do pracy jak jestem z waty, i widać że jestem w ciąży.

Gość gość
Może ktoś odpisze?:)