Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wczesniak ur. w 35tc

Polecane posty

Gość gość

Sa jakies mamusie z dzieckiem ur.5 tyg wczesniej? Wczoraj urodzilam synka. Dostal 8pkt, wazy 2400g. Lezy w inkubatorze. Potrafi oddychac sam, ale za szybko, dlatego podlaczony jest pod te wszystkie aparatury. Karmiony jest przez sonde, chociaz juz zaczyna cyckac smoczek to odruch ssania powinien szybko sie wyrobic. Zaciska piastke na moim palcu. Tak pieknie lipuje jednym oczkiem jak do niego mowie. Troche ciezka sytuacja patrzec na swoje najwieksze szczescie i nie moc nic zrobic praktycznie przy nim ;( Jutro lekarz dokladnie zbada przebieg rozwoju. Kiedy moga wypisac maluszka? Jak to bylo u Was? Czy groza mu pozniej jakies powiklania?

Gość gość
Tu nie ma reguły. to zależy od wielu czynników. Wczoraj träbili o uratowanym maluchu z chyba 25 i że ma szansę na normalne życie

Gość mama  be mama te
A ciaza przebiegała z trudnościami?mnie dali celeston za rozwój pluc młody co prawda jest z 36 tyg , życzę dużo zdrowia i mnóstwo sil:-) na pewno szybko dojdzie do siebie i będziecie sie tulić i cieszyć sobą :-)

Gość gość
Ja urodziłam w 36 tc córeczka rozwija się prawidlowo

Gość gość
Twoj to duzy wczesniak.moj wazyl 780 g.byl z 26tyg.teraz ma 2latka i wszystko z nim ok.

Gość gość
każde dziecko jest inne mój mąż urodził się w 33 tyg ciąży i było z nim wszystko ok - co prawda teściowa dostawała sterydy i coś na rozwój płuc ja sama urodziłam córkę na przełomie 38/39 tyg , waga 2600 , oznaki wcześniactwa - lekarze obliczyli że to mógł być 35 tydz , nie trzymała ciepła ale wszystko ostatecznie dobrze się skończyło syna urodziłam w 37 tyg z wagą 3 kg i wszystko było ok :)

Gość gość
Dzisiaj odpieli aparature do oddychania, oddycha juz zupelnie sam ;) nie dostawalam nic, ciaza przechodzila prawidlowo. Nagle po prostu 19.06 odeszly mi wody - byly zainfekowane, saczylo sie ze mnie 3 dni. 22.06 w nocy zaczela sie akcja porodowa, 23.06 rano urodzilam naturalnie. Lekarze nie potrafia okreslic kiedy moze synek opuscic szpital.. Szybko widac postepy, ale za wczesnie by cos powiedziec konkretnir. Z inkubatora jest wyciagany od poczatki 3 razy dziennie na godzonke, zeby polezal sobie na mnie pod kocykiem. Uwielbia To :)

Gość gość
ja mam corke 33 tydz ,po dwóch tyg wyszlismy do domu,nie ma żadnych powikłan,tylko jest drobniutka,tzn,jak na swoj wiek bo korygowany idealnie,teraz ma 5 mc śmieje się w głos i wszystko z nia ok.powodzenia

Gość gość
ja urodzilam córe w 36tygdniu,z waga 1900,teraz ma 4,5msc i jest ok

Gość gość
3 tyg. temu urodzilm w 35 tyg. mały wazyl 3 kg i mial 54 cm. Półtora dnia lezal w takim ogrzewanym łóżeczku potem juz ze mna. Ze szpitala wyszlismy po 8 dniach.

Gość gość
Ja urodziłam pod koniec 35 tyg. Ale wczesniej dostawałam zastrzyki na rozwój płuc. Wyszliśmy po tygodniu. Mały ważył 2700 i mierzył 48 cm. Dwie doby leżał na podgrzewanym

Gość gość
Ja tez urodzilam w 35 tc. Mala wazyla 2200, 46 cm. Wyszlysmy po tyg. Lezala w normalnym lozeczku, ssala jak stara :) na poczatku butla, pozniej cyc :) nic jej nie dolega, ma teraz 4 mce i wazy prawie 7 kg :)

Gość gość
Ja też urodziłam w 35 tygodniu, synek ważył 3050 i miał 50cm. Teraz ma już 11 lat i jest największy w klasie :-) w ogóle rozwijał się od początku prawidłowo, nie widziałam różnicy między nim a dziećmi donoszonymi. Tych kilka tygodni nie ma tak wielkiego znaczenia.