Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy pozwolic corce?

Polecane posty

Gość gość

Witam mam takie pytanie Moja corka ma 15 lat miesiaczkuje juz rok chce uzywac tamponow nie wiem czy to jeszcze nie za wczesnie;( co o tym myslicie? Kiedy wasze corki zaczely stosowac tampony?

Gość gość
Tampony są dużo bardziej higieniczne od podpasek. To żaden problem. Niech używa.

Gość gość
Czy pozwolic?? ha ha ona pewnie juz spi z kolegami a ty pytolisz o tamponach

Gość gość
Nie jest taka mamy dobry kontakt ze soba mowi Mi o wszystkim i ostatnio poruszylismy temat tamponow ile lat mialy wasze corki jak zaczely uzywac?

Gość gość
Nie wiem co Ci doradzic mam ten sam problem

Gość gość
Od 18 lat w pl. Od 21 w wlk bryt

Gość Srebrnoszara
Za wcześnie. Poradź się jej ginekologa.

Gość gość
Nie wiem moze jej kupie te tampony sama nie wiem co zrobic jakoe najlepsze na poczatek? Powiedzcie bo Ja tamponow nie uzywam jestem zielona

Gość gość
Kubeczek menstruacyjny :-)

Gość gość
Kubeczek? Uzywasz kubeczka?

Gość gość
Właśnie kupiłam, za namową dwóch koleżanek, które używają. Obie bardzo zadowolone :-)

Gość gość
A ile masz lat? Rodzilas juz?

Gość gość
32, rodziłam przez cesarkę. Ale jedna z tych koleżanek nie rodziła wcale. Kubeczków mogą nawet dziewice używać. Nie chcę nikogo namawiać, ale to ekonomiczna, ekologiczna i zdrowsza od tamponów alternatywa :-) Jeśli mówicie po angielsku, to ta dziewczyna wie chyba wszystko o kubeczkach ;-) https://www.youtube.com/watch?v=9WY_Cy5cXvo&list=PLqsmpUSgNwNzseufYTr-6f6TvxhrnAKyC&index=60

Gość gość
Uzywalas juz tego kubeczka?

Gość gość
Na razie tylko ćwiczyłam "na sucho" :-) (w przeciwieństwie do tamponów, można to zrobić bez obaw :-) )

Gość gość
ja od tamponów nabawiłam się nadżerki a myślałam że jestem taka nowoczesna i cool obecnie stosuję tylko podpaski a tampony jedynie na basen

Gość gość
Nie rozumiem twojego podejscia. Kazda kobieta dobiera sobie takie srodki higieniczne z jakimi czuje sie najbardziej komfortowo. A ty jej chcesz pozwalac lub nie?? Mozesz co najwyzej omowic z nia wszelkie za i przeciw. I poinformowac o mozliwych powiklaniach. Najlepiej niech zrobi to lekarz, fachowo i bezstronnie, ty natomiast mieszasz tu zbedne emocje. Ostatecznie zdecydowac moze tylko ona.

Gość gość
Tylko współczuć takiej matki... wyobraź sobie jak wstydzi się Twoja córka np ćwicząc na wf z takim odbijającym się przez getry "gofrem" Ja od mamy zaraz na początku miesiączkowania dostałam tampony mini do wypróbowania Może nie zawsze będzie chciała używać ale na pewno w niektórych sytuacjach są bardziej komfortowe niż podpaski Dziwię się, że sama ich sobie nie kupiła

Gość gość
naprawdę córka musi się pytać o to, czy używać środków higienicznych?

Gość gość
Przecież to jej córka więc dlaczego ma o niej nie decydować? Jak spytałam się mojej mamy czy mogę nosić tampony to zabrała mnie do ginekologa, zrobił mi badanie i oznajmił, że nie mogę :/ Więc dobrze, że mi wtedy nie kupiła tamponów i poważnie się nad tym zastanowiła. Przez zbyt częste infekcje nie mogę nosić tamponów :p Ostatnio walczyłam z podpaskami, bo te cienkie zaczęły powodować u mnie stany zapalne! W tych grubych też nie zamierzam chodzić, i kupiłam kubeczek menstruacyjny :) jeszcze go nie założyłam, ale jestem dobrej myśli :)

Gość gość
I zapomniałam o jednym. Podejrzewam, że autorka sama kupuje środki higieniczne do domu. Więc się zastanówcie ile kosztują tampony a podpaski. Moja mama nie kupuje ich dla siebie właśnie przez to ile kosztują :p a z tym gofrem w gaciach to przesada, teraz są tak cienkie podpaski, różne długości więc jest w czym wybierać.

Gość gość
My mamy dobry kontakt z dziećmi. Tampony powodują stany zapalne tylko podpaski z dobrych sorowcow. To samo przy badaniu ja mam męża mamy dobre relacje i się nie wstydzę przy badaniu cieki swego męża był przy porodach corek.