Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Napady wilczego glodu w ciazy.

Polecane posty

Gość gość

Wlasnie zaczynam 7. miesiac. Od dwoch tygodni mam napady glodu. Doslownie co godzine chce mi sie jesc. Najlepiej jak na koniec zakąsze czyms slodkim, tak mnie ciagnie do slodyczy. Przytylam juz 11 kg ale nie moge sie powstrzymac przed jedzeniem, bo wtedy jestem glodna i zla. Jak sobie poradzic???

Gość gość
szukaj jakis zamienników, może jakies jogurty? warzywa do gryzienia?

Gość gość
Mialas robiona krzywa cukrowa w ciazy? Moze cukrzyca?

Gość gość
ja jestem w 6 mc i waze 58 kg. dostaje na glowe i licze kazda kalorie

Gość gość
Robilam krzywa dwa tygodnie temu. Wyniki prawie na granicy, ale jeszcze w normie

Gość gość
Mam tak samo. 24 tc i +5kg, obsesyjnie mysle o tym co zjadlam, przeliczam kcal i waże sie codziennie. To druga ciąza a w pierwszej sie roztylam :o

Gość gość
Jezuuu jesteście tak wysoko w ciąży i tak was ssie? Ja jestem dopiero w 8 tc i jak nie zjem co godzinę, to wymiotuje z głodu. Dramat jakiś przeżywam. I miałam nadzieję, że po 1 trymestrze mi to przejdzie, a teraz się załamałam :/

Gość gość
ja budziłam sie głodna o 4-5 rano musiałam zjesc

Gość gość
Cukrzyca najprawdopodobniej, moja krzywa wyszla ok a im wyżej w ciąży tym napady glodu miałam większe, poty, dreszcze, zawroty glowy. Moj gin szybko skojarzył fakty i poslal mnie jeszcze raz, wyszlo źle, diabetolog, dieta, w końcu insulina dlugodzialajaca, 4,5 tyg w szpitalu, na dwóch rodzajach insuliny, poród wywolany wcześniej bo nawet w szpitalu nie mogli unormować skoków. Pilnuj tego choćby na wlasna reke bo nie zawsze dobry wynik po wypiciu glukozy znaczy ze później tez będzie ok. Zycze by to byl tylko głód a nie cukrzyca :)