Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co pierwsze drzwi czy podloga

Polecane posty

Gość gość

... jak w temacie poradźcie co najpierw futryny regulowane czy podlogi bo mam wojnę z ojcem. On twierdzi ze futryny. Boje się ze potem będzie widać odcięcia płytek .

Gość gość
nie znam się ale się wypowiem: drzwi.

Gość gość
Robisz podloge a futryny potem. Kiedyś metalowe wstawiano przed ułożeniem podłogi. Drewniane zawsze można ewentualnie dociąć . Najlepiej porządnie wymierzyć otwór na drzwi potem ułożyć podloge. Następnie futryny i ościeżnice.

Gość gość
No ja najpierw kupowałem podłogi (http://ifloor.net.pl/) i je układałem, bo nie ma sensu montować drzwi. Jak jest podłoga to wiadomo chociaż jaka powinna być wysokość drzwi.

Gość gość
Najpierw podłoga, ja kupowałam w www.solidparkiet.pl a potem drzwi, przecież ich wysokość musisz dostosować do podłogi.

Gość gość
najpierw odrzwia w przypadku terakoty, wykończysz fugą jak należy, przy parkiecie i panelach podłoga.

Gość gość
Można powiedzieć,z e i ty masz racje i ojciec. Kiedyś wstawiało się wpierw metalową futrynę a potem kładło się podłogę. Dziś nie wstawia się metalowych futryn tylko regulowana ościeżnice więc najpierw kładzie się podłogę i na niej stawia się ościeżnicę.

Gość gość
z tym, że to będzie źle wyglądać, fuga jest elementem też ozdobnym i jak ją utniesz na odrzwiach wyglądać będzie głupio, fuga musi mieć początek i koniec a nie urywać się na futrynie.

Gość gość
Ciekawa teoria z tą fugą kiedy większość kładzie maksymalnie duże kafle by mieć jak najmniej fug lub szuka rozwiązań bez fugowych.