Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 17 lat i nie widze sensu zycia

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam 17 lat. Zmagam sie z wieloma problemami: choroba, uzaleznieniem od masturbacji, ogromnym tradzikiem, bywalem wysmiewany z powodu wygladu. W domu tez nie jest kolorowo. Probuje walczyc sam ze soba ale roznie mi idzie. Chcialbym miec kogos z kim moglbym pogadac o swoich problemach, ale nie mam nikogo. Jesli chodzi o chorobe to nie grozi mi smierc (nie jest to tak powazne), ale mnie przytlacza, poteguje u mnie zly wyglad. Staram sie blysnac innymi rzeczami, ale zawsze chodzi o ten je*any wyglad... Kazda proba nawiazania kontaktu z kobieta konczy sie bardzo szybko.. Jest szansa ze kiedys sie to zmieni? Dodam ze jestem katolikiem i walcze z tym nalogiem.....

Gość gość
Oczywiscie, ze sie zmieni! Jesli sie dobrze uczysz, pojdziesz na studia, tam poznasz takich ludzi jak Ty. Zaczniesz od nowa, gwarantuje Ci. Tradzik zniknie za kilka lat. Pamietaj, dopoki walczysz jestes zwyciezca. A duzo nastolatkow ma takie same mysli jak ty, mimo z tego po nich nie widac, to normalne.

Zacznij hodować zioło, po nim świat jest fajniejszy i będziesz mógł się rechotać gdy staniesz przed lustrem zamiast się dołować:-) ewentualnie jak nie chce Ci się żyć, to sprzedaj organy, poszalej z kur/wami i poproś chirurga o spokoją śmierć. A zresztą rób jak uważasz.

Gość gość
Co to za choroba?

Gość gość
No ja miałem trądzik jako nastolatek, a teraz mam paskudne przebarwienia mimo 24 lat, zero powodzenia. Ja już pogodziłem się z takim życiem, ty też się pogodzisz.

Gość gość
I co tak bardzo przeszkadza Ci w wyglądzie oprócz trądziku? A na ten trądzik co stosujesz? Powiedziałabym idz do dermatologa, ale ty pewnie powiesz, że nie masz kasy i tak dalej. Więc może zacznij od naturalych motod - mycie mydłem albo miodem, zioła- bratek czy skrzypopokrzywa wewnętrznie. Zdrowo się odżywiaj, nie jedz słodyczy